1. Hvorfor startede du på jura?

Ideen opstod i gymnasiet, at jeg enten ville læse jura eller polit. Jeg var sproglig student, og tog derfor et suppleringskursus i matematik, og fandt hurtigt ud af, at det ikke var mig. Så var det jura, det endte med.

 

2. Hvilket fag havde du under dit studieforløb størst passion for?

Det var særligt EU-ret, menneskeret, de internationale fag, som jeg syntes var spændende.

 

3. Hvad var drømmen som jurastuderende?


Det var såmænd at praktisere. Det har jeg stadigvæk sådan en tosset drøm om, som jeg godt ved bliver meget svær at realisere. Men hvis jeg en dag ikke blev genvalgt eller fik nok af politik, så tror jeg godt, at jeg kunne finde på at forsøge at få en bestalling.

 

4. Hvordan husker du det at komme igennem eksamensperioderne?


Det var bare noget, der skulle ordnes. Sådan var meget af mit studie. Jeg gjorde det, at jeg satte 14 dage forud for eksaminerne af. Kalenderen blev holdt fri. Så tog jeg de 14 dage, hvor jeg fik forberedt mig til eksamen, og så var det det.

 

5. Tre ord som beskriver din tid på jura.

Intensitet, fokus og struktur. Det var et spørgsmål om, at tingene skulle fungere i forhold til min dagligdag, der jo var rig nok på aktiviteter.

 

6. Hvornår oplevede du din første professionelle succes?

Det gjorde jeg allerede første dag, jeg blev valgt til Folketinget. Der brugte jeg juraen fra begyndelsen. Det tror jeg, der var rigtig mange ministre, der følte sig dybt irriteret over.

 

7. Hvad husker du som den bedste tid i din karriere?

Det var tiden, hvor Sven Auken var formand for Europaudvalget, og jeg var europaordfører. Der kunne vi genere regeringen meget sammen. Det var en god tid, som jeg ser tilbage på med stor varme.

 

8. Hvornår oplevede du dit første professionelle nederlag?


Da jeg måtte erkende, at det ikke var muligt at være fuldmægtig ved siden af det politiske arbejde. Det tog tid for mig at acceptere, at det ikke var praktisk muligt, for det gik jeg sådan set i lang tid med en plan om. Så det er nok mit åbenlyse nederlag.

 

9. Hvis du skulle give et godt råd til dig selv som nyuddannet jurist, hvad
skulle det så lyde på?


Jeg synes, man skal kaste sig ud i så meget som muligt så hurtigt som muligt. Man skal lade være med at undervurdere, hvad man kan overkomme. Jeg har sgu altid nået det, jeg gerne ville, og det der med at sige, nu skal man også passe på ikke at blive stresset, synes jeg i virkeligheden bare er en dårlig undskyldning for ikke at gøre det, man gerne vil. Så jeg vil råde folk til at klø på.

 

10. Hvem er din “juridiske superhelt”?

Jeg er meget inspireret af, og vil derfor godt nævne ham, Hjalte Rasmussen, som jeg fik et rigtig fint og personligt forhold til, efter jeg var færdig med at læse, men som desværre døde alt for tidligt. Ham havde jeg stor respekt for, dels pga. hans juridiske dygtighed, men også fordi han havde en fandenivoldskhed og turde gå imod strømmen og sige tingene, som han så dem.

 

 

(Visited 509 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Kan en aldrig anvendt skyggebestemmelse vælte Trump?

Aktuelt - 14, december 2017

Af Yousif F. N. Al-Saif Hvorfor har tusindvis af amerikanere foretaget Google-søgninger på forfatningsændring 25, § 4, (25th Amendement, Section 4)? Hvorfor har en skyggebestemmelse, der aldrig har været anvendt i praksis pludseligt fået de største amerikanske og internationale medier til at fatte interesse for amerikansk forfatningsret? Svaret er enkelt: Skyggebestemmelsen, den amerikanske forfatningsændring 25, § 4, kan teoretisk set vælte præsident Trump. Flere af Trumps egne topembedsmænd har tilmed tilkendegivet, at det netop bliver forfatningsændring 25, der bliver præsidentens […]

Læs mere

Onsdagsposten 170118

Aktuelt - 17, januar 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! En rejse er ved at være slut. En epoke i mit liv er forbi. Det sidste komma i Stud.Jur. er sat. Jeg skal ligesom fuglen på den svømmende gris’ hoved flyve afsted. Tiden som redaktør er i morgen – torsdag d. 18. januar 2018 – fortid, og jeg skal give stafetten videre. Dette gøres dog ikke uden vemod i sindet og en klump i halsen…. Den kvikke læser har formentlig allerede fundet ud af, at […]

Læs mere