Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 20. april 2016

 

Kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård er sprunget ud, solen står endelig op, før Fanden får sko på, og sæsonpræmiere på Game of Thrones venter lige om hjørnet. Kort sagt: Summer is coming, og tilværelsen synes efterhånden ganske tålelig.

Imidlertid har den forgange uge naturligvis ikke været uden nyheder, der har formået at frembringe masser af følelser, lige fra forbavselse til frustration.

For det første er det værd at bemærke, at prinsgemalen efter adskillige årtiers kamp omsider har fået lov at ændre sin titel. Til stor skuffelse for befolkningen og ikke mindst Prins Henrik selv, er det dog blot “gemalen”, der er blevet sløjfet. Vi har ikke nogen Kong Henrik. Endnu.

En måske mere ventet – men ikke desto mindre stor – nyhed, er, at det nu er officielt, at Danmark optrapper krigen mod Islamisk Stat. Syv kampfly, et Hercules-transportfly og op til 400 mand skal sendes mod IS i Irak og Syrien. Om det er opskriften på (endnu en) forfejlet dansk krig, eller om det er sejr over IS, der er i vente, er ikke til at vide. Det må tiden vise. I mellemtiden er der ikke andet for end at håbe på, at vi i fællesskab kan få IS ned med nakken.

Sidst men ikke mindst var denne uge også ugen, hvor den værste nyhed af dem alle ramte aviserne (eller i hvert fald MetroXpress): Arto lukker og slukker. Med stort S. Ikke en nyhed, der var til så stor skuffelse for undertegnede, da jeg aldrig formåede at overtale mine paranoide forældre til at give mig lov til at tilslutte mig et sådant – for den tid – meget moderne medie (jeg måtte i stedet nøjes med MSN – og nøj, hvor er der også blevet brugt mange gode timer dér). Men jeg ved, at nyheden har skabt masser af røre blandt mine mere hippe (men jævnaldrende) bekendte, og de er alle ved at undersøge, hvordan de får gemt deres profil, inden det hele er for sent.

Det er svært at sige, hvilken nyhed, der har ramt hårdest. Men én ting er sikkert: der har helt sikkert været noget at tale om. Dog har alting – ligesom Arto og Prins Henriks titler – en ende, og vi skal nu videre til ugens juridiske nyheder. Så har du også noget at tale med dine fellow jurastuderende om. God fornøjelse!

 


Retten til ytringsfrihed eller mangel på samme skaber splid i Tyskland. Det kunne lige så godt være sket i Danmark.

erdogan


Selvfølgelig er det ikke kun i Danmark, at mange skoleelever har et lettere absurd forhold til sex.

usa pædofili


Stort demokratisk fremskridt i Myanmar.

myanmar benådning


Drabene, der lyder som en god krimi, men desværre er virkelighed.

frederiksberg drab


Advokat Jan Al-Erhayem: “Bare fordi man er advokat, behøver man ikke være humorforladt!” Det samme må vel gøre sig gældende for jurastuderende – husk, at man kommer længst med et smil på læben :-)

kedelige advokater


Summer is coming, måske før tid. Tak Obama!

 got


Husk lige at overholde markedsføringsloven.

guls trøm


Lyder ikke som en helt dum ide.

led zeppelin


Nye spor i en af  Danmarkshistoriens bedste krimier.

stein bagger


At dømme efter hans ansigtsudtryk var 2,5 års fængselsstraf vist ikke lige, hvad denne finansmand havde regnet med.

capinordic sag


Som om det ikke er slemt nok at blive uberettiget beskyldt for at være pædofil. Men at skulle rejse hele vejen til USA og tilbage igen for et retsmøde, der endte uden afgørelse, må da siges at være prikken over i’et.

pædagog usa 2


(Visited 689 times, 1 visits today)

Del denne artikel

030620

Aktuelt - 03, juni 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Det kan ikke have gået nogens næse forbi, at USA er præget af voldsomme protester og store demonstrationer mod politiets håndtering af den sorte mand, George Floyd, der mistede livet under en anholdelse. Mindst 128 er blevet angrebet eller udsat for angreb i forbindelse med at dække de omfangsrige protester. Dette har fået Enhedslisten og Radikale Venstre på banen, som opfordrer udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), til at udtrykke bekymring over de mange angreb på pressefolk. […]

Læs mere

Humans of Søndre Campus – 3. års studerende, part 2

Aktuelt - 17, januar 2018

Kære juridiske Haner og Høner.   Så er jeg tilbage, og jeg har endnu engang fået lov til at tilbyde jer en overspringshandling her i ferien eller reeksamensperioden med en god gammeldags omgang hverdagsrøvere. Som jeg lovede sidst, vil jeg i denne omgang fortælle lidt om nogle af de forskellige ting, som studielivet på jura de sidste par år har kastet af sig. De har alle på hver deres måde været med til at gøre de sidste to et halvt […]

Læs mere