Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 12. august 2015

Sommerferien er snart slut for de fleste, hvilket betyder at en masse jurastuderende får mere arbejde på diverse kontorer rundt om i landet. 1. september nærmer sig, og denne dato er central i “det juridiske år” af flere årsager; et er at studiestart falder her, men det gør mange ansættelseskontrakter også. Mange spændte både kommende og nyudsprunget jurister nyder netop nu de sidste uger, inden de går en ny tid i møde. Opgaven for de som tager imod dem, er at rent faktisk tage i mod dem. En opgave som er sværere end som så, i hvert fald når du spørg vennerne på Christiansborg.

Hvad ville der ske, hvis man behandlede tilflyttere som nye ansatte? Ventede dem med spænding, viste dem rundt, gav dem personalebogen og sagde: “Det her er vores regler, dresscode og kantineordning.” Endnu bedre ville det være, hvis alle tilflyttere agerede som nye ansatte – tilpasningsvillige, ydmyge og ivrige efter arbejde. Scenariet er sat mege på spidsen, men i en tid, hvor politikerne arbejder omkring forebyggelse af radikalisering, samtidig med at HR-afdelinger forbereder personalebøger og bestiller “velkommen til”-blomster, da kan man spørge sig selv; hvem mestrer kunsten at tage imod? En flot velkomst med blomster er heller ikke nok, for hvis vedkommende bliver kastet ned på et hjørnekontor, og ingen opgaver lander, ingen inviterer til frokost, ingen forklarer it-systemerne nok – har man så taget godt imod?

Hvem der uden tvivl vil blive taget godt imod er de nye studerende ved Det Juridiske Fakultet. Vejlederne har garanteret gjort et stort stykke arbejde, og ser frem til at tage godt imod en masse nye studerende. Frokostaftalerne er man selv ansvarlig for som ny studerende, men en ting er sikkert, der er ingen risiko for manglende arbejde.

Nu til juranyt!


En kronik som virkelig sætter tingene på spidsen: staten vs. borgerne

Skærmbillede 2015-08-11 kl. 23.13.08


Overskriften siger det hele, og der skal lyde en ironisk klapsalve men et kæmpe “held og lykke” herfra!

Skærmbillede 2015-08-11 kl. 23.14.06


Handicappede er selvfølgelig velkomne i supermarkedet – ikke blot som kunder, men også som ansatte. BASTA!

Skærmbillede 2015-08-11 kl. 23.16.03


WATCH OUT: Kilden er eb.dk

Skærmbillede 2015-08-11 kl. 23.20.22


Ingen skal diskrimineres! Hverken grunder religion, seksualitet, køn eller ……. fedme!

Skærmbillede 2015-08-11 kl. 23.21.35


Hvem skal egentlig vinde “retten over internettet”?

Skærmbillede 2015-08-11 kl. 23.25.22


Det var alt for denne gang – god uge!

(Visited 41 times, 1 visits today)

Del denne artikel

I Tyskland med akademisk fremdrift

Aktuelt - 13, august 2014

”Herr Simmelholt, könnten Sie bitte den § 929 S. 1 BGB vorlesen.” Således startede min første forelæsning i tingsret i en forelæsningssal med 250 andre studerende, hvorefter jeg blev bedt om at redegøre nærmere for det retsfaktum, der skal være opfyldt, før der foreligger en korrekt overdragelse af en løsøregenstand.

Læs mere

Onsdagsposten 220217

Aktuelt - 22, februar 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 22. februar 2017 Nu gør jeg lige noget helt banebrydende. Jeg har taget den beslutning, at denne udgave af Onsdagsposten skal være den første i 2017, hvor I bliver befriet fra at læse om Trumps lumske ballader. Ja I læste rigtigt. Navnet Trump vil ikke blive nævnt mere i dagens, Onsdagspost. Det er vel egentlig også bare mest af alt passende, når jeg allerede har formået at få nævnt […]

Læs mere