• Akavet stilhed
  • Nr. 1: ”Prøv at hør, jeg synes at individets grundlæggende rettigheder er vildt spændende. Det er jo, det jeg gerne vil arbejde med.” Nr. 2: ”Men man kan jo ikke tjene penge på at arbejde med menneskerettigheder?” Nr. 1: ”Kan man ikke? Får man ikke god løn i FN?” Nr. 2: ”Nej, ikke i forhold til dem på de store advokatkontorer.” Nr. 1: ”Nå ok, kan godt være jeg skal følge mere med i obligationsret så.”
  • ”Det kan godt være, at man får gratis uddannelse i Danmark, men de kunne godt lige have sagt, at man skal betale så meget for bøger. Det er jo værre end i USA.”
  • Nr. 1: ”Har du hørt at X fik 12 i Fam./Arv?” Nr. 2: ”Seriøst? Har hun ikke også lige fået lavet plasticbryster?” Nr. 1: ”Nå jo, det giver jo mening så”.
  • Nr. 1: ”Jeg dør snart over forvaltningsret” Nr. 2: ”Stop med at pive. Er det for hårdt, kan du bare flytte til HA.jur.” Nr. 1: ”Rolig nu det sker først. hvis jeg falder, får en hjerneskade, mister synet og skal bruge ble.”
  • ”1. års studerende der prøver at diskutere juridisk, er ligesom at se en fed mand på løbebånd.”
  • ”Man burde jo ikke behøve at læse skatteret. DR’s dokumentar om skattely lærer dig alt det, du skal vide om at undgå SKAT.”
  • Nr. 1: ”Den dag jeg dumper retshistorie, skyder jeg mig selv” Nr. 2: ”Sagde du ikke, at alle i din gruppe er nogle tards?” Nr. 1: ”Jo, har også været ude og købe gevær i dag.”
  • Nr. 1: ”Jeg var til eksamen på Peter Bangs Vej forleden. Jeg hader det sted så meget. Der er seriøst samme stemning, som jeg forestiller mig der er på dødsgangen, i kemo-maskinen og i toget på vej til Theresienstadt” Nr. 2 ”Ej dude, er det ikke lige over stregen?” Nr. 1, råbende: ”Jamen har du været der? Der er ikke engang teknisk support!”
  • To 1. års studerende: Nr. 1: ”Der er nogen, som er nødt til at fortælle X at man ikke får årskarakterer på uni.” Nr. 2: ”WHAT??!”
(Visited 495 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Karriere-karrusellen: Akademikernes A-kasse

Aktuelt - 20, maj 2020

Stud.Jur. Amalie Sophie Olsen-Kludt  Amalies billede er taget af AKA’s egen fotograf. Dette er et gratis tilbud til studerende.     Hvordan er det at være ansat hos Akademikernes A-kasse? Akademikernes A-kasse er en spændende arbejdsplads, hvor man som studerende har frihed under ansvar. Opgaverne differentiere hvilket gør hver arbejdsdagen udfordrende og sjov. Jeg arbejder meget tæt med mine kollegaer og sparing er essentiel hos AKA. De giver os rig mulighed for at lære hinanden at kende ved bl.a. sociale […]

Læs mere

Menneskerettigheder i cyberspace

Aktuelt - 20, august 2014

Det klassiske overvågningsbegreb har fået tilført en virtuel dimension, som har givet anledning til at spørge: Gælder menneskerettighederne også i cyberspace? Har en overvågende stat menneskeretlige forpligtelser overfor borgere, som overvåges på en anden stats territorium. Spørgsmålet om ekstraterritoriale menneskeretsforpligtelser er i sig selv kontroversielt og kompliceres yderligere ved at blive overført til cyberspace. Vi vil her forsøge at give en indføring i dette glødende aktuelle kernespørgsmål.

Læs mere