Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner 
 

Godmorgen og velkommen til ugens juridiske nyheder.

Onsdag den 16. december 2015

Så blev det atter onsdag. Mange går til eksamener i denne periode, og mange gruer juledagene, hvor der skal pendles mellem tung flæskesteg med tilbehør og jurabøgerne. Det er undertegnedes 5. jul med juraen på siden, og det er stadig lige ærgerligt, at måtte indse, at det heller ikke i år, bliver “rigtig” jul for os jurastuderende. Til gengæld kan man for enden af tunellen se en lysende fremtid, hvor kontorerne står i kø, for at erhverve sig en nyudklækket jurist. Eller hvordan var det nu lige det var? Nedenfor beskriver en artikel, hvordan universiteterne bliver ved at lukke flere og flere ind på uddannelserne, på trods af at der er et stigende antal akademikere, der sidder uden arbejde. Vi taler om både økonomiske- og  boligbobler, men er den største boble reelt uddannelsesboblen, hvor utallige unge starter en videregående uddannelse med forventningen om et godt “afkast”, men i virkeligheden ender med et usælgelig produkt og en lang næse?

Med de ord (super motiverende i en eksamensperiode) vil jeg ønske alle en god læselyst. Der er få jobs, så spids blyanten og læs sætningen en ekstra gang ;-)

Ny til juranyt.


Telenor er politianmeldt af Ombudsmanden, der spottede prissjuskeri.

Skærmbillede 2015-12-16 kl. 08.53.08


Oliver Bjerrehuus kan man se mange steder, men ikke længere i føresædet af en bil. Hans kørekort er nemlig blevet snuppet, efter at han blev stoppet i en kæmpe coke-koger.

 

Skærmbillede 2015-12-16 kl. 08.57.53


Vi må vente lidt længere på den dyre Apple-sag. Vi ses til februar!

Skærmbillede 2015-12-16 kl. 08.59.10


Ikke kun flag og demonstranter blev udsat for kinesisk inspireret censur, men også kridtstreger blev beordret fjernet. Dette skal nu undersøges; hvem sagde “nej”, og hvem sagde “stop”?

 

Skærmbillede 2015-12-16 kl. 09.06.09


Eksamensperioder er hårde og uoverskuelige. Dette universitet bad deres studerende om, at holde tuderiet tilbage på biblioteket. Det er ret sjovt…

Skærmbillede 2015-12-16 kl. 09.07.29


Otte års fængsel for at passe sit arbejde. Det må være stramt at være juridisk idealist i Kina.

 

Skærmbillede 2015-12-16 kl. 09.10.26


Havde det været en bedre investering at gå efter drømmen om at gifte sig med Price Harry, blive ballerina, popstjerne eller skuespiller i Hollywood? Valget om en den juridisk tunge uddannelse virkede som en rigtig god ide, men noget tyder på, at det var præcis det modsatte?!

 

Skærmbillede 2015-12-16 kl. 09.14.17


Det var alt for nu – vi ses i næste uge!

(Visited 37 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 270618

Aktuelt - 27, juni 2018

Godaften og velkommen til onsdagsposten! Sommeren er vendt tilbage, der er studenterhuer over det hele og Danmark er videre til ottendedelsfinalen. Det er nærmest til at blive helt eksalteret over – og det var måske også det Uffe Elbæk var, da han tog beslutningen om at spille sig selv på banen som kommende statsminiser.  Knap så eksalteret var løkke dog over denne melding. Og endnu mindre eksalterede var DF i sidste uge, da Rasmus Jarlov blev udnævnt som ny erhvervsminister. […]

Læs mere

Datarummets hemmeligheder

Aktuelt - 18, august 2014

Hvis du i dit stille sind har undret dig over, hvad ordet datarum mon betyder, kommer denne artikel dig endelig til undsætning. Ud over at være et af de mest usexede ord, som kan opstøves i den danske ordbog, er et datarum oftest brugt inden for M&A. Og så er et datarum i den grad omgærdet af diskretion og hemmelighedskræmmeri.

Læs mere