Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 4. maj 2016

“Tidsmaskine sælges”. Måske har du studset over en plakat med denne overskrift, der det sidste stykke tid har prydet diverse busstoppesteder i byen. For mere info kan man klikke ind på tidsmaskine.info. Måske har du også gået og tænkt over, om du skulle slå til og anskaffe dig en sådan, inden det er for sent. For hvem kunne ikke tænke sig en tidsmaskine? Særligt på en dag som i dag. Den 4. maj.

For nøjagtig 71 år siden, om aftenen den 4. maj 1945, meddelte den danske radiospeaker Johannes G. Sørensen via BBC’s dansksprogede nyhedsudsendelse den danske befolkning, at de tyske tropper i Danmark havde overgivet sig. Endelig skete det. Fem års tysk besættelse var slut, og omsider havde nye tider ramt Danmark. Efter sigende var vejret på selv samme aften et pragteksemplar på det danske forårsvejr. Ligesom det er i dag. I dag den 4. maj 2016 har foråret ramt Danmark. Bedre sent end aldrig. Det var måske sådan, man havde det netop den 4. maj tilbage i 1945. Bedre sent end aldrig. Endelig havde tyskerne overgivet sig. Og det skulle fejres. Over hele landet udløste befrielsesbudskabet glæde og begejstring. Folk strømmede ud på gaderne og fejrede befrielsen, rev mørklægningsgardinerne ned og tændte lys i vinduerne. 

På samme måde har man i dag lyst til at hoppe og danse over det forårsvejr, der endelig er kommet til Danmark. Nye tider er på vej, og man føler sig fristet til at skrige og skråle for fremtiden (læs: den sommerferie, der nærmer sig) og glemme alt om de eksaminer, der ligger og lurer om hjørnet. Bare for en kort stund. I mellemtiden kan man rejse tilbage i tiden med sin tidsmaskine – ægte eller ej – og mindes Anden Verdenskrig, de mange tab den medførte, men også den sejr, som Montgomery og resten af de allierede sørgede for i sidste ende. For som jurastuderende er det rart med en pause. Bare en gang i mellem.

Med det er der ikke andet tilbage end at ønske alle en rigtig god 4. maj, held og lykke med eksamenslæsning, når man når dertil, og nu videre til ugens juridiske nyheder. God fornøjelse!


Der er blevet raset godt og grundigt over Retten i Roskildes dom i “voldtægtssagen”. Nu anker statsadvokaten dommen.

voldtægt


Keeping up with the Levakovics:

levakovic


Et rigt liv i Moskva er tilsyneladende ikke en by i Rusland for Edward Snowden.

snowden


Den politiske vold i Burundi eskalerer stadig. Nu vil Den Internationale Straffedomstol i gang med efterforskningen.

burundi


Burundi eller Vedbæk – der er farligt alle steder!

vedbæk


Sygeplejerske-krimien fortsætter.

sygeplejerske


Retssagen efter terrorangrebene i København sidste år er gået i gang, og den byder på en del spøjse vidneforklaringer. 

omar hussein


Når man bruger sin lørdag på at protestere mod muslimske indvandrere, fortjener man vist også at blive anholdt…

partikongres


Er du den mest ihærdige dankortekvilibrist? Det er ligemeget, for med denne nye type software har du ingen chancer for at gardere dig mod misbrug alligevel. Øv.

visa-kort


Juraverdenen er efterhånden ved at blive så human.

topadvokater


Inspiration til ny markedsføringsidé på Christiania, eller hvordan er det nu med hash og loven?

cannabis resort


(Visited 537 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 240816

Aktuelt - 24, august 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 24. august 2016 Dannebrog faldt ned fra himlen, vikingerne erobrerede England og EM ’92. Vi danskere har haft mange triumfer (vi glemmer lige den klare overvægt af nederlag), og vi har atter grund til at juble –  ”Halli, halli hallo – vi vinder sørme også i Ri’io”. Til dig der måske ikke har opdaget det, hvordan det end er muligt, så kan det danske herrelandshold for første gang kalde […]

Læs mere

Jurastuderende anno 2012

Aktuelt - 13, august 2014

Jeg er blevet bedt om at tegne et billede af jurastuderende 2012. Mit perspektiv er naturligt historisk og måske også ind i mellem en anelse kritisk. Jeg tror nemlig ikke, at jurastuderende har ændret sig radikalt i årenes løb. De færreste kommer af interesse, men de fleste opdager under studiet, at jura, når det kommer til stykket, er mere interessant, end man skulle tro. De fleste opdager vist også, at det ikke er så svært at lære jura, men at det kræver en del at blive en god jurist.

Læs mere