Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen og velkommen til denne onsdagspost.

Onsdag den 16. september 2015

Så blev det onsdag, og det blev igen tid til ugens juridiske nyhedsupdate. I denne periode ville det reelt være muligt udelukkende at have en blog om SKAT – en omfangsrig blog endda. Der er faktisk nok artikler i medierne om SKAT’s juridiske failures, til at beskæftige en betydelig procentdel af dagpengemodtagerne ved oprettelse af en nyhedsblog om SKAT. Sandsynligheden for at der ville være flere læsere end ansatte er dog lav, af den årsag at SKAT jo er ret kedeligt. Interesser er selvfølgelig individuelle, men kan i hvert fald sige på mine egne vegne, at den eneste SKAT der interesserer mig, er den med guldmønter, juveler og kobberbærer.

Apropos guldmønter så kan man i denne uge læse om betalings-apps, der bliver brugt mere og mere hyppigt i både private sammenhænge og i erhvervslivet. Er betalings-appen starten på udfasningen af kontanter? I så fald vil en række naturligt forbudne spørgsmål rejse sig, f.eks. om Apple, Samsung og resten af telefonudbyderene vil blive tvunget til en slags nødbatteri funktion på telefonerne. For sæt nu at man skulle stå i NETTO bagerst i køen, med to skrigende børnehavebørn i hånden, en fyldt kurv og kun 2 % batteritid tilbage på telefonen – KRITISK!

Og hvad skal der ske med kontanterne? Bliver de smidt i kassen med klippekort, checkhæfter og fysiske breve fra the offentlige?

Der er jo sjældent noget dårligt, som ikke er godt for noget andet. Man kan jo f.eks. samtidig overveje om en udfasning af kontanter, vil betyde eliminering af sorte penge? Et tungtvejende argument i diskussionen om udfasningen af kontanter må dog være Hendes Majestæt Dronningen, der endnu pryder enhver danskers pung med sin strålende profil på 20 kronen. Vi kan elektronisere meget, men som eksperter tidligere har udtrykt bekymring over, så er den elektroniske verdens udvikling en trussel af individet, traditionen og personligheden. Hvem er vi, når vi som land af verdens ældste monarki udskifter vores regent i guld med endnu en swipe-funktion – er vi tættere på målet eller langt fra basen?

Nu til juranyt.


Mange bække små…. SKAT kan tabe DKK 8.000 i Højesteret, men så meget mere udenfor de kappeklædtes døre. 

 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.11.10


Fifa-præsident mistænkes for korruption, og skal nu forsvare sig selv og sine handlinger. 

 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.13.02


Ny form for menneskehandel byder på ny udnyttelse af mennesker – ikke deres krop men i stedet deres identitet. 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.14.22


At dræbe et menneske giver en straf, men at dræbe sin mor giver en højere straf. Det faktum er nu slået fast efter retssagen i Hjørring. Og helt ærligt…. Fair nok – if you aint got your momma, you’ve got no one.

 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.15.35


Pirater eller liberalister? Hvad bliver myndighedernes dom over Uber? 

 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.17.17


Det er sjovt – der er aldrig tid til at gøre det rigtigt første gang, men altid tid til at gøre det om anden gang? SKAT’s forhastede beslutninger resulterer i lovbrud. 

 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.18.37


Hobro IK sparker bolden videre – advokaten skal redde fredagens fodboldresultat. 

 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.19.57


Hvis ikke de 180 kg hash skulle bevirke en straksdom, så skulle det faktum, at den efterlyste hash-minister blev fundet på en stjålet politicykel i hvert fald være årsagen. 

 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.21.28


Konkurskongen kører Mercedes uden en krone på lommen. 

 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.22.53


Yderligere anonymisering af tiltalte i straffesager effektiviserer sager med navneforbud. 

 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.24.48


En ny form for hæleri? Svindlere købte rejser og videresolgte dem billigt til Hr. og Fru Danmark, problemet er bare at første erhvervelse er sket ved falske kortoplysninger. 

 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.26.16


Endnu et gennemtænkt forslag for EL. Menneskesmugling skal være lovligt? Kunne vi få en lille undtagelse eller 1000 til den Johanne-mor? 

 

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 18.32.43


Det var alt for denne uge, hej hej!

(Visited 25 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Kend din medstuderende

Aktuelt - 23, maj 2016

Interview med Alexander Bind – medejer og stifter af Et Al Design Af Michala Stampe   Alexander Bind. Navnet lyder måske bekendt – og det er der en god grund til. Ikke nok med at Alexander er et kendt ansigt i studiemiljøet på jura, så er Alexander også stifter og medejer af designvirksomheden Et Al Design, som producerer sko og tøj. Alexander startede Et Al Design sammen med makkeren Jannek tilbage i 2012, hvor han også startede med at læse […]

Læs mere

Onsdagsposten 210115

Aktuelt - 21, januar 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere