Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 4. maj 2016

“Tidsmaskine sælges”. Måske har du studset over en plakat med denne overskrift, der det sidste stykke tid har prydet diverse busstoppesteder i byen. For mere info kan man klikke ind på tidsmaskine.info. Måske har du også gået og tænkt over, om du skulle slå til og anskaffe dig en sådan, inden det er for sent. For hvem kunne ikke tænke sig en tidsmaskine? Særligt på en dag som i dag. Den 4. maj.

For nøjagtig 71 år siden, om aftenen den 4. maj 1945, meddelte den danske radiospeaker Johannes G. Sørensen via BBC’s dansksprogede nyhedsudsendelse den danske befolkning, at de tyske tropper i Danmark havde overgivet sig. Endelig skete det. Fem års tysk besættelse var slut, og omsider havde nye tider ramt Danmark. Efter sigende var vejret på selv samme aften et pragteksemplar på det danske forårsvejr. Ligesom det er i dag. I dag den 4. maj 2016 har foråret ramt Danmark. Bedre sent end aldrig. Det var måske sådan, man havde det netop den 4. maj tilbage i 1945. Bedre sent end aldrig. Endelig havde tyskerne overgivet sig. Og det skulle fejres. Over hele landet udløste befrielsesbudskabet glæde og begejstring. Folk strømmede ud på gaderne og fejrede befrielsen, rev mørklægningsgardinerne ned og tændte lys i vinduerne. 

På samme måde har man i dag lyst til at hoppe og danse over det forårsvejr, der endelig er kommet til Danmark. Nye tider er på vej, og man føler sig fristet til at skrige og skråle for fremtiden (læs: den sommerferie, der nærmer sig) og glemme alt om de eksaminer, der ligger og lurer om hjørnet. Bare for en kort stund. I mellemtiden kan man rejse tilbage i tiden med sin tidsmaskine – ægte eller ej – og mindes Anden Verdenskrig, de mange tab den medførte, men også den sejr, som Montgomery og resten af de allierede sørgede for i sidste ende. For som jurastuderende er det rart med en pause. Bare en gang i mellem.

Med det er der ikke andet tilbage end at ønske alle en rigtig god 4. maj, held og lykke med eksamenslæsning, når man når dertil, og nu videre til ugens juridiske nyheder. God fornøjelse!


Der er blevet raset godt og grundigt over Retten i Roskildes dom i “voldtægtssagen”. Nu anker statsadvokaten dommen.

voldtægt


Keeping up with the Levakovics:

levakovic


Et rigt liv i Moskva er tilsyneladende ikke en by i Rusland for Edward Snowden.

snowden


Den politiske vold i Burundi eskalerer stadig. Nu vil Den Internationale Straffedomstol i gang med efterforskningen.

burundi


Burundi eller Vedbæk – der er farligt alle steder!

vedbæk


Sygeplejerske-krimien fortsætter.

sygeplejerske


Retssagen efter terrorangrebene i København sidste år er gået i gang, og den byder på en del spøjse vidneforklaringer. 

omar hussein


Når man bruger sin lørdag på at protestere mod muslimske indvandrere, fortjener man vist også at blive anholdt…

partikongres


Er du den mest ihærdige dankortekvilibrist? Det er ligemeget, for med denne nye type software har du ingen chancer for at gardere dig mod misbrug alligevel. Øv.

visa-kort


Juraverdenen er efterhånden ved at blive så human.

topadvokater


Inspiration til ny markedsføringsidé på Christiania, eller hvordan er det nu med hash og loven?

cannabis resort


(Visited 609 times, 1 visits today)

Del denne artikel

150720

Aktuelt - 15, juli 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Så er det blevet onsdag, og dermed tid til at blive opdateret på den seneste uges juridiske nyheder. I kølvandet på netflixs udgivelse af Filthy Rich, er, Ghislaine Maxwell blevet anholdt. Hun er blandt andet anholdt og sigtet for at have hjulpet Jeffrey Epstein med at have begået overgreb mod mindreårige piger. En dommer skal nu tage stilling til, om hun kan løslades mod kaution. Anklagerne mener, at der er en ”ekstrem risiko” for, at […]

Læs mere

Humans of Søndre Campus, 1. års studerende, part 2

Aktuelt - 25, juli 2017

Hvorfor lige jura? Af William Tornøe, 1. års studerende    Mit sidste indlæg havde en noget lettere tone end den, jeg har tænkt mig at sætte an i det følgende, uden at det skal blive alt for alvorligt eller selvhøjtideligt. Sidste gang fokuserede jeg på de ting, der får ens dagligdag til at fungere ved på en eller anden måde at distrahere én, men denne gang vil jeg fokusere på, hvorfor man har valgt netop denne hverdag, og hvad der […]

Læs mere