Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen og velkommen til denne uges juranyheder.

Onsdag den 28. oktober 2015

Når man først slår op på diverse online aviser, så er ugens udbud af artikler ekstra bredt. For der sker meget og intet i øjeblikket.

I går styrtede et dansk F-16 fly ned, og piloten måtte skyde sig selv ud af flyet – ret sindssygt. Dagen i dag er, på trods af flystyrt, dog mest præget af årets næst vigtigste event for hr. og fru Danmark – det er nemlig dagen, hvor finalen i Den Store Bagedyst sendes på DR1. Næstvigtigst er udsendelsen, da den selvfølgelig ikke når op på Vild med Dans niveauet, men potentialet er der, og de kan måske nå derop, hvis de til næste år indfører sms-stemmer, og tilføjer kendte profiler.

Apropos hr. og fru Danmark så er det svært at komme udenom programmet Luksusfælden, hvor seerne kan få økonomisk storhedsvanvid på trods af et overtræk på 4.000 DKK, og de kan gnide sig i hænderne over at overtrækket næsten bliver dækket i næste måned. Kvinden i gårsdagens udsendelse nægtede at betale sin advokat, og ved I hvorfor?: “De fandt ikke frem til mere end hvad jeg gjorde, og det synes jeg ikke det er fair, at jeg skal betale DKK 20.000 for det.” Man kan vel egentlig godt forstå den enlige mor til syv (SYV BØRN), men hvis vi skal være helt ærlige… Der ville ikke være mange domiciler, kobbertårn, havudsigt, indgraverede blokke og kuglepenne, klientfrokoster, udlandsture mv., hvis advokater kun fik penge for problemer, der rent faktisk blev løst på klientens best case scenario. Intet dårligt ment om advokatbranchen, blot en applaus til erhvervet hvor “dit bedste skud” er “fint”, og så koster det i øvrigt DKK 20.000.

Se nu bare glad ud, og betal din regning. Trøst dig med kage og dans kiloene væk.


Hvis du leder og driver et pengeinstitut så kan du bare give den fuld gas på brud af reglerne – de fanger dig aldrig – sømmet i bund! 

 

Skærmbillede 2015-10-27 kl. 17.35.43


Blærerøven der glædeligt bærer to Rolex ure på én gang, kan nu også bære to klip i kørekortet. Dog resulterer hans nye accessoires i , at han må lade bilen parkere i et halvt års tid, men det gider Mads-orange-klud-og-pink-sokker ikke at finde sig i, så han har hyret en kreativ advokat. 

 

Skærmbillede 2015-10-27 kl. 17.37.30


Når nu at kanonerne er ladet, hvorfor så ikke fortsætte sin kamp mod de store tyraner? Vestager fortsætter sine ”angreb” med EU i ryggen. 

 

Skærmbillede 2015-10-27 kl. 17.38.48


Skæv faglighed på landets universiteter eller skæv IQ fordeling på landets universiteter eller begge dele? 

 

Skærmbillede 2015-10-27 kl. 17.40.17


Shout out til alle Star Wars nørdede jurister – I vil elske alt ved denne artikel! 

 

Skærmbillede 2015-10-27 kl. 17.41.50Skærmbillede 2015-10-27 kl. 17.42.25


Hvad burde give den højeste straf: Indbrud med formålet om tyveri eller indbrud med formålet om at lægge sig nøgen imellem et par, for så at kysse manden i sengen? Det er egentlig ligegyldigt for gerningsmanden Defeudis, der gjorde begge dele. 

Skærmbillede 2015-10-27 kl. 17.44.50


Inger Støjberg forsvarer stolt sin kampagne, som var hun Don Draper i topform. 

 

Skærmbillede 2015-10-27 kl. 17.46.38


Nu må erhvervsretlig jura kun offentliggøres to gange årligt. Ja men…. Hvad skal vi jurister så lave, hvis vi ikke skal hjælpe de hjælpeløse og forvildede i juraens rod?

Skærmbillede 2015-10-27 kl. 17.48.01


Alle vidste, at det ville ske på et tidspunkt. Popcorn Time er altså ulovligt, og lukker derfor helt ned. Resultatet bliver nok, at der er utrolig mange, der på søndag ikke ved, hvad de skal lave – buh hu! 

 

Skærmbillede 2015-10-27 kl. 17.49.07


 Bruger eller anbefaler du virksomhedsskatteordningen, så vær’ opmærksom på denne lille finesse.

Skærmbillede 2015-10-27 kl. 17.50.24


Det var alt for denne uge – kom godt ind i november.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Karrierekarrusellen: IUNO

Aktuelt - 20, maj 2020

Med advokatfuldmægtig Mads Christopher Whitta-Jacobsen   Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig? Hos IUNO er vi opdelt i teams inden for 6 specialer: Corporate & Commercial, Teknologi og Data, HR-jura, Risk Management og Business Lititgation, Aviation, og Transport. I dag arbejder jeg som advokatfuldmægtig i Transport teamet. Før det, arbejdede jeg som student i Aviation-teamet. De første forskelle, jeg kommer i tanke om, når jeg sammenligner Aviation og Transport, er kravenes størrelse og sagernes kompleksitet. I Aviation-teamet vil […]

Læs mere

220519

Aktuelt - 21, maj 2019

Godmorgen og velkommen til denne uges Onsdagspost! Vi er nu for alvor kommet ind i eksamensperioden. Alle 3.-årsstuderende har (forhåbentligt) afleveret deres bachelor i mandags, og E&K-eksamenen nærmer sig med hastige skridt. I disse tider glemmer man hurtigt, at der eksisterer en verden udenfor KUA – men verden står aldrig stille, og Onsdagsposten vil nu tage jer igennem den sidste uges begivenheder, der bl.a. byder på krisen i Østrig og slutningen på Game of Thrones! Vi starter dog med Danske […]

Læs mere