Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 05. august 2015

Endnu en uge er gået, og denne blev skudt i gang med godt vejr – endelig! Tirsdag aften blev der dog truet om skybrud, så bare rolig derude – du har snart noget at smalltalke om ved kaffemaskinen på kontoret.

Den gode studerende har allerede lagt sit skema for efterårets semester i farveorden, lavet læseplan og gjort de første indkøb af markører, post-its mv., mens andre studerende spørger sig selv: “Gad vide hvornår der egentlig bliver tildelt fag?”. Faktum er, at der er tildelt fag, og det helt store kræmmermarked er begyndt: “Søger konkurrence- og markedsføringsret”, “bytter selskabsret til immaterielret”, mv.

Hvis vi zoomer lidt ud fra den jurastuderendes fag-bobbel, og kigger os omkring, så bliver det ekstra sjovt i denne uge. Er du typen som normalt spotter hornbriller og Ralph Lauren skjorter, så juster din radar i denne uge, for det går nemlig amok. Copenhagen Fashionweek rammer os, og folk går nærmest mere op i det herhjemme end amerikanerne gør over Halloween. Udklædningen ligner til forveksling hinanden i ny og næ, men det er jo selvfølgelig også nemt at sige for en, som føler sig vild i strik uden kabel. Fashionweek betyder modeller, stylister, ikoner, designere og endnu mere kræsne pickere i det københavnske dag- og natteliv. Når du spotter nogle af disse på gaden, så stop dig selv, inden du overvejer om det er en tørretumblet kat eller en sweater vedkommende bærer. Den kontroversielt påklædte person har højst sandsynligt 100 gange så mange følgere på de sociale medier, får betaling for at bære katten/sweateren, som i øvrigt er at finde i kopiudgave i Zara, H&M og TopShop om en måned.

Ja, modedyret kan noget. De kan noget som ikke kan tilegnes uanset hvor mange love, forarbejder, betænkninger, artikler eller forordninger der terpes. I denne uge skal der således lyde en stor klapsalve og “velkommen til” til alle modemus i København. Dog også en lille bøn om, at de skåner hornbrillen og Ralph Lauren skjorten, så Studiestrædes konger ikke behøver ny garderobe men blot post-its, markører og bøger til semesterstart.

Nu til jurasnak og juranyt.


Offentlige skattelister skader ikke de selskaber, som ikke orker at betale til vejarbejde, metrobyggeri, politikernes boliglån og SOSU’en.

 

Skærmbillede 2015-08-04 kl. 18.39.26


Apple får særbehandling som en sand efternøler, men nu vil de gamle drenge i familien altså også have samme regler.

Skærmbillede 2015-08-04 kl. 18.41.22


Økonomisk kriminalitet kan ikke svare sig for politiet, så måske økonomisk kriminalitet i virkeligheden kan svare sig? 

 

Skærmbillede 2015-08-04 kl. 18.42.33


Glem alt om Tinder, Scor.dk, Partner med niveau og Happn – bliv værnepligtig?! 

 

Skærmbillede 2015-08-04 kl. 18.44.27


Amnesty er faldet over et nyt ord i ordbogen: ”Kompromis”.

 

Skærmbillede 2015-08-04 kl. 18.47.17


Et drab er et drab mener nogle. Jurister mener for det meste noget andet, men er som oftest i undertal, så vi må nikke og tie os igennem de mange forslag om dødsstraf mv. som konsekvens af, at en løve er dræbt.

Skærmbillede 2015-08-04 kl. 18.51.13


Intern kamp mellem partifæller resulterer i ekskludering: ”You can’t sit with us.”

Skærmbillede 2015-08-04 kl. 19.08.38

Skærmbillede 2015-08-04 kl. 19.14.28


Ikke mere denne gang – fortsat god uge!  

 

 

(Visited 273 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagspost – 180821

Aktuelt - 18, august 2021

God formiddag og velkommen til Onsdagsposten! Sådan forsvandt endnu en uge af sommerferien, og skulle man denne tidlige onsdag morgen finde sig selv stirende ud ad vinduet, vil man opleve at blive mødt af grå skyer, våde gader efter nattens regnskyl og folk, der allerede har fundet efterårsjakken frem. Heldigvis lunes man ved tanken om et nyt semester og snarlig tilbagevenden til et fuldstændig genåbnet KUA, for hvis det ikke er noget, man har savnet bare en lille smule, så […]

Læs mere

Portræt af Beskæftigelsesministeriet – I demokratiets tjeneste

Aktuelt - 13, november 2016

Af Sara Petrovic   Med et ressortområde, der rækker ind i alle og enhvers liv, har Beskæftigelsesministeriet en evig central rolle i vores samfund. Stud.Jur. Online har besøgt Beskæftigelsesministeriet og fået et indblik i embedsmændenes verden. En verden, hvor ordentlighed, faglighed, samarbejde, jura og politik udgør grundingredienserne i embedsmændenes hverdag i ministeriet.   I byrummet ligger Beskæftigelsesministeriets departement, kun et stenkast fra Christiansborg, Finansministeriet og Nationalbanken. Dette er næppe en tilfældighed. Ministeriet har et omfattende ressortområde, der er i konstant […]

Læs mere