Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 
 

Godmorgen og velkommen til ugens juridiske nyheds update.

Onsdag den 4. marts 2015

Ugen har ført os ud af vinteren og ind i det officielle forår. Glad bliver man, når de første vintergækker står i vejkanten, og når diverse parkers plæner dækkes af krokusser i farverne hvid, gul og lilla. Skønt er det også at kunne cykle uden handsker, og herligt når solens stråler varmer dig første gang, mens at du nyder en kaffe på en af bænkene i Studiestræde. Ja… Marts, vi er klar til dig!

Forårets smukke scener forbindes også med fuglesang og kvidren. Imens at vi klargør os til blomster i vejkanten og forårskuller, så forbereder svenskerne sig på en anden måde. De har netop ændret omkring 4.000 fuglenavne, så alt er ”up to date” med tidens forskning og morale. Nogle af fuglenavnene var efter sigende krænkende. Negerfinke, sigøjnerfugl og kaffersejleren er eksempler på de navne, som nu er ændret grundet navnenes nedsættende værdi.

At ændre på fuglenavnene, synes ikke kun at ændre på pensumbøger for ornitologi-nørder, men også på at ændre historien. Ingen ville i dagens Danmark (eller Sverige) kalde en fugl for Kaffersejleren (kaffer var et diskriminerende ord brugt under apartheid i Sydafrika), men det gjorde man i sin tid, i mangel på bedre viden, oplysning, perspektiv, respekt og indsigt. Heldigvis har vi tilegnet os et bredere perspektiv, og sådanne fuglenavne er blot et bevis på, at verden har udviklet sig til et bedre sted. Nu skal det heller ikke blive for langhåret, men hvor går grænsen egentlig?

I en tid hvor censur og ytringsfrihed er så meget i fokus, da må man spørge sig selv, om det reelt er nødvendigt, at ændre navnet på kaffersejleren (som vist nok er spottet én gang i Sverige)? Er det nødvendigt at nærmest ulovliggøre eller undskylde for Far Til Fire filmene, hvor flødeboller blev kaldt negerboller? Er det nødvendigt at Pippi Langstrømpe skal censureres for at sige negerkonge?

Muligvis er fortidens skøn- og faglitteratur diskriminerende, men overfor har vi historiebøgerne, som beskriver, at litteraturen var uvidende. Ændres (censureres) for mange historiske skrifter, da vil kapitlerne i historiebøgerne om udvikling og tilegnet viden med tiden blive irrelevant. For hvorfor dog prædike om noget, som ikke længere er? Omvendt kan man spørge sig selv, om de historiske prædikener så er nødvendige? Ja – for vi må aldrig glemme den udvikling, viden, indsigt og respekt som gør, at vi i dag ryster på hovedet af Lille Per, Pippi og gamle fuglenavne.

Censurer derfor ikke vores historie unødvendigt, misbrug ikke din ytringsfrihed og glem derved ikke hvem og hvad vi igennem tidens udvikling, har bestræbt os på at blive.

 –

Nu til juranyt.


Passivitet i HSBC-sagen bør kunne føre til fyringer i SKAT. Jeg gætter… fyringer i topniveauet?

 

Skærmbillede 2015-03-03 kl. 21.32.07

http://finans.dk/live/politik/ECE7501002/V-Fyringer-i-skattely-sag-skal-ikke-afvises-på-forhånd/


”Jura” eller ej?.. I hvert fald nye regler: Ny udgave af Modebranchens Etiske Charter er udarbejdet efter Cover-sagen. 

 

Skærmbillede 2015-03-03 kl. 21.36.13

http://www.lmsnyt.dk/modebranchen-klar-med-markant-skaerpet-regelsaet/


Bagatelsager om ligestilling skal elimineres pr. 1. juli. 

 

Skærmbillede 2015-03-03 kl. 21.38.41

http://politiken.dk/indland/ECE2571242/slut-med-at-diskutere-swingerklubber-og-haarklip-i-ligestillingsnaevnet/


Interview med en af ”oprydderne” i OW Bunker-sagen. 

 

Skærmbillede 2015-03-03 kl. 21.41.12

http://www.business.dk/business-magasin/den-store-oprydning-efter-ow-bunker


Flertallet er pro grænsekontrol, men specialisten er con, og mener at grænsebomber fører til mere kriminalitet. 

 

Skærmbillede 2015-03-03 kl. 21.42.55

http://politiken.dk/indland/politik/ECE2540099/lektor-graensekontrol-vil-foere-til-mere-kriminalitet/


Forsæt til kriminalitet eller ej? For slagter-Jens var det ligemeget. 

 

Skærmbillede 2015-03-03 kl. 21.44.55

http://politiken.dk/oekonomi/virksomheder/ECE2562832/slagteren-ved-kultorvet-kendt-skyldig-i-ikke-at-kende-loven-godt-nok/


Ingen konkurs på dagsorden hos Norwegian, så de blogtørstige advokater må blive siddende i sædet. 

 

Skærmbillede 2015-03-03 kl. 21.46.45

http://www.information.dk/telegram/526086


”Skaaaaaaat? Ser jeg tyk ud i de her bukser?”…. IT-problemer eller tøjkriser – forsinkede er SKAT i hvert fald.  

 

Skærmbillede 2015-03-03 kl. 21.51.57

http://www.business.dk/digital/skat-udskyder-momsdeadline-efter-omfattende-it-problemer


Berlingske bragte et spændende interview om kriminelles stemme i samfundet. 

 

Skærmbillede 2015-03-03 kl. 21.57.34

http://www.b.dk/nationalt/for-os-er-det-nemmere-at-roeve-en-netto-end-at-staa-i-koe


Det var alt for denne gang – nyd den første forårs uge i 2015.

(Visited 97 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 310816

Aktuelt - 31, august 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 31 . august 2016 Hvad der tilbage i juni syntes som begyndelsen på en uendelig sommerferie, lakker mod enden. I dag er faktisk den sidste rigtige sommerdag. I morgen begynder efteråret og med sig følger naturligvis også studiestart. Vi har allerede sagt goddag til 800 glade og håbefylde nye jurastuderende, der på ingen måde er bevidste om, hvad de går ind til. Velkommen til og held og lykke! Midt i kølvandet […]

Læs mere

Onsdagsposten 110718

Aktuelt - 11, juli 2018

Godmorgen og velkommen til onsdagsposten! Trump, Teresa May og thailandske drenge – det er hvad onsdagens juridiske morgenpost kommer til at handle om. Lad os starte med det sidste. I går fandt hele verden inklusiv Trump et fælles samlingspunkt, da den jublede over nyheden om den vellykkede redningsaktion af ”all 12”. Selvom det nu engang er forundrende og en smule bemærkelsesværdigt, hvad det er der gør, at en tragisk begivenhed pludselig vækker empatien i os og får twitter til at flyde […]

Læs mere