Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen og velkommen til denne uges Onsdagspost.

Onsdag den 25. marts 2015

Denne onsdag afholder JD deres årlige Karrieredag ved Vor Frue Plads i festsalen. Se juraens diversitet i ét rum, og mød din potentielle arbejdsgiver, kollega, konkurrent eller modpart.

Presset på jurastuderende om det rigtige studiejob er steget, i takt med adgangskravet til studiet. Du skal ikke kun have et studiejob – hvis du vil være med i ”loopet”, så skal du helst have et studierelevant job senest på 2. år, flytte til et mere prestigefyldt kontor på 3. eller 4. år, du skal gerne lave noget frivilligt arbejde ved siden af, høste præsentable karakterer, derimellem dyrke elitesport og gå lidt i byen. Der skal selvfølgelig også være tid til at stryge skjorten, kæmme håret og udadtil virke som en bombe af overskud med en snært af faglig arrogance.

Virker ovenstående helt uoverskueligt, eller stresser du over, at halte bagud på nogle af parametrene, så er du ikke en del af minoriteten, men en del af flertallet. Problematikken er at spotlightet er rettet mod den funklende elite. I netop denne uge, har journalister skrevet mange spalter om hhv. eliten, der ødelægger samfundet, og om den nye generation og deres forældre, som søger diagnoser for uopdragne unger… ”Jeg tror simpelthen at lille Vega har ADHD”, ”Edward er et meget intelligent barn, så han keder sig med det lave niveau i skolen, og larmer derfor i undervisningen”… Der er også den mulighed, at både Vega og Edward er nogle møgirriterende unger, der tror, at de er verdens centrum, og som aldrig før har skulle vente på andre, eller skulle stå til ansvar for noget? Både Vega og Edward oplever igennem de første 15 år af deres ubekymrede liv, at de bliver føjet og ”nurset”. Derefter kommer de tre gymnasieår, hvor forældre, lærer og generelt omverden træder med varsomme skridt, da Vega og Edward bærer ”teenage-trumf-kortet”, der tillader total dovenskab, vrissen og utaknemmelighed. Men så, SÅ falder hammeren! Som en tsunami der vælter ind over din solstol i Tisvilde, så falder livets hammer med indgraveringen ”nemesis”, og både Vega og Edward skal nu for første gang stå til ansvar. Har de en billet til elitetoget, eller må de måbe ved perronen, med et ubrugeligt eksamensbevis og et latterligt teenage-trumf-kort, som Ralf Hemmingsen og Per Holten-Andersen river itu, og glædeligt bruger til optænding på bålet i sommerhuset?

Uanset hvad, så skal Vega og Edward nok få plads på det ene eller andet tog, men chokket kan måske mindskes, såfremt deres forældre allerede nu ser mere indad og mindre ud, for ude i fremtiden er det vigtigt for Vega og Edward at se ind, for at vurdere hvilket tog de vil på. Hopper de på juratoget, så er én ting sikkert – hver kupé er repræsenteret ved årets Karrieredag. Så er du en af dem, der har fundet dit tog, men ikke dit sæde, så kom forbi festsalen i dag mellem kl. 12:00-15:00.

Nu til juranyheder – god læselyst!


Is something wrong with this picture?

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 17.06.22

http://finans.dk/finans/erhverv/ECE7558858/3F-betalte-rengøringsfirmas-retssag-mod-medarbejder/


Sociale medier bliver ofte diskuteret i lov-henseende. Her en historie, som i samme henseende kan hylde sociale medier. 

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 17.10.00

http://ekstrabladet.dk/112/offer-fandt-voldtaegtsmand-paa-facebook-nu-har-han-faaet-livstid/5491771


Fængsel vs. fodlænke – skal dommerne være herrer over dette i fremtiden? Ja, mener flertallet på Borgen.

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 17.12.34

http://www.politiko.dk/nyheder/flertal-vil-lade-domstolene-idoemme-straffe-med-fodlaenke


Hatecrime begået mod homoseksuel i Esbjerg. Det er så uforståeligt at hade et mennesker for deres hudfarve, religion eller seksualitet – de eneste som det er tilnærmelsesvist okay at ”hate” er hatecrimers.

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 18.01.46

http://ekstrabladet.dk/112/to-maend-doemt-for-hatecrime/5494923?ref=pollisterseneste


 

Danmark bruger menneskerettighederne og diskriminerer nuværende og tidligere indsatte. 

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 17.15.26

http://www.information.dk/527880


Popcorn Time – en pirat forklædt som businessman, og Godfather Netflex er ved at blive utålmodig. 

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 17.18.30

http://www.b.dk/globalt/for-godt-til-at-vaere-lovligt?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=Berlingske&utm_content=update+Siger+Popcorn+Time+dig+noget%3F+Måske+ikke%2C+men+det+


De som har beskæftiget sig med PAL ved, at  der er to betingelser for produktansvar: 1) Skaden skal være forvoldt af et defekt produkt eller en ydelse. 2) Skaden skal være forvoldt efter produktet er bragt i omsætning eller ydelsen er præsteret. Ny EU-dom sætter dog nye standarder. 

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 17.20.51

http://finans.dk/protected/finans/erhvervsservice/ECE7572254/Mellemhandlere-får-produktansvar/


Hvor mange gange har man siddet til eksamen og ønsket, at en venlig sjæl besteg PBV-bygningen, og gav svaret på den perfekte opgave? I Indien har ikke bare én venlig sjæl gjort dette, men 300 stk. Det resulterede i en kaotisk situation for politiet. 

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 18.05.40

http://politiken.dk/udland/ECE2600648/flere-hundrede-indere-anholdt-i-skandale-om-eksamenssnyd/


Hvert forår bliver det konstateret, at vi mangler studiepladser, praktikpladser, jobs til færdiguddannede mv. Hvad vi derimod IKKE mangler – kriminelle. Danmark kunne evt. overveje at leje fængselspladserne ud til nabolandende, hvis fængsler er fyldt?

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 18.10.36

 

http://politiken.dk/indland/ECE2600235/superfaengsel-til-over-en-halv-milliard-lukker-hel-afdeling/


Tilståelsen trækkes tilbage i matchfixing-sagen, som efterhånden har udviklet sig til en meget rodet affære.

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 17.23.36

http://politiken.dk/sport/fodbold/ECE2600209/tiltalt-for-matchfixing-fik-stukket-kniv-ned-i-halsen/


Organiseret hashsalg koster nu 16 tiltalte fængselsstraf. Hvor advokaterne er rystede, er politiet nok rimelig tilfredse med dommenes resultat.

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 17.26.06

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2015/03/23/120957.htm


Har du dine penge i skattely? Så er du muligvis på den – SKAT har nye informationer, som potentielt vil have store konsekvenser. 

 

Skærmbillede 2015-03-24 kl. 17.37.46

http://finans.dk/finans/politik/ECE7568743/Skat-har-fået-fingre-i-ny-tophemmelig-banklæk/


Ikke mere denne gang – fortsat god uge!

(Visited 152 times, 1 visits today)

Del denne artikel

041219

Aktuelt - 04, december 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten julespecial! Så blev det endelig december.. En måned, som er fyldt med julehygge, risengrød, julekalender og kys under mistelten. Men hov, du glemte måske i et kort øjeblik at du er jurastuderende, og at din decembermåned derfor skal bruges på eksamenslæsning og lange søvnløse nætter, hvor du istedet for at drømme om dine julegaver, drømmer om alverdens paragraffer. Måske et 12-tal i obligationsret eller udvidet skatteret er skrevet på dette års ønskeliste? Det er jo […]

Læs mere

Spioner på internettet

Aktuelt - 20, august 2014

Brugen af cookies har længe været et stort diskussionsemne herhjemme og i udlandet. De fleste har en idé om, hvad en cookie er, men formentlig ikke, hvorfor dette ellers så uskyldige ord har fået menneskerettighedsaktivister til at løfte pegefingre, fået sendt ansatte i Erhvervsstyrelsen ud på ekstra arbejde og måske er grunden til, at du betaler overpris for produkter på internettet. Hvad er cookies, og hvordan bliver de brugt? Stud.Jur. har undersøgt begrebet cookie nærmere.

Læs mere