1. Hvorfor startede du på jura?

Ideen opstod i gymnasiet, at jeg enten ville læse jura eller polit. Jeg var sproglig student, og tog derfor et suppleringskursus i matematik, og fandt hurtigt ud af, at det ikke var mig. Så var det jura, det endte med.

 

2. Hvilket fag havde du under dit studieforløb størst passion for?

Det var særligt EU-ret, menneskeret, de internationale fag, som jeg syntes var spændende.

 

3. Hvad var drømmen som jurastuderende?


Det var såmænd at praktisere. Det har jeg stadigvæk sådan en tosset drøm om, som jeg godt ved bliver meget svær at realisere. Men hvis jeg en dag ikke blev genvalgt eller fik nok af politik, så tror jeg godt, at jeg kunne finde på at forsøge at få en bestalling.

 

4. Hvordan husker du det at komme igennem eksamensperioderne?


Det var bare noget, der skulle ordnes. Sådan var meget af mit studie. Jeg gjorde det, at jeg satte 14 dage forud for eksaminerne af. Kalenderen blev holdt fri. Så tog jeg de 14 dage, hvor jeg fik forberedt mig til eksamen, og så var det det.

 

5. Tre ord som beskriver din tid på jura.

Intensitet, fokus og struktur. Det var et spørgsmål om, at tingene skulle fungere i forhold til min dagligdag, der jo var rig nok på aktiviteter.

 

6. Hvornår oplevede du din første professionelle succes?

Det gjorde jeg allerede første dag, jeg blev valgt til Folketinget. Der brugte jeg juraen fra begyndelsen. Det tror jeg, der var rigtig mange ministre, der følte sig dybt irriteret over.

 

7. Hvad husker du som den bedste tid i din karriere?

Det var tiden, hvor Sven Auken var formand for Europaudvalget, og jeg var europaordfører. Der kunne vi genere regeringen meget sammen. Det var en god tid, som jeg ser tilbage på med stor varme.

 

8. Hvornår oplevede du dit første professionelle nederlag?


Da jeg måtte erkende, at det ikke var muligt at være fuldmægtig ved siden af det politiske arbejde. Det tog tid for mig at acceptere, at det ikke var praktisk muligt, for det gik jeg sådan set i lang tid med en plan om. Så det er nok mit åbenlyse nederlag.

 

9. Hvis du skulle give et godt råd til dig selv som nyuddannet jurist, hvad
skulle det så lyde på?


Jeg synes, man skal kaste sig ud i så meget som muligt så hurtigt som muligt. Man skal lade være med at undervurdere, hvad man kan overkomme. Jeg har sgu altid nået det, jeg gerne ville, og det der med at sige, nu skal man også passe på ikke at blive stresset, synes jeg i virkeligheden bare er en dårlig undskyldning for ikke at gøre det, man gerne vil. Så jeg vil råde folk til at klø på.

 

10. Hvem er din “juridiske superhelt”?

Jeg er meget inspireret af, og vil derfor godt nævne ham, Hjalte Rasmussen, som jeg fik et rigtig fint og personligt forhold til, efter jeg var færdig med at læse, men som desværre døde alt for tidligt. Ham havde jeg stor respekt for, dels pga. hans juridiske dygtighed, men også fordi han havde en fandenivoldskhed og turde gå imod strømmen og sige tingene, som han så dem.

 

 

(Visited 685 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Stine Bosse – om magt

Aktuelt - 13, august 2014

Før jeg tog kontakt til Stine Bosse, havde jeg en god fornemmelse omkring dette interview. Stine Bosse måtte have noget at sige om magt i erhvervslivet. Ikke fordi det skulle være noget særligt; der er sikkert mange, som har en mening om erhvervslivets magt. Men netop Bosses mening er noget særligt. I 2010 udnævnte Time Magazine Bosse til verdens 22. mest magtfulde kvinde. Hendes karriere og CV er ikke bare imponerende, men respektindgydende. Ja, Bosses mening tæller.

Læs mere

260220

Aktuelt - 26, februar 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Sikke en begivenhedsrig uge, det har været på verdensplan. Ugen har budt os på alt fra vintyveri på Frederiksberg, seksuelle forbrydelser i New York og musikvideoer i Saudi-Arabien.  Vi begynder dog i København vedrørende den højtomtalte sag om den tidligere bandeleder og radiovært, Nedim Yasar. Omkring 15 måneder efter drabet på Yasar, modtog de to gerningsmænd, Alexander og Martin, deres dom i Retten på Frederiksberg. Den lød simpelthen på livstid til begge. Anklageren mente nemlig, […]

Læs mere