Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen og velkommen til denne uges juridiske update:

Onsdag den 24. juni 2015

Så kom folketingsvalget endelig, og for at undgå en politisk prædiken med egne overbevisninger, så lad os bare sige det enkelt: Så er den ged barberet!

Thorning takkede af, Løkke takkede ydmygt for en chance til, Chrille guffede flæskesvær og Uffe dansede sejrsdans, hvilket gjorde de andre grønne(re) af misundelse.

Ugen bød derefter på utallige spådomme om de næstkommende fire år på Borgen. Hvem skal danne regering, hvem bør være statsminister, hvem stemte på Dansk Folkeparti, hvem er det, der ikke kan lide citronmåner osv. Spådomme og nysgerrighed om regeringsmagten hverken kan eller bør vi være foruden, men man kan dog undre sig over, at så mange har kastet deres had på Dansk Folkepartis vælgere? En bred flok af partier er vel i demokratiets bedste, og ligeså er den frivillige stemme. Den anonyme stemme er demokratiets “must have”, hvilket i denne valgrunde desværre har vist sig, at være mere end bare vigtig. Borgernes manglende respekt og tolerance for en anden holdning og overbevisning, har givet sig til udtryk på diverse sociale medier. Uden at forbande ytringsfriheden, så bør ytringsfriheden vel heller ikke undertrykke demokratiets aller helligste magt – den politiske frihedsmagt. For lige at pille alle forbandelser og helligdomme fra budskabet, så kan det siges enkelt og jordnært: “Skru ned, venner.”

Hvem der absolut ikke bevægede sig hverken helligt eller jordnært, var vampyren fra Vejle, der i denne uge kom frem i medierne. Jeps, det er nu officielt, vi har i dagens Danmark – det lille land med jordbær, Kansas overalls, saltstegte sild og valmuer – en mand der lever af, at suge blod fra andre mennesker.

Apropos at suge, her ikke tale om blod, men om penge, så er der sket en masse nyt i den juridiske verden. Du kan nedenfor læse tophistorierne derfra, og som en ny funktion, kan du blot klikke på billedet og derefter blive vist ind på den relevante kilde. God læselyst!


Er det grundlovsstridigt at gifte sig med en af eget køn? Dette spørgsmål skal afgøres af Landsretten, efter at en missionær og hans slæng retter spørgsmålet mod politikkerne.

 

Skærmbillede 2015-06-23 kl. 18.38.02


”INJURIER, INJURIER, INJURIER”, skreg Peter Aalbæk. ”Nej nej nej”, svarede Byretten.

Skærmbillede 2015-06-23 kl. 18.40.08


Vil Landsretten tage statsborgerskabet fra en terroristen som sympatiserer med hadsk islamiske tanker?

 

Skærmbillede 2015-06-23 kl. 18.43.37


Konkurs-dronningen led et tab, da Landsretten slog fast, at hun og hendes medkuratorer skulle beskæres for godt 5 mio. kr. – av av av!

 

Skærmbillede 2015-06-23 kl. 18.45.56


 I Danmark må du ikke gå rundt nøgen, du må ikke lade vandet i offentligheden mv. Du kender de vigtigste ”gade-regler” i Danmark, men hvad med de lande, som du besøger iført stråhat, pengekat og fotografiapparat. Turistsæsonen er i gang, læs her hvordan du forbliver en lovlydig en af slagsen i udlandet. 

 

Skærmbillede 2015-06-23 kl. 18.47.18


Erstatning for uberettiget frihedsberøvelse – det får du kun, hvis du  er rette tid på rette sted.

 

Skærmbillede 2015-06-23 kl. 18.48.44


Stor succes med offentlige kunder kan nu forklares med bestikkelse, oder was? 

 

Skærmbillede 2015-06-23 kl. 18.49.57


Ulovlig statsstøtte til fodboldgiganterne kan koste milliardbeløb for klubberne, som muligvis må betale tilbage. Om det økonomiske mareridt bliver til virkelighed, det afgør Margrethe Vestager.

 

Skærmbillede 2015-06-23 kl. 18.51.28


Har du styr på dine forsikringspolicer? Det kan koste dig dyrt, hvis du misser en undtagelse.

 

Skærmbillede 2015-06-23 kl. 18.52.54


EU’s udenrigsministre er ikke færdige med at straffe Putin og hans land. De økonomiske sanktioner forlænges!

 

Skærmbillede 2015-06-23 kl. 18.55.47


Det var alt – tak for nu!

(Visited 72 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Kobbertårnet

Aktuelt - 29, oktober 2015

Kobbertårnet     Hvis man vil være den bedste, må man også være blandt de bedste. Et udtryk for ambition, kvalitet og grundighed. Tre ting som står øverst på prioritetslisten hos et af landets største advokatfirmaer. Plesner blev grundlagt i 1918 og har vokset stødt og sikkert lige siden. Igennem de sidste snart 100 år har firmaet formået at plante et solidt fodfæste på den danske advokatscene. I dag er Plesner et full-service kontor, med en størrelse som kan huse […]

Læs mere

Onsdagsposten 261016

Aktuelt - 26, oktober 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 26. oktober 2016 Det er blevet onsdag, efterårsferien er forbi, og vi er atter vendt tilbage til bøgerne, ladet med fornyet energi, optimisme og entusiasme. Eller hvordan var det nu lige? Sandt, vi har haft “ferie” – imidlertid en ferie, der for en del har betydet endeløse nætter fyldt med eksamenslæsning. Nætter der mandag og tirsdag i denne uge kulminerede i den endelige eksamen i International Law, der betyder, at de fleste andetårsstuderende […]

Læs mere