Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 14 . september 2016

Den forgangne uge har velsignet det danske land med et vejr, der siger spar to. At denne sensommer så er faldet netop samtidig med, at de lange, tomme og fredfyldte dage i kalenderen er blevet udskiftet med timelange seminarer og sveden til langt ud på natten på diverse læsesale, må man forsøge at se bort fra. Sommervejret er kommet til Danmark, og det må vi være taknemmelige for. Og sådan er det.

Nu da den klassiske smøre om det danske vejr er overstået, er det værd at bemærke, at den forgangne uge udover at have været spækket med solstråler, også har været spækket med nyheder i alverdens former.

I mandags faldt der dom i den meget omtalte sag mellem en underviser og en studerende på det juridiske fakultet på KU. Sagen må alt andet lige siges at være faldet ud på den absolut mest rimelige måde, og underviseren er blevet pålagt at betale sagens omkostninger. Imidlertid har verden uden for Københavns Byret også været præget af drama.

I kølvandet på mindehøjtideligheden for 15-års dagen for 9/11, har terrorister verden over været på banen igen, hvad end det har drejet sig om tomme trusler eller planlagte angreb. Tilsyneladende syntes mindehøjtideligheden i New York dog til stor lettelse at forløbe uden terroristers upassende indblanden. Drama var der imidlertid stadig nok af, da Hillary Clinton – formentlig til stor glæde for en vis Donald Trump – valgte at få et ildebefindende midt i 9/11-ceremonien og måtte forlade Ground Zero. Der er ikke meget andet at sige, end at usikkerheden om, hvem der bliver USA’s næste præsident, i øjeblikket bliver mere og mere nervepirrende dag for dag.

Det synes derfor passende for en kort stund at glemme supermagterne, terror og KU og i stedet begrave sig i ugens juridiske nyheder. God fornøjelse!


Lad være med at være alt for begejstret for gruppearbejde på jura; måske bliver du sagsøgt for det…

christian heegaard


Det er nu altid så rart at få en velformuleret meddelelse.

terrorsage


Hvis de er lige så velformulerede, som dem, der vil dræbe alle danske svin, kan deres terrorevner næppe heller række særlig langt.

frankrig terror


Anvendelsesmulighederne for IKEA-poser vil ingen ende tage – de kan åbenbart også bruges til at opbevare parterede ligdele i.

holland rockere


Det er vist dem, der putter ligdele i IKEA-poser.

bandidos


En dom, der endnu engang vækker debatten om aktiv dødshjælp.

medlidenhedsdrab


Det er vel nok en skam, at så lille en procentdel af os jurastuderende – ifølge statistikkerne – ender i den ellers så millionspækkede advokatbranche.

rige advokater


Dog er der andre måder at opnå rigdom på.

fra fængsel til finanser


Interessant læsning for konkurrenceretsinteresserede.

kartel


Og lige så interessant læsning for dem, der interesserer sig for fast ejendom. Undgå nabokonflikter med disse simple råd.

nabokonflikt


(Visited 208 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 020817

Aktuelt - 02, august 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 2. august 2017 Den første Onsdagspost i august står nu for døren, og med det opstår et nyt håb; et håb om, at den danske sommer måske alligevel vil tilsmile os, trods prognoser fra DMI, der siger det modsatte. I den forgange uge har 65.165 studerende fået tilbudt en studieplads på en videregående uddannelse, heraf 765 på Det Juridiske Fakultet på KU. Der sidder altså lige nu 765  spændte unge derude, […]

Læs mere

210819

Aktuelt - 21, august 2019

Godformiddag og velkommen til Onsdagsposten! Der er nu kun få dage til, at Søndre Campus vågner op fra de døde, når omtrent 800 nye studerende indtager KUA3 mandag d. 26. august. Igen i år glæder JD’s bestyrelse sig til at tage del i introugens festligheder, og forhåbentlig bidrage til, at det nye jura-kuld får den helt rigtige start og velkomst på Det Juridiske Fakultet. Herunder skal det selvfølgelig nævnes, at vi i høj grad også ser frem til at møde […]

Læs mere