Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

 

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 22 . juni 2016

 

 

Den 22. juni 1941 angreb Tyskland Sovjetunionen og erklærerede krig. Et angreb der senere skulle vise sig at knække nakken på den tyske hær og være med til for alvor at afgøre 2. Verdenskrig.

I dag, 75 år senere, er der igen uro og angreb på færde. Uro og angreb, der reelt har stået på i mange år, men som fortsat indtager nye former, og som har fået en ny dimension med grupperinger som Islamisk Stat, der rekrutterer og opfordrer særligt unge mennesker fra hele verdenen til at angribe selvstændigt. En fremgangsmåde, der bl.a. resulterer i de ensomme ulve, der i et katastrofalt forsøg på at have et formål med livet og en identitet tilslutter sig radikale tankesæt, som det ISIS repræsenterer. Tankesæt, der resulterer i angreb, som det vi så i Paris sidste år og senest i Orlando.

Det er dog ikke kun angreb foretaget af radikale islamiske grupper, der skræmmer i disse dage. Således rystede det hele Europa, da den engelske kvindelige politiker Jo Cox i sidste uge blev dræbt efter et møde med lokale borgere i hendes valgkreds. Det politisk motiverede drab sætter fokus på den stadig mere truende tone og adfærd over for politikere. En tone og adfærd, som ikke udtrykker ytringsfrihed og demokrati, men derimod had og frustration.

Drabet på Jo Cox lagde øjeblikkeligt en dæmper på Brexit-valgkampen, der sidenhen er blusset op igen. Storbritannien skal træffe sit valg i morgen, og om man er pro EU eller ej, så må det efterhånden stå rimelig klart, at det vil være skidt for både Storbritannien og resten af EU’s medlemsstater, hvis Brexit bliver en realitet. Risikoen for, at frustrationen over indvandring og fælles asylpolitik overskygger de store økonomiske konsekvenser en udtræden af EU vil forårsage, er dog stadig stor. I sidste ende er det folket der bestemmer, men for hele EU’s skyld, lad os da håbe på, at det engelske folk siger ja tak til EU og nej tak til exit.

Efter en noget dyster og ikke mindst nervepirrende uge, må vi dog ikke glemme, at de fleste af os studerende har fået sommerferie. Sommerferie betyder sommerfest, og den afholder JD på Toldboden i morgen kl. 22. Så tag dine venner i hånden og lad os fejre sommer, sol og frihed!

Nu til ugens juridiske nyheder:

________________________________________________________________________________________

FF Skagens tidligere direktør valgte af blande 4,9 ton dieselolie og 173 ton fiskeolie. For det slipper han ikke uden straf. 

Skærmbillede 2016-06-21 kl. 23.51.14

_________________________________________________________________________________

IS-kriger eller bager? 

Skærmbillede 2016-06-21 kl. 23.58.45

_________________________________________________________________________________

Det er ikke kun i England, at politikerne føler sig truede 

Skærmbillede 2016-06-22 kl. 00.00.57

_________________________________________________________________________________

Flere spørgsmål i Malthe-sagen 

Skærmbillede 2016-06-22 kl. 00.02.55

_________________________________________________________________________________

Så er der dømt nedtur 

Skærmbillede 2016-06-22 kl. 00.04.14

_________________________________________________________________________________

Bankerne i samme båd som SKAT 

Skærmbillede 2016-06-22 kl. 00.07.03

_________________________________________________________________________________

Noget tyder på, at danske udviklingsmidler ikke går til hvad vi tror… i hvert fald ikke i Afghanistan. 

Skærmbillede 2016-06-22 kl. 00.09.12

_________________________________________________________________________________

Ups EU 

Skærmbillede 2016-06-22 kl. 00.11.25

_________________________________________________________________________________

Op med hænderne og væk med stashet Christiania 

Skærmbillede 2016-06-22 kl. 00.12.58

_________________________________________________________________________________

Edward Snowden på Roskilde 

Skærmbillede 2016-06-21 kl. 23.49.59

________________________________________________________________________________________

Penge og IT-udstyr lokker 

Skærmbillede 2016-06-22 kl. 09.46.19

(Visited 49 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 151117

Aktuelt - 14, november 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Så skete det alligevel, at Danmark gik videre til VM for femte gang i verdenshistorien, og det endda med en 5-1 sejr over Irland på udebane. Men nu hvor fodbold også lidt er min udebane, vil jeg ikke begive mig ud i den store analyse af gårsdagens kamp. Men i hvert fald et kæmpe tillykke til Danmark – det er da en sejr, der skal fejres. Noget andet, vi snart skal fejre, er demokratiets festdag. […]

Læs mere

Onsdagsposten 100216

Aktuelt - 10, februar 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner  Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten Onsdag den 10. februar 2016   Så blev det atter onsdag. Den forgangne uge har som alle andre år i uge 5 delt de jurastuderende i tre grupper: 1) De som flittigt mødte op til introduktionsforelæsningerne i uge 5 blot for at have lyst til at gå igen, 2) de som på forhånd havde regnet unødvendigheden i introduktionsforelæsningerne ud og blev væk, samt 3) de, der var fornuftige nok til […]

Læs mere