Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 14 . september 2016

Den forgangne uge har velsignet det danske land med et vejr, der siger spar to. At denne sensommer så er faldet netop samtidig med, at de lange, tomme og fredfyldte dage i kalenderen er blevet udskiftet med timelange seminarer og sveden til langt ud på natten på diverse læsesale, må man forsøge at se bort fra. Sommervejret er kommet til Danmark, og det må vi være taknemmelige for. Og sådan er det.

Nu da den klassiske smøre om det danske vejr er overstået, er det værd at bemærke, at den forgangne uge udover at have været spækket med solstråler, også har været spækket med nyheder i alverdens former.

I mandags faldt der dom i den meget omtalte sag mellem en underviser og en studerende på det juridiske fakultet på KU. Sagen må alt andet lige siges at være faldet ud på den absolut mest rimelige måde, og underviseren er blevet pålagt at betale sagens omkostninger. Imidlertid har verden uden for Københavns Byret også været præget af drama.

I kølvandet på mindehøjtideligheden for 15-års dagen for 9/11, har terrorister verden over været på banen igen, hvad end det har drejet sig om tomme trusler eller planlagte angreb. Tilsyneladende syntes mindehøjtideligheden i New York dog til stor lettelse at forløbe uden terroristers upassende indblanden. Drama var der imidlertid stadig nok af, da Hillary Clinton – formentlig til stor glæde for en vis Donald Trump – valgte at få et ildebefindende midt i 9/11-ceremonien og måtte forlade Ground Zero. Der er ikke meget andet at sige, end at usikkerheden om, hvem der bliver USA’s næste præsident, i øjeblikket bliver mere og mere nervepirrende dag for dag.

Det synes derfor passende for en kort stund at glemme supermagterne, terror og KU og i stedet begrave sig i ugens juridiske nyheder. God fornøjelse!


Lad være med at være alt for begejstret for gruppearbejde på jura; måske bliver du sagsøgt for det…

christian heegaard


Det er nu altid så rart at få en velformuleret meddelelse.

terrorsage


Hvis de er lige så velformulerede, som dem, der vil dræbe alle danske svin, kan deres terrorevner næppe heller række særlig langt.

frankrig terror


Anvendelsesmulighederne for IKEA-poser vil ingen ende tage – de kan åbenbart også bruges til at opbevare parterede ligdele i.

holland rockere


Det er vist dem, der putter ligdele i IKEA-poser.

bandidos


En dom, der endnu engang vækker debatten om aktiv dødshjælp.

medlidenhedsdrab


Det er vel nok en skam, at så lille en procentdel af os jurastuderende – ifølge statistikkerne – ender i den ellers så millionspækkede advokatbranche.

rige advokater


Dog er der andre måder at opnå rigdom på.

fra fængsel til finanser


Interessant læsning for konkurrenceretsinteresserede.

kartel


Og lige så interessant læsning for dem, der interesserer sig for fast ejendom. Undgå nabokonflikter med disse simple råd.

nabokonflikt


(Visited 313 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 271217

Aktuelt - 26, december 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Kære jurastuderende, jeg håber, du har haft en dejlig jul! Du sidder højst sandsynligt og sveder tran nu over eksamen, men formentlig også over al den fede julemad, du på imponerende vis har formået at indtage de seneste dage. Selvom det har været hårdt at måtte sige nej tak til hygge og lange julefrokoster med culpøse mængder snaps, har det dog også været liiidt rart at have en undskyldning i baghånden, når tante Gerda har […]

Læs mere

Onsdagsposten 110315

Aktuelt - 11, marts 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere