Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 3. august 2016

 

 

Så blev det august. Vejret er semi-tilfredsstillende, fuglene kvidrer ooog det er officielt sidste kapitel af sommerferien. En sommerferie, der for de fleste af os føles som om lige er startet – særligt de ulykkelige sjæle, der i juli har siddet med hovedet i bøgerne for at bestå en reeksamen i start august.

 Hvad enten august betyder opladning eller angst før det nye semester for os nuværende jurastuderende, så betyder august imidlertid glæde for mange kommende studerende, der i sidste uge fik svar på, om de var blevet optaget på deres studie… eller som medierne nyder at kalde det: optaget på deres ”drømmestudie”. På Jura KU skal vi byde præcis 780 nye studerende velkommen i slutningen af august/start september. 780 personer, der endnu er komplet uvidende om omfanget af pensum, eksamensdepressioner, nærsynethed og ikke mindst kaffepriserne i indre by (!). God fornøjelse!

En uge med nyoptagne studerende, betyder også en uge, hvor medierne går i spåner over de unges boligsituation. Således har nyhederne været spækket med overskrifter som ”Det er lige før jeg giver op”, ”4500 kr. i husleje gør mig utryg” for ej at glemme ”Studerende tilbydes skurvogne på havnen i Aarhus”. Som så meget andet er også boligers pris baseret på udbud og efterspørgsel, og det betyder problemer når ca. 60.000 nye studerende skal på jagt i landet efter et sted at bo. Indtil det lykkedes at finde en bolig kan de studerende dog trøste sig med, at de ikke er de eneste, som er i bolignød. Heller ikke OL-deltagerne har pt noget sted at bo, når de ankommer til Rio de Janeiro. De allerede kriseramte OL-værter har nemlig ikke formået at bygge noget ordentlig til deltagerne. Zikavirus, møgbeskidt vand og klamme værelser – så kører det!

Nok om studieoptag og bolignød – nu til ugens juridiske nyheder:

_____________________________________________________________________________________________________________

Våbenlovgivningen i Texas har taget en ny (og foruroligende) drejning 

Skærmbillede 2016-08-02 kl. 09.03.10

_____________________________________________________________________________________________________________

Dylan Roof, der skød og dræbte ni personer i en afroamerikansk kirke i South Carolina sidste år, gør nu modstand overfor sin dødsstraf 

Skærmbillede 2016-08-02 kl. 09.10.46

_____________________________________________________________________________________________________________

Så er det slut med mails fra diverse afrikanske prinser 

Skærmbillede 2016-08-02 kl. 09.19.29

_____________________________________________________________________________________________________________

Pink Floyds “Tear down the wall” falder åbenbart ikke i lige Kinas smag

Skærmbillede 2016-08-02 kl. 09.34.22

_____________________________________________________________________________________________________________

Farvel og tak til Mussolini

Skærmbillede 2016-08-02 kl. 09.39.55

_____________________________________________________________________________________________________________

Sku’ det være lidt til næsen? 

Skærmbillede 2016-08-02 kl. 09.41.48

_____________________________________________________________________________________________________________

Slut med pokémonglade pædofile i NYC 

Skærmbillede 2016-08-02 kl. 10.31.46

_____________________________________________________________________________________________________________

20 års fængsel og 33 1/3 kameler i erstatning til sit offers familie i erstatning. Manden, der stod bag drabet på en 21-årig jurastuderende i Kødbyen for fire år siden, tog en dum beslutning, da han flygtede til Somalia. 

Skærmbillede 2016-08-02 kl. 18.38.57

_____________________________________________________________________________________________________________

Nu vil også Bayern have en del af erstatningskagen 

Skærmbillede 2016-08-02 kl. 18.45.58

_____________________________________________________________________________________________________________

Kontroversielt (for ikke at sige et langt ude!!) lovindgreb overfor homoseksuelle Tanzania

Skærmbillede 2016-08-02 kl. 18.56.16

(Visited 44 times, 1 visits today)

Del denne artikel

310719

Aktuelt - 31, juli 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Hedebølgen har lagt sig tungt over Danmark de sidste par dage og det lader til at nyhedsstrømmen følger vejret og vi må konstatere, at nyhedstrømmen synes at være tørret ud. Den forgange uge har i hvertfald været usædvanlig stille! Helt begivenhedsforladt har den forgange uge dog ikke været og især én sag har fyldt meget i denne uge. Her på redaktionen følger vi tæt sagen om (not so) A$AP (out of jail) Rocky, som nu er blevet […]

Læs mere

Om terrorpakker og placebotryghed

Aktuelt - 20, august 2014

”Ugen, der er gået, har tydeliggjort at terrorpakkerne er ren symbolpolitik, og trygheden der peges på, er ren placebotryghed. En politik der som påvist belejligt trækkes frem som eksempler på vore politikeres dygtige indsats i at forebygge, modvirke og forhindre terror og skabe tryghed. Hulheden i dette synes nu åbenbar.”

Læs mere