Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

 Velkommen til denne uges opdatering af juridiske nyheder.

Onsdag den 6. maj 2015

Ugen er gået, og ingen skelsættende nyheder har præget overskrifterne.

Der findes slåfejl, små fejl, store fejl, dumme fejl og så findes der BRØLERE.

Brølere: en handling der får Beyonce’s kjole, fra ugens Met Gala, til at være passende til søndagsmiddag hos svigerfamilien, en handling der får Rihanna’s overtøj, fra samme event, til at blende ind i 5A bussen en tidlig morgen, en handling der får Sarah Jessica Parker’s hovedbeklædning, ved Met arrangementet, til at ligne en cap på Yankee Stadium – sådan en handling – en brøler, lavede DR! Nyheden om at der udskrives valg var så ny, at ikke engang Statsminister Helle Thorning havde fingeren på pulsen. Pinligt var det, men ros til DR skal lyde, da de i denne uge formåede at underholde nationen bedre, end deres tv-kanaler har gjort det seneste års tid.

Vi mindedes også Danmarks befrielses 70 års jubilæum. Fantastisk er det, at nogle af de der kæmpede for vores frihed, stadig lever, og derfor kunne blive fejret den 5. april. Skræmmende er det også, at den sorg, diskrimination og intolerance ikke er et ældre kapitel end det reelt er. Frontfiguren har ændret sig, men der kæmpes netop i disse tider for en central ret, som også var i fokus under 2. Verdenskrig – ytringsfriheden! Må fejringen af de modige sjæle 70 år derpå, være en motivation til, at værne og fortsat stå sammen om de rettigheder og illusioner om verden, som vi deler med vores olde-, bedste- og forældre.

Om du kendte Skyggen, Tomaten, Lille Bent, Flammen eller Citronen, om du var ven af

Holger Danske eller Churchill eller bare hang med de lokale på Hvidsten Kro, så skal lyde en tak for mod og prisen for Danmark, som vi kender det i dag.

Og nu til den ugentlige update.


Så kom der endelig dom i Danmarks største matchfixing sag. Mon sagen bliver springbrættet til flere eller færre sager af samme art?

 

Skærmbillede 2015-05-05 kl. 18.13.48

http://www.b.dk/nationalt/tiltalt-doemt-i-danmarks-foerste-matchfixingsag


Prison Break, Orange Is The New Black, Sons Of Anarchy og The Green Mile – har du set dem, så ved du, at fængselsbetjente kan være nogle lede sataner, ikke kun mod indsatte med også mod hinanden. Dette er åbenbart ikke kun et problem i fiktionens verden, og nu forsøger Folketinget at rette op på tilstandene. 

 

Skærmbillede 2015-05-05 kl. 18.15.38

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2015/05/04/081427.htm


Gæt en lov: “Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres.”

Lisbeth Knudsen skriver om ytringsfrihedens historie. Her i lyset af 2. Verdenskrig. 

 

Skærmbillede 2015-05-05 kl. 18.17.33

http://www.b.dk/nationalt/ytringsfrihed-i-historiens-lys


Jura for ikke-jurister. The Guardian guider dig gennem Højesterets argumentationer i forbindelse med homo-vielser.

Skærmbillede 2015-05-05 kl. 18.18.59

http://www.theguardian.com/law/2015/apr/28/supreme-court-arguments-gay-marriage


Retligt efterspil efter retmæssigt nederlag. 

 

Skærmbillede 2015-05-05 kl. 18.20.52

http://politiken.dk/sport/ECE2655238/uoplyst-pacquiao-skade-kan-give-retligt-efterspil/


Ikke direkte juridisk relevant, men klart relevant for nyuddannede jurister.

 

Problemet er: ”En opgørelse af studievalget fra 2013 viser, at 25 pct. af unge med et karaktergennemsnit på 9 og derover fra gymnasiale uddannelser søgte ind på fire bestemte uddannelser: medicin, jura, psykologi og statskundskab. I fjor var dimittendledigheden for kandidater fra jura og statskundskab på 25-30 pct.”

 

Findes der andre studier? ;-) 

 

Skærmbillede 2015-05-04 kl. 10.47.22

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE7675888/Højtuddannede-unge-har-den-største-ledighed/


I sidste uge var det Frankrig som beslaglagde en kæmpe portion kokain, og i denne uge er det nu Tyskland. Hvis du har købt bananer i Aldi, så ikke duft for meget til den sødmodne frugt. 

 

Skærmbillede 2015-05-05 kl. 18.22.17

http://politiken.dk/udland/ECE2655639/kaempe-kokainfangst-blandt-aldi-bananer/


SKAT har fået længere line nu da reglerne om bindende svar er blevet begrænsede. Det faktum formindsker retssikkerheden, mener eksperterne.

 

Skærmbillede 2015-05-05 kl. 18.23.51

http://finans.dk/protected/finans/erhverv/ECE7672334/Nye-regler-om-bindende-svar/?ctxref=ext


Københavns Universitet nåede desværre ikke cuttet, men skulle du have et par millioner at kaste efter din uddannelse, så kan du måske stadig nå at skifte til en af verdens top ti uddannelsessteder for jurastudier. 

 

Skærmbillede 2015-05-05 kl. 18.25.53

http://abovethelaw.com/2015/05/the-best-law-schools-in-the-world-2015/


Muhammed-tegninger, ytringsfrihed og islamofobi er stadig faktorer til uroheder, drab og vold. Denne uge var ingen undtagelse. 

 

Skærmbillede 2015-05-05 kl. 18.30.20

http://www.b.dk/globalt/angreb-mod-muhammed-udstilling-i-usa-to-draebt


 Advokat slipper uforholdsmæssigt billigt for kæmpe svindelnummer. Landsretten var noget blødhjertede ift. de amerikanske domstole som dømte advokatens medsvorne hhv. 10 og 34 års fængsel.

Skærmbillede 2015-05-05 kl. 18.31.39

http://ekstrabladet.dk/112/advokat-faar-mildere-straf-for-millionsvindel/5549187


Det var alt for denne uge – håber du nyder det grønne forår!

(Visited 159 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 020316

Aktuelt - 02, marts 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner   Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 2. marts 2016 Den forgangne uge har stået i politikernes tegn og har budt på Christiansborg-drama udover det sædvanlige. Fokusset på Borgen og dens ansatte har da også sat sine spor på denne uges nyheder, hvor de mest omtalte personer har været, Eva Kjer, Eva Kjer, Eva Kjer, Lars Løkke og ja…. så var der jo også Søren Pape. Medens den uredelige opførsel fra den nu afgåede […]

Læs mere

Livet på læsesalen

Aktuelt - 20, august 2014

Eksamen står for døren, og livet på læsesal er dermed blevet en realitet for mange. Efter flere uger i træk kan man imidlertid blive træt af at sidde bag den samme person, der højtlydt tygger gulerødder i Jurahuset samt BISP, hvor andre end jurastuderende til tider logerer i weekenden og spreder harme lugte. Stud.Jur. har derfor været på jagt efter alternative læsesale til at læse, leve og lide på. Kriterier som atmosfære, beliggenhed, kaffe og mulighed for at få en plads er blevet taget i betragtning for at vurdere, om forandring fryder.

Læs mere