Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen og velkommen til denne ugens juranyheder.

Onsdag den 9. september 2015

SKAT og flygtninge. De to områder har været omdrejningspunkt for størstedelen af ugens overskrifter. Samtidig har vi fået to nye skurke: Spytte-manden og Inger Støjberg. Borgerne raser over hhv. Støjbergs annonce og Spytte-mandens spytterier. Landsforvist er ugens to upopulære skurke ikke, men det er til gengæld en stor portion af de flygtninge, som søndag krydsede grænserne, og bevægede sig ind på dansk jord. Alt ragnarokken forgår imens skattekassen rasler den forkerte symfoni, mener eksperterne.

Når der forsvinder penge fra staten, og der opkræves penge, der ikke bør opkræves, ja så henledes tankerne på en Western film, hvor SKAT har rollen som den korrupte statsmand med sved på panden og stor hat, der dækker ansigtet. I samme film tilflytter en masse ”fremmede”, som sheriffen verfer af vejen, uden hensyntagen til, om der ryger en eller to i svinget.

En korrupt økonomi, et folk på flugt og to WANTED plakater med en dusør for Inger Støjberg og Spytte-manden.

I den danske Western har vi allerede fundet den onde og den grusomme, men hvem og hvor er den gode? Hvor er Clint Eastwood?

Spørgsmålet er om vores barmhjertige Clint reelt eksisterer udenfor filmene? Måske han har skiftet hatten ud med en velfærdsmave, hesten ud med en ministerbil, spiritussen ud med rødvin og kappen ud med jakkesættet? Uanset, så velkommen til The Wild West.

Nu til den juridiske update. 


Skat opkræver penge fra dig, som de slet ikke må, konstaterer Kammeradvokaten.

 

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 15.36.34


Det kan være ulovligt at hjælpe flygtninge og på den måde besværliggøre politiets arbejde. Var det noget med, at det engang i 40’erne var ulovligt at hjælpe jøder på flugt, og at selv samme mennesker blev hyldet få år efter? Er der en forskel? Selvfølgelig – Danmark er ikke besat, men menneskeliv er vel lige meget værd? 

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 15.37.33


Lars Løkkes job er siden søndag blevet udvidet til skoleleder-beføjelser, hvor man kaster besværede unge rundt imellem institutioner. Hvilke flygtninge skal hvorhen, Lars? 

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 15.38.35


Don Ø’s kursfup-sag fra 2007/2008 er nu afgjort. Kongen af Parken skal i fængsel! AV AV AV! 

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 16.23.04


Sygeplejeerhvervet associeres normalt med empati og menneskelighed, men ikke i denne sag. Drabsforsøg på en plus fire drab gemmer hun på samvittigheden under sin hvide uskyldige kittel. 

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 15.57.27


Talblindhed i SKAT? Er der måske for mange jurister ansat? Kan lovens og retfærdighedens vogtere i virkeligheden give kriminelle et smuthul? 

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 15.40.29


Når en misbruger er gravid, kan de sociale myndigheder blot vente på, at kvinden har udøvet sin ”ret til at få et barn”, og derefter gribe ind og tvangsfjerne barnet. Burde man kunne varetage barnets tarv inden fødslen? 

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 15.41.34


Som en nærmest uskreven lov – en retsgrundsætning, så ved alle unge: ”DON’T SCREENSHOT MY SNAPCHATS”, og slet ikke hvis afsenderen er i det lumre hjørne. Man skulle tro, at skurken i det scenarie var ”screenshotteren”, men en britisk dreng på 14 år, har måtte sande et noget andet faktum. 

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 15.43.25


Er du ung med de unge, og har du et smart-TV, så pas på med at gemme koder på computer, telefon mv. TV’et har nemlig et meget afslappet forhold til ukrypteret brugerdata. 

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 15.44.32


Er der alligevel håb for bestyrelsesmedlemmerne i Roskilde Bank? 

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 15.45.25


Det var alt for denne gang – god uge.

 

(Visited 71 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 040718

Aktuelt - 04, juli 2018

Goddag og velkommen til Onsdagsposten! Vi forventer ikke mange læsere i denne uge, men skulle det utrolige ske, at festivalsdeltagerne med mindst “orange feeling” (læs: jurastuderende og dagsgæster) pludselig blev vækket af en trang til at kede de andre i campen med nye “fun facts” indenfor juraens verden, bringer vi naturligvis også denne onsdagspostuges overblik. Hertil hører et enkelt OBS til de af jer der har fravalgt urinstøv og flade øl i denne omgang, og har byttet Roskilde-billetten for en […]

Læs mere

Ondsagsposten 060618

Aktuelt - 06, juni 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Med et tempereret åndehul i en hæsblæsende hedebølge, er det tid til at bremse op og trække vejret. Med SKR, E&K, RMP og alle de andre dovne forkortelser ude af verden kan vi nu samle os om andet end gældssanering og Hegel og vende blikket mod samfundet. Dansk politik har været i forrygende hopla og har budt på en afvist håndsrækning fra Mette til Dansk Folkeparti og det modsatte til Radikale Venstre. I embedsværket har Tommy […]

Læs mere