Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 14 . september 2016

Den forgangne uge har velsignet det danske land med et vejr, der siger spar to. At denne sensommer så er faldet netop samtidig med, at de lange, tomme og fredfyldte dage i kalenderen er blevet udskiftet med timelange seminarer og sveden til langt ud på natten på diverse læsesale, må man forsøge at se bort fra. Sommervejret er kommet til Danmark, og det må vi være taknemmelige for. Og sådan er det.

Nu da den klassiske smøre om det danske vejr er overstået, er det værd at bemærke, at den forgangne uge udover at have været spækket med solstråler, også har været spækket med nyheder i alverdens former.

I mandags faldt der dom i den meget omtalte sag mellem en underviser og en studerende på det juridiske fakultet på KU. Sagen må alt andet lige siges at være faldet ud på den absolut mest rimelige måde, og underviseren er blevet pålagt at betale sagens omkostninger. Imidlertid har verden uden for Københavns Byret også været præget af drama.

I kølvandet på mindehøjtideligheden for 15-års dagen for 9/11, har terrorister verden over været på banen igen, hvad end det har drejet sig om tomme trusler eller planlagte angreb. Tilsyneladende syntes mindehøjtideligheden i New York dog til stor lettelse at forløbe uden terroristers upassende indblanden. Drama var der imidlertid stadig nok af, da Hillary Clinton – formentlig til stor glæde for en vis Donald Trump – valgte at få et ildebefindende midt i 9/11-ceremonien og måtte forlade Ground Zero. Der er ikke meget andet at sige, end at usikkerheden om, hvem der bliver USA’s næste præsident, i øjeblikket bliver mere og mere nervepirrende dag for dag.

Det synes derfor passende for en kort stund at glemme supermagterne, terror og KU og i stedet begrave sig i ugens juridiske nyheder. God fornøjelse!


Lad være med at være alt for begejstret for gruppearbejde på jura; måske bliver du sagsøgt for det…

christian heegaard


Det er nu altid så rart at få en velformuleret meddelelse.

terrorsage


Hvis de er lige så velformulerede, som dem, der vil dræbe alle danske svin, kan deres terrorevner næppe heller række særlig langt.

frankrig terror


Anvendelsesmulighederne for IKEA-poser vil ingen ende tage – de kan åbenbart også bruges til at opbevare parterede ligdele i.

holland rockere


Det er vist dem, der putter ligdele i IKEA-poser.

bandidos


En dom, der endnu engang vækker debatten om aktiv dødshjælp.

medlidenhedsdrab


Det er vel nok en skam, at så lille en procentdel af os jurastuderende – ifølge statistikkerne – ender i den ellers så millionspækkede advokatbranche.

rige advokater


Dog er der andre måder at opnå rigdom på.

fra fængsel til finanser


Interessant læsning for konkurrenceretsinteresserede.

kartel


Og lige så interessant læsning for dem, der interesserer sig for fast ejendom. Undgå nabokonflikter med disse simple råd.

nabokonflikt


(Visited 231 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 051016

Aktuelt - 05, oktober 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 5. oktober 2016 Det er blevet onsdag, og nøj det er omsider blevet en kold én af slagsen. Lige som man gik og glædede sig ved, at sommervejret ihærdigt hold fast i efteråret med det yderste af neglene, så tog efterårsvejret os med storm. Bogstaveligt talt. Vejrets veje er uransagelige, så vi må vel affinde os med, at det atter er tid til så småt at finde overtøjet […]

Læs mere

Onsdagsposten 171214

Aktuelt - 17, december 2014

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere