Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen og velkommen til ugens onsdagspost.

Onsdag den 9. december 2015

I denne uge var den store nyhed selvfølgelig valget om fremtiden for retsforbeholdet. Et valg hvor selv juristerne kunne lade sig forvirre over, hvad det egentlig var konsekvenserne ved et hhv. nej og ja ville være. De gode satte sig ind i emnet, og de dårlige satte sig tilbage i sofaen. Da stemmerne blev optalt, blev danskernes svar tydeligt: “NEJ tak.” Om danskerne stemte nej til retsforbeholdets ophævelse, om de stemte nej til EU, nej til flere indvandrere eller nej til forandring i mangel på overblik – vides ikke, men mange journalister og politikere har gættet. Eksperterne mener, at valget havde en særlig psykologisk værdi, idet at EU står i flammer med et synkende Grækenland og terrortrusler og -angreb.

Uanset hvad årsagen til valgets udfald er, så må man benytte lejligheden til at hylde Grundloven og dens bekyttelse af demokratiet. Havde vi ikke gået til folkeafstemning, så havde politikerne (bevares, de er selvfølgelig folkevalgt) bestemt, og deres valg havde været et rungende ja.

Undertegnede kan dog ikke lade det gå ubemærket hen, hvor irriterende det var, at journalister forsøgte at give valget betydningen af, at danskerne “endnu engang havde sagt nej tak til Løkke”. Det er korrekt at regeringspartiet var fór at fjerne retsforbeholdet, men det var der altså rigtig mange partier, både på den ene og anden side af midten, der var. Danskerne satte deres kryds med henblik på Danmarks fremtid (i længere end 3-4 år frem). Personligt, har jeg hørt flere forklare deres nej-stemme med begrundelsen; “jeg stoler ikke på fremtidige regeringer og politikere”, end folk der begrundede nej-stemmen med argumentet; “jeg kan ikke lide Løkke, og vil derfor bare gøre livet surt for ham – HA!”

Det ville være rart hvis journalisterne koncentrerede sig om, at forklare borgerne om konsekvenserne ved nej-valget og om landets politiske fremtid i EU, frem for at fortsætte deres personlige hetz mod politikere – det er i hvert fald noget, som de fleste nok vil stemme “JA TAK” til.

Nu til juranyheder.


Uber bliver anset som lovløse pirater, og det skal nu stoppes.

 

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 16.29.59


Vi får lov at vente yderligere på dom i de store sager om ledelsens ansvar i de krakkede pengeinstitutter.

 

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 16.31.05


Sko-kongen over dem alle kan godt forberede sig på en tur i retten, idet at USA ikke er så glade for slangeskind.

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 17.28.20


Babysitning er måske ikke højest på job-ønskelisten, men med en årsløn højere end de fleste advokatfuldmægtiges, så er det da værd at overveje? 

 

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 17.29.46


EU kigger dansk statsstøtte efter i sømmene. 

 

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 16.32.06


Her er et godt eksempel på, hvorfor politik er en jungle for den almindelige borger – det hænger jo ikke sammen?

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 16.33.44


Dansk større virksomhed inden for oliebranchen, skal vi gætte sammen? 

 

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 16.36.27


Hvad er din fortolkning af julegodter? Er det andesteg, marcipan, pebernødder, karrysild eller er det bare penge, penge, penge, penge…

 

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 16.37.56


Skandalen vil ingen ende tage. 

 

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 17.18.42


 

 

 

(Visited 45 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 010317

Aktuelt - 01, marts 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 1. marts 2017 Den sidste uge har på mange måder været en historisk uge, hvor vi bl.a. kan huske tilbage på årets første Jurabar – og ikke bare en hvilken som helst en af slagsen, men endda også den første på Søndre Campus. Derudover er det nok heller ikke gået nogens næse forbi, at der vist blev kåret en forkert vinder til Oscar-uddelingen, og dette vil da også berøres i det […]

Læs mere

Onsdagsposten 140617

Aktuelt - 14, juni 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 14. juni 2017 Så blev det onsdag, og for undertegnedes vedkommende, den første onsdag i sommerferien. Det er måske lidt en stemningsdræber, men da det ikke rigtig er gået op for mig endnu, synes jeg lige, den skal udpensles lidt for jer, der stadig sidder i de fantastiske omgivelser på Søndre Campus. Ja, vi var en del, der fik sommerferie i går, og det skal i den grad fejres. […]

Læs mere