Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen og velkommen til ugens onsdagspost.

Onsdag den 4. november 2015

 

Ugens nyheder er endnu engang præget af SKAT, SKAT og mere SKAT, skandaler, retssager, fejl og kritik. Det er selvfølgelig ikke overraskende, at et land som Danmark har en stor nyhedsmængde om skat, da det uanset år, måned eller dag fylder meget i danskernes hverdag – sådan ca. 66 % faktisk. Uanset den høje skatteprocent vi er underlagt, så behøver hver anden artikel ikke omhandle den offentlige institution. En institution som burde kunne forventes at køre som smurt efterhånden?!

Hvad der til gengæld falder nutidens medier naturligt at skrive om, set i perspektivet af samfundets udvikling, er de sociale medier. De sociale medier er over alt, benyttes af alle og udnyttes desværre også af mange. De seneste år har juraen stødt på en række nye problemstillinger i denne forbindelse, som er svære at regulere sig ud af, og idet at it-udviklerne er hurtigere end juridiske rapportører og lovudvalg, så overhaler de sociale medier de juridiske helte. Bevares, jurister har aldrig været kendt for deres hurtighed – de fleste er jo trods alt timelønnet, men uanset hvor hårdt jurister verden over træder på speederen, så vil det være praktisk talt umuligt at nå frem og bygge en barriere for den lavine, der allerede driver ned af bjerget.

De sociale medier har i en årrække været ungdommens frirum, det har været en slags 60’er kollektiv , hvor alt var tilladt og ingen “voksne” blandede sig. Hurtigt spredte der sig dog en slags Fluernes Herrer hieraki, hvor “børn” endnu engang i historien viste sig, ikke at være klar til det ansvar der lå i, at kontrollere en hel ny verden. Og således begyndte hacking, trolling mv.

Nu skal “de voksne” så rydde op, og det er svært. Svært har det altid været at lovgive i et lovløst land, men nu endnu sværere da dette land af medier ingen grænser har. Hvor slår man en streg i sandet, når der ingen sand er? Hvor skilles veje, hvor der ingen veje er? Hvordan opdeles mennesker, når ingen have deler dem?

Sømmet i bund og god arbejdslyst!

Nu til de juridiske nyheder.


Justitsministeren gider simpelthen ikke vente længere på en afgørelse om retssikkerhed fra nedsat udvalg om terrorlovgivningen.

Hvad gør han så? Han lukker udvalget.

Hvad er konsekvensen? Folk bliver sure, og jurister bliver fornærmet.

 

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 14.44.40


Skal Forsvarets Efterretningstjeneste have nemmere adgang til dine og mine personlige sms’er og andet teledata end Politiets Efterretningstjeneste? Ja mener lovgiver, der netop har fremlagt et lovforslag, som resulterer i dette. Nej mener juridiske eksperter så som Jørn Vestergaard og Jacob Mchangama.

 

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 14.46.57


Brudte valgløfter og falsk markedsføring af personlige mærkesager er to af de værste prædikater, som politikere kan få. Skatteministeren trænges nu helt op i en krog, og der er kun én vej ud ifølge pressen, borgerne og borgens mænd og kvinder; Genindførelse af omkostningsgodtgørelsen. 

 

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 14.48.21


Hvad er mest anerkendelsesværdigt; medicin eller jura? Jura eller polit? Polit eller HA.FIR.? Eller, eller, eller… Hvad er der så mest brug for? Jurister eller håndværkere? Byggearbejdere eller økonomer? Landmænd eller psykologer? STOP snobberiet – tag Chanel brillerne af og tag virkelighedsbrillen på. 

 

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 14.51.09


Businessmandens hverdags tanks er ikke bare over stegen store til bykørsel, de er også indrettet til at overtræde lovens fastsatte streger. Skal vi indsætte hajtænder i stedet for paragraffer, eller hvad skal der til?  

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 14.56.16


I starten af 00’erne gik alle til jiu-jitsu og andre typer af kampsport eller selvforsvar. I dag gemmer de kriminelle sig bag tunge brilleglas og spaghetti arme, hvorfor nutiden selvforsvar har ændret kurs.  

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 15.40.06

– 


Børnenes ret bliver fejet under gulvtæppet hos Udlændingestyrelsen, hvilket nu får hård kritik af advokater. 

 

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 15.01.23


OBS OBS OBS! Snapchat er ikke længere kun mellem dig og drengene/din udkårne/pigerne. Slut med tisse-snaps, gårsdagens fangst-snaps, naked-snaps, side boob-snaps, under boob-snaps, generelt boob-snaps og andet privat.

 

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 15.13.25


Jura i Hollywood!

 

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 15.29.16


Der er flere måder at være nørd på. Tidligere har det betalt sig at være jura-nørd, men sådan er det ikke længere åbenbart. Hmmf…

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 15.15.52


BR sælger ud af sig selv, så har du mærker i din BR-bog, så skal du måske cashe ind i den nærmeste forretning, inden at svenskerne potentielt ændrer konceptet? “Ved du hvad det bedste er?… M&A for BR.”

 

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 15.16.57


Ecco har tabt en sag om transfer pricing, og skal nu betale til SKAT ved kasse 1. 

Skærmbillede 2015-11-03 kl. 15.23.07


 

(Visited 97 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 260815

Aktuelt - 26, august 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere

Onsdagsposten 101214

Aktuelt - 10, december 2014

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere