Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen og velkommen til denne uges Onsdagspost!

Onsdag den 14. januar 2014

Ugen har været begivenhedsrig. Terrorangrebet i Frankrig er måske ikke direkte juridisk relevant, men dets omdrejningspunkter er. Ytringsfriheden – en af de, for nogle af os, mest hellige rettigheder, kan forårsage krænkelse af, nogle andres, mest hellige regler. Skal vi fortsat kæmpe for de rettigheder, som vi ifølge lov og orden har ret til, eller skal vores del af verden gå på kompromis med vores egne rettigheder, for at imødekomme andres regler? Sådanne spørgsmål er oppe i tiden, og med internettets udvikling, bliver de oceaner, der tidligere adskilte nogens rettigheder fra andres regler, pludselig til bække. Grænserne er udviskede, og netop dette er en nyere form for juridisk udfordring, som ikke kun præger Danmark, men hele verdens lovgivere – hvordan laver man regler for internettets verden, som ingen landegrænser har, uden at reglerne “clash’er” imellem nogens ret og andres regel?

Imens at resten af verden spekulerer over samfundets store spørgsmål, så er det jo så skønt, at vi i DK kan lade os blæse omkuld af  en sand storm – Egon. Linselusen Egon, der højst sandsynligt i hvert fald væltede ét træ somewhere i Sønderjylland, og som forårsagede en væltet lyskegle på motorvejen sikkert omkring Frederikssund, hvilket måske forsinkede morgentrafikken ca. 35 minutter, var vel nok en slem omgang, hva’ – PUHA?

For slet ikke at tale om Frede-drengen, som blæste på Egon og stormede over storebæltsbroen. Forestiller mig Kronprinsen sidde, med Løvernes Konges “Jeg bliver meget snart majestæt” bragende ud af højtalerne, da han kørte forbi pøblens bilkø foran broen, mens han vinkede royalt til dem. Eller, helt ærligt… så tror jeg, at der var en reel årsag, og mener egentlig, at folket bør skrue lidt ned. I min optik, så burde vi alle holde i kø for H.K.H. Kronprins Frederik <3 GRL § 13: Kongen er ansvarsfri; Hans person er fredhellig… #Pingolove

Nu til denne uges juridiske nyheder – god læselyst!


Overvågning, internet og personlig frihed – I kender historien.

Skærmbillede 2015-01-13 kl. 23.04.32

http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/international/ECE7354517/S-varsler-mere-overvågning-på-internettet/


Den evige diskussion om politiets adgang til efterforskninger på internettet fortsætter. Mette-mor vil kigge nærmere på lovene, for hun synes simpelthen ikke det er godt nok, som det er nu. 

 

Skærmbillede 2015-01-13 kl. 23.08.15

http://www.politiko.dk/nyheder/minister-politiet-skal-kunne-efterforske-paa-nettet


George Clooney blev gift, og det var for mange kvinder en hjerteknusende nyhed, men for os jura-æg, så kan man glæde sig over, at kvinden er en super advokat. 

 

Skærmbillede 2015-01-13 kl. 23.12.13

Skærmbillede 2015-01-13 kl. 23.12.03

http://abovethelaw.com/2015/01/a-lawyers-remarkable-resume-finally-trumped-her-trophy-husbands-fame/


Kildebeskyttelseshensynet tabte i kampen mod politiets magt. Diskussionen fortsætter selv efter H har afsagt kendelse. 

 

Skærmbillede 2015-01-13 kl. 23.14.17

http://ekstrabladet.dk/112/aller-advokat-afgoerelse-goer-det-svaert-for-kilder/5388899


Ingen jura endnu, men udmeldingen lover nærmest advokaterne en lækker portion af debiterbare timer.

 

Skærmbillede 2015-01-13 kl. 23.16.38

http://www.business.dk/detailhandel/landets-stoerste-fitnesskaede-aabner-for-salg


Til de konkurrence- og markedsføringsretsmus og de immaterielrets glade typer (ofte iklædt sorte tight jeans, en let skjortebluse fra Zara og de stensikre 5-8 cm støvletter fra Acne eller Isabel Marant. Hun har lyst løst hår til skuldrene, midterskilning og drikker kun kaffe på minimælk). 

 

SH2015.A-0026-14

Sø- og Handelsrettens kendelse 7. januar 2015 i sag A-0026-14

Betingelserne var ikke opfyldt for at nedlægge midlertidigt forbud mod Sandoz A/S’ markedsføring og salg af inhalatoren AirFlusal©Forspiro©, idet det ikke var sandsynliggjort, at inhalatoren krænkede Tevas patent på en dosistæller til en afmålende dosisinhalator.

 


EMRK art. 10 <3 <3 <3 

 

Skærmbillede 2015-01-13 kl. 23.21.33

http://www.b.dk/nationalt/ytringsfriheden-har-mange-former


Regeringen kæmper for at hellig krig kan dømmes som landsforræderi.   

 

Skærmbillede 2015-01-13 kl. 23.30.36

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE7357431/Minister-Syrien-krigere-skal-kunne-dømmes-for-landsforræderi/


Det er lovligt at teste studerende, men er det korrekt, og har tests den ønskede effekt? Nej mener ekspert.

 

Skærmbillede 2015-01-14 kl. 12.59.19

http://www.b.dk/nationalt/gymnasier-er-paa-lovlig-grund-med-narkotest-i-skoletiden?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=Berlingske&utm_content=update+Det+er+slut+med+at+komme+skæv+i+skole.


For dødelige mennesker er 350.000 DKK en stor bøde, men for Danmarks sølle svar på Donald Trump (Lars Larsen), så er bøden til Letz Sushi et greb i lommen. 

 

Skærmbillede 2015-01-14 kl. 13.02.16

http://www.business.dk/detailhandel/kendt-sushi-kaede-faar-gigant-boede


Ikke mere i denne uge, pas på jer selv!

 

 

(Visited 110 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 031018

Aktuelt - 03, oktober 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Folketinge er åbnet! Og dette med det gavflab-agtige smil om Lars Løkke har iført sig på Onsdagspostens forsidebillede. Om baggrunden for smilet var den joke om det forestående folketingsvalg, han fik overskud til at fyre af, eller om det var de stikpiller, han fik delt ud til sit parlamentariske grundlag, er svært at sige. Ikke desto mindre virkede det som om, at den retorisk dygtige tale med det lave lixtal kom bag på store dele […]

Læs mere

Onsdagspost 07.04.2021

Aktuelt - 07, april 2021

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Og velkommen tilbage fra påskeferien – frisk, udhvilet og klar til at vende tilbage studie, arbejde og hvad hverdagen ellers måtte byde på? Der er i hvert fald sket en masse spænende ting den seneste uge til trods for, at de fleste har været på ferie, og noget af det opdaterer vi dig på lige her! Vi starter ud med en opdatering herhjemme fra. Her vil regeringen gerne have bilfrie søndage tilbage på tapetet. Et […]

Læs mere