Natur, kultur og dokumentarfilm

 

Ugens indlæg står i naturens, pressefrihedens og dokumentarismens tegn.

Det bliver køligt og regnfuldt de næste par dage. Brug derfor med fordel din fritid på følgende spændende (indendørs) kulturtilbud. 


 

 

Olafur Eliasson i Borchs Butik

 

Har du været på Louisiana og se Olafur Eliassons store islandske flodleje? Er du blevet sulten efter mere?

 

I kælderen i Bredgade nr. 22, ligger Niels Borch Jensens værksted for Kobbertryk. Her kan du til og med den 29. oktober, kvit og frit, opleve flere af Olafur Eliassons grafiske værker.

 

Som det også fremgår af forretningens udstillingsmateriale, relaterer de udstillede værker sig til Olafur Eliassons brede værkpraksis, ofte med et særligt fokus på fænomener som overflade, farvekoder, lys, frost og spejlinger. Det interagerende værk på Louisiana er umiddelbart langt væk, i mødet med de ”flade” fotos og farvelæremodeller i Niels Borchs Jensens kælder. De samme grundlæggende spørgsmål og undersøgelser er imidlertid utrolig nærværende. Det store værk på Louisiana ses således på mange måder genspejlet i de grafiske værker, og disse udgør en vigtig nøgle til åbningen af det store værk. En nøgle som med fordel kan opleves lige inden eller efter et besøg på Louisiana.

 

Billede nr. 1

 

Borchs Butik har åbent mandag til fredag fra kl. 12 til 18.

Lørdag fra kl. 11 til 15.

 

Læs mere her: http://www.nielsborchjensen.dk

Eller på Facebook: https://www.facebook.com/NielsBorchJensen


Foredrag om pressefrihed og retfærdig rettergang i Alexandersalen

 

Den 4. november handler det om retten til en retfærdig rettergang og pressefrihed. Det handler om status pt. i Danmark og Tyrkiets muligheder for optagelse i EU.

 

Ditlev Tamm og Jens Elo Rytter kommer. Kerim Balci, journalist og redaktør for bladet ”The Turkish Review” samt journalist og advokat Orhan Kemal Cengiz kommer imidlertid også. Der serveres morgenmad for de deltagende og det er gratis at deltage.

 

Billede nr. 2

 

Arrangementet finder sted i Alexandersalen, Bispetorvet 1-3, fra kl. 08.45 til 12.15.

Læs mere og tilmeld dig her: http://jura.ku.dk/crs/english/calendar/fair-trial-and-free-press/ 


 

 

Rød larmende meditation på Gammel Strand

 

Det er ikke et flodleje. Det er ikke natur. Det er en tegning. Herved adskiller konstruktionen sig allerede markant fra eksempelvis Olafur Eliassons meget omtalte flodleje på Louisiana.

 

Beskueren bevæger sig ikke ind i skoven, men i en forestilling. En forestilling om grene, søer og lysninger. Tegnerens meditation over skoven. Det nordiske reservat.

 

Det ligger i værkets titel ”Red Noise Meditation”, som kaster os i tusind forskellige retninger og udfælder det spejlbillede af Morten Schelde, som værket på mange måder er.

 

En værktitel der refererer til de røde grene spredt på udstillingsrummets gulv, men også til den larm, der efter kunstnerens eget udsagn, bor i tegningerne på rummets vægge. Børnene i de sorthvide tegninger er ikke imponerede. Hverken over fyrretræer, skovsøer eller det sublime i den bidske nordiske natur. Måske bliver værkets beskuer det imidlertid?

 

Hvis du medbringer dit studiekort, koster det blot 50 kr. at komme ind på Gammel Strand.

Billetten giver også adgang til udstillingen med Wim Wenders (Places, strange and quiet). Der serveres i øvrigt god kaffe til rimelige priser i museets stueetage.

 

Billede nr. 3

 

Morten Scheldes udstilling kan opleves helt frem til den 18. januar 2015.

Læs evt. mere her: http://glstrand.dk/index.htm


 

CPH:DOX

 

CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er Skandinaviens største dokumentarfilmfestival. Hvert år fylder festivalen Københavns biografer med et udvalg på over 200 film fra hele verden. Sidste år havde CPH:DOX knap 71.000 besøgende.

 

CPH:DOX er imidlertid ikke kun en filmfestival. Det er også̊ en prisceremoni og et forum, hvor de mange dokumentarinstruktører mødes med tv- og filmselskaber, som kan finansiere deres fremtidige projekter. Sammen med de mange film, der vises i løbet af festivalen, præsenteres også et væld af koncerter og debatarrangementer.

 

Billede nr. 4

 

CPH:DOX åbner igen den 6. november. Det er i den forbindelse fuldstændig umuligt at pege på netop den eller de film, eller arrangementer, som netop du skal se. Mulighederne er imidlertid mildest talt mange. En milliard dokumentarfilm, Lego (http://cphdox.dk/screening/lego-workshop ), When Saints Go Machine (http://cphdox.dk/node/7954 ) og kolde øl hos Mikkeller (http://cphdox.dk/screening/ibyen-cphdox-præsenterer-foodies-hos-mikkeller ) venter på dig.

 

Se det gigantiske program og køb billetter her: http://cphdox.dk

 

(Visited 141 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 18042018

Aktuelt - 18, april 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Ingen storkonflikt… Endnu.  Efter en nervepirrende nat i forligsen er de kommet det tættere på #EnLøsningForAlle, og Forligskvinden har derfor valgt at udskyde konflikten igen. Mens Anders Bondo, Dennis Christensen og Flemming Vinther mfl. har siddet i Forligsinstitutionen og diskuteret frokostpause har Trump, Macron og Theresa May sendt missiler ned over Syrien som en reaktion på det formodede giftangreb i byen Douma. Ifølge Trump var dette selvfølgelig en “perfectly accomplished mission”, hvorimod Putin hævder, at der […]

Læs mere

Onsdagsposten 010317

Aktuelt - 01, marts 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 1. marts 2017 Den sidste uge har på mange måder været en historisk uge, hvor vi bl.a. kan huske tilbage på årets første Jurabar – og ikke bare en hvilken som helst en af slagsen, men endda også den første på Søndre Campus. Derudover er det nok heller ikke gået nogens næse forbi, at der vist blev kåret en forkert vinder til Oscar-uddelingen, og dette vil da også berøres i det […]

Læs mere