Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen! Håber at morgenkaffen er skænket og at du er klar til ugen nyheder?

Onsdag den 01. april 2015

Det er den 1. april, hvilket er alle tiders hyldestdag til dem med dårlig humor. Alle har en kollega, en ven, en onkel eller lignende, som hvert år forsøger sig med en original aprilsnar – så god fornøjelse med det i dag.

Nedenfor kan du læse om juranyheder, men er du mere til den leverpostegsfarvede overskrift, så kan jeg berette om, at en girafunge er født i Zoo. En lille og nuttet størrelse, som endnu ikke er navngivet – skal vi kalde den Marius?

Ugen har ellers været præget af megen debat om ”den dovne studerende”, og diverse lektorer, professorer mv., har udtalt sig om, at alt for mange studerende ikke er egnede til universitetet. Disse udtalelser har fået en håndfuld journalister ud på universitetsstederne, og interviewet os studerende. So far, har ingen selv indrømmet at være uegnede, men undertegnede har stødt på et par udtalelser, der lyder: ”Jeg er nok lidt sløv og doven”.

Som jurastuderende kan hele diskussionen synes en smule forvirrende. De gamle ”stopprøver” er afskaffet, og der er indført gruppearbejde i store mængder, der tillader de ”uegnede” at lægge sig i slipvinden. Samtidig bliver hver årgang større og større, og flere og flere står uden arbejde som færdiguddannede jurister, hvilket har resulteret i, at konkurrencen er speedet og presset fortsat accelererer. Det er lidt som at afholde et Formel 1 løb, hvor traktorer er med på kørebanen, men ingen diskvalificerer dem. Hvis nogen skulle være i tvivl, så ja – en traktor ville sænke niveauet i løbet.

Om vi kalder dem dumme, dovne, tunge bagtil eller andet, så er denne type studerende en belastning for niveaet, men så længe de ikke bliver verfet af vejen, så er uddannelsessystemet en kørebane for både formel 1 biler så vel som traktorer. Hvis årgangene på uddannelsesstederne fortsat vokser, så går der nok ikke længe førend at vi kan forvente at sæbekassebiler tillades ligeså.

”Af vejen, af vejen! Dyt, båt, for her kommer jeg.”

 

Nu til juraens verden – god læselyst!


Det er bemærkelsesværdigt hvor mange advokatkontorer, som benytter videooptagelser til promovering. Her er dog et kontor, som tager den ”to the next level”. Tænker du at ansættelses- og arbejdsret er lidt tørt? Så tøv en kende!

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 15.59.02

http://abovethelaw.com/2015/03/crazy-law-firm-vid-or-action-movie-trailer-you-decide/


Krigsofre er reelt set afskåret for erstatning vurderer juristerne.

 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 16.01.14

 

http://www.information.dk/528851


Overholdte din studentervogns chauffør køre-hviletidsreglerne? Muligvis! Uanset, så sætter EU en klods i hjulet på studentervognen, som kan koste os den traditionsrige tur. 

 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 16.12.41

http://www.b.dk/nationalt/eu-regler-kan-koste-studenterturen-i-veteranbiler


Der er grundlag for at anlægge en sag, så det gør de så… Velkommen i rodet til pensionsselskaberne.

 

  Skærmbillede 2015-03-31 kl. 16.15.17

 

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2015/03/31/0331061012.htm


Religion vs. seksualitet? Hvilken ”størrelse” vinder beskyttelseshensynet, og er det en fair kamp? Apples topchef siger ”nej”, og kritiserer USA for diskriminerende lovgivning.

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 16.18.49

http://www.business.dk/global/apple-topchef-tordner-mod-farlig-anti-homolov


Stridighed over forældremyndigheder? En ny sags afgørelse henleder tankerne til dårlige ideer.

 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 16.26.06

http://politiken.dk/indland/ECE2609545/far-slog-39-aarig-mor-ihjel—nu-faar-han-foraeldremyndighed-over-boernene/


Læs om en af historiens største sager: Nordisk Fjer. 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 17.34.09

http://www.business.dk/oekonomi/whistlebloweren-der-faeldede-nordisk-fjer


 Kampen om menneskerettigheder udvikler sig efter drabet på den unge kvinde i Kabul.

 Skærmbillede 2015-03-31 kl. 17.15.42

http://www.information.dk/528853


Hvor der er jura, er der gråzoner – denne sag er ingen undtagelse. 

 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 17.17.57

http://finans.dk/protected/finans/erhverv/ECE7587975/Kæmpe-gråt-marked-for-uorganiserede-overenskomster/?ctxref=ext


Mærsk føler sig hæmmet og plaget af regler og love. Læs her om hvilke og hvorfor?

 

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 17.23.19

http://www.business.dk/transport/maersk-betalte-fem-milliarder-kr.-i-dansk-skat-i-2014?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=Berlingske+Business&utm_content=update+Undskyld%2C+hvor+meget+sagde+du%3F+


Det var alt for denne uge – pas på hinanden!

 

 

(Visited 105 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 260815

Aktuelt - 26, august 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere

Mit semester down under

Aktuelt - 20, august 2014

Mit 8. semester påstudiet tilbringer jeg i Melbourne påLa Trobe University, og jeg har i skrivende stund været her i godt og vel 3 måneder. Jeg er taget af sted som free mover, hvilket vil sige, at jeg er taget af sted pået selvarrangeret ophold uden om KU’s bureaukrati, hvilket strømliner hele processen en hel del, og man får naturligvis stadig overført alle ECTS-points.

Læs mere