Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

 Velkommen til denne uges juridiske nyheds update.

Onsdag den 27. maj 2015

Ugens juridiske nyheder byder på en pose blandede bolcher, og i og med at nogle foretrækker lakrids frem for jordbær, mens andre ønsker sure frem for salte, så burde nyhedsoversigten tilfredse alle munde og smagsløg.

Når man taler om smag, så fungerer politiske overbevisninger som krydderurternes svar på koriander – enten er du for eller imod, ellers er du en af dem, som kan tåle det i forbindelse med det vietnamesiske-, men hader det i det danske køkken. Uanset, så får du nu snart mulighed for at bestemme krydderurtens rolle på menukortet. DER ER NEMLIG UDSKREVET FOLKETINGSVALG I DAG.

Koriander eller basilikum, lakrids eller jordbær, surt eller salt, krøller eller ej – kvinder eller mænd! Irland fik ved folkeafstemning sagt JA til same-sex marriages. Hurra og velkommen til år 2015!

Ikke kun i Irland blev de homoseksuelles udfoldelser anerkendt, også i Eurovision (den uofficielle højtid for alle drengebørn der nynnede Cher i stedet for Nirvana i 8. klasse) bød Litauen på kys og kærlighed mellem piger og mænd af samme køn. Kyssene var ikke synderligt revolutionerende efter 2014, hvor den transeksuelle Conchika Wurst vandt, men uanset hvad, så er det et statement i den rigtige retning. Undertegnede er ikke fan af homoseksuelle mere end heteroseksuelle, men er til gengæld fan af kærlighed og frihed, som kommer i alle størrelser, aldre, racer og køn. Alt i alt – en pose blandede bolcher.

Nu til ugens både sure, søde, bitre, salte og spicy juridiske nyheder. God læselyst!


Bør konfirmander sidde bag tremmer? Diskussionen om en lovændring vedrørende den kriminelle lavalder blusser op igen.

 

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 17.40.59

http://www.politiko.dk/nyheder/14-aariges-kriminalitet-genstarter-debat-om-kriminel-lavalder


Først blev man tvunget til at drikke skolemælk, og nu tvinger Arla sine ansatte til at blive i Saudi Arlabien.  

 

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 17.43.17

http://finans.dk/live/erhverv/ECE7726108/Arla-bryder-menneskerettighederne-og-beslaglægger-medarbejdernes-pas/?ctxref=ext


Retten til at blive glemt? Et nyt fænomen, der udspringer af sagen case C-131/12, og som tvinger Google til at slette søgehits under visse omstændigheder. En ny forkæmper for retten hertil er Dan Shafet, læs her hvorfor. 

 

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 17.45.09

http://politiken.dk/kultur/medier/ECE2676807/udhaengt-advokat-skabte-overskrifter-med-en-uhoert-sejr-over-google/


Løkke har brug for advokat, når Ekstra Bladet får aktindsigt i bilag om forbrug af øl, vin, vand og spiritus.

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 17.47.13

http://www.information.dk/534270


Skal serien Breaking Bad blive en del af pensumlisten? I så fald, er det først gang, at undertegnede er forud. (Win!)

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 17.48.25

http://www.theguardian.com/tv-and-radio/2015/may/22/what-real-lawyers-think-about-breaking-bad


Med høtyv og spade fik landbruget jaget staten væk… Landmændene vandt i hvert fald over de customfit-skjorte-med-kuglepen-i-den-kæmpe-brystlomme-bærende offentlige ansatte og vogtere af staten!

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 17.51.26

http://jyllands-posten.dk/ECE7726662/Staten+bøjer+sig%3A+Anker+ikke+randzone-dom/


Dealsites bruges og udbydes i stor omfang, men hvem er egentlig din kontraktpart, når du erhverver en ”god deal”?

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 17.52.59

http://finans.dk/protected/finans/erhvervsservice/ECE7726675/Hvem-har-man-egentlig-købt-cyklen-af/?ctxref=ext


Forsvarsadvokaten har for mange kriminelle ”stamkunder”, og kan derfor adresserer et samfundsmæssigt problem: Én fængselsstraf er et sjældent syn! 

 

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 17.55.21

http://www.information.dk/534096


Makulerer direktøren bogholderigets dokumenter? Det må han jo altså ikke, men hvis han gør, så slipper han nu billigt?! 

 

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 17.56.19

http://finans.dk/protected/finans/erhverv/ECE7726906/Direktører-slipper-nådigt-fra-bogføringsforbrydelser/?ctxref=ext


Menneskehandel er noget værre griseri, og det lader til, at vi i DK har fået ”importeret” nogle bulgarske kvinder. Sagen forventes dog først afgjort i efteråret, så vi må vente på yderligere informationer for nu. 

 

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 18.00.23

http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE7733405/Bulgarsk-familie-tiltalt-for-organiseret-kvindehandel/


(Visited 128 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 180718

Aktuelt - 18, juli 2018

Godaften og velkommen til onsdagsposten! Dagen bliver altid lysere, når vi hører om dansk dynamit på den internationale scene. I dag er det Margrethe Vestager, og det er endnu en af hendes hold-kæft-bøder. Denne gang går den til Google og har en svimlende størrelse på 32 mia. kr. Den forgangne uges nyhedsbillede har ellers ikke hævet humøret med de særdeles groteske udmeldinger fra Trump. I denne omgang har de været så absurde, at selv Fox News har italesat det – […]

Læs mere

030719

Aktuelt - 03, juli 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Denne uge står i festivalens, øllens og orange-scenes tegn, og vi har derfor fuld forståelse for, at enkelte (læs: mange) af jer i denne uge negligerer ugens juridiske nyheder en smule. De af jer, der på trods af en ”lidt” alkohol i blodet, alligevel har lyst til at tage prisen som campens bedst opdaterede skal dog ikke snydes for seneste nyt fra både ind- og udland. I sidste uge bragte vi nyheden om, at Mette […]

Læs mere