Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen! Håber at morgenkaffen er skænket og at du er klar til ugen nyheder?

Onsdag den 01. april 2015

Det er den 1. april, hvilket er alle tiders hyldestdag til dem med dårlig humor. Alle har en kollega, en ven, en onkel eller lignende, som hvert år forsøger sig med en original aprilsnar – så god fornøjelse med det i dag.

Nedenfor kan du læse om juranyheder, men er du mere til den leverpostegsfarvede overskrift, så kan jeg berette om, at en girafunge er født i Zoo. En lille og nuttet størrelse, som endnu ikke er navngivet – skal vi kalde den Marius?

Ugen har ellers været præget af megen debat om ”den dovne studerende”, og diverse lektorer, professorer mv., har udtalt sig om, at alt for mange studerende ikke er egnede til universitetet. Disse udtalelser har fået en håndfuld journalister ud på universitetsstederne, og interviewet os studerende. So far, har ingen selv indrømmet at være uegnede, men undertegnede har stødt på et par udtalelser, der lyder: ”Jeg er nok lidt sløv og doven”.

Som jurastuderende kan hele diskussionen synes en smule forvirrende. De gamle ”stopprøver” er afskaffet, og der er indført gruppearbejde i store mængder, der tillader de ”uegnede” at lægge sig i slipvinden. Samtidig bliver hver årgang større og større, og flere og flere står uden arbejde som færdiguddannede jurister, hvilket har resulteret i, at konkurrencen er speedet og presset fortsat accelererer. Det er lidt som at afholde et Formel 1 løb, hvor traktorer er med på kørebanen, men ingen diskvalificerer dem. Hvis nogen skulle være i tvivl, så ja – en traktor ville sænke niveauet i løbet.

Om vi kalder dem dumme, dovne, tunge bagtil eller andet, så er denne type studerende en belastning for niveaet, men så længe de ikke bliver verfet af vejen, så er uddannelsessystemet en kørebane for både formel 1 biler så vel som traktorer. Hvis årgangene på uddannelsesstederne fortsat vokser, så går der nok ikke længe førend at vi kan forvente at sæbekassebiler tillades ligeså.

”Af vejen, af vejen! Dyt, båt, for her kommer jeg.”

 

Nu til juraens verden – god læselyst!


Det er bemærkelsesværdigt hvor mange advokatkontorer, som benytter videooptagelser til promovering. Her er dog et kontor, som tager den ”to the next level”. Tænker du at ansættelses- og arbejdsret er lidt tørt? Så tøv en kende!

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 15.59.02

http://abovethelaw.com/2015/03/crazy-law-firm-vid-or-action-movie-trailer-you-decide/


Krigsofre er reelt set afskåret for erstatning vurderer juristerne.

 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 16.01.14

 

http://www.information.dk/528851


Overholdte din studentervogns chauffør køre-hviletidsreglerne? Muligvis! Uanset, så sætter EU en klods i hjulet på studentervognen, som kan koste os den traditionsrige tur. 

 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 16.12.41

http://www.b.dk/nationalt/eu-regler-kan-koste-studenterturen-i-veteranbiler


Der er grundlag for at anlægge en sag, så det gør de så… Velkommen i rodet til pensionsselskaberne.

 

  Skærmbillede 2015-03-31 kl. 16.15.17

 

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2015/03/31/0331061012.htm


Religion vs. seksualitet? Hvilken ”størrelse” vinder beskyttelseshensynet, og er det en fair kamp? Apples topchef siger ”nej”, og kritiserer USA for diskriminerende lovgivning.

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 16.18.49

http://www.business.dk/global/apple-topchef-tordner-mod-farlig-anti-homolov


Stridighed over forældremyndigheder? En ny sags afgørelse henleder tankerne til dårlige ideer.

 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 16.26.06

http://politiken.dk/indland/ECE2609545/far-slog-39-aarig-mor-ihjel—nu-faar-han-foraeldremyndighed-over-boernene/


Læs om en af historiens største sager: Nordisk Fjer. 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 17.34.09

http://www.business.dk/oekonomi/whistlebloweren-der-faeldede-nordisk-fjer


 Kampen om menneskerettigheder udvikler sig efter drabet på den unge kvinde i Kabul.

 Skærmbillede 2015-03-31 kl. 17.15.42

http://www.information.dk/528853


Hvor der er jura, er der gråzoner – denne sag er ingen undtagelse. 

 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 17.17.57

http://finans.dk/protected/finans/erhverv/ECE7587975/Kæmpe-gråt-marked-for-uorganiserede-overenskomster/?ctxref=ext


Mærsk føler sig hæmmet og plaget af regler og love. Læs her om hvilke og hvorfor?

 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 17.23.19

http://www.business.dk/transport/maersk-betalte-fem-milliarder-kr.-i-dansk-skat-i-2014?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=Berlingske+Business&utm_content=update+Undskyld%2C+hvor+meget+sagde+du%3F+


Det var alt for denne uge – pas på hinanden!

 

 

(Visited 82 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 250418

Aktuelt - 25, april 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! I dag er ikke nogen almindelig onsdag, og den bedste måde at beskrive den på er vel med et maltrakteret journalistisk begreb: Breaking! Klokken 13 afsiges der dom i Ubådssagen, tidligt i morges indgik forbundene under LO et forlig med Danske Regioner og stemmerne er nu talt op: Siumut har vundet det grønlandske valg. Herudover har ugen i sin helhed bibragt os både gode og dårlige nyheder, som der dog ikke blev plads til nedenfor. […]

Læs mere

Onsdagsposten 150616

Aktuelt - 15, juni 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 15 . juni 2016 I dag er det nøjagtigt 797 år siden, at Dannebrog faldt ned fra himlen i Estland, hvor den danske konge, Valdemar Sejr, kæmpede mod esterne i slaget ved Lydanisse. En kamp, der synes ubeskrivelig ligegyldig i en tid, hvor man som jurastuderende jonglerer med uforståelige paragraffer, alenlange noter og kedsommelige bøger, der ingen ende synes at have. Imidlertid er sidstnævnte kamp en kamp, der må siges […]

Læs mere