Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 12. oktober 2016

 

Endnu en uge er gået, og det er tid til at gøre status. Status over den danske efterretningstjeneste og Jacob Scharf, status over Donald Trump og Hillary Clinton og – sidst, men ikke mindst – status over Drake og Rihanna. Én ting kan med sikkerhed slås fast: det sejler for dem alle.

I sidste uge blev det danske land introduceret for en bog ved navn “Syv år for PET”. Til stor skuffelse var der ikke tale om en bog, der omhandlede en (for kort) kærlighedshistorie mellem en ejer og dens kæledyr, men i stedet en bog, der skildrede tidligere chef for politiets efterretningstjeneste, Jacob Scharfs (ikke overraskende) syv år i PET. Efter ønske fra PET, der frygtede, at bogen indeholdt fortrolige oplysninger, nedlagde Københavns Byret et fogedforbud mod bogen. Nu er fogedforbuddet blevet ophævet. Til gengæld er Jacob Scharf blevet politianmeldt af sin tidligere arbejdsgiver. En politianmeldelse han imidlertid tager med ophøjet sindsro. Hvis det viser sig, at han har skrevet noget, der er omfattet af hans tavshedspligt, ville jeg måske ikke tage det helt så roligt. Men det er jo bare en smags sag. Om glasset er halv tomt eller fuldt altså..

Apropos halv fuldt kan man undres (og imponeres) over den afsindigt rolige måde, hvorpå Donald Trump tager sit – forhåbentlig meget snarkommende – nederlag til Hillary Clinton. En kvinde, der på mærkværdig vis ikke har formået at klare sig særlig imponerende i en valgkamp, hvor hendes modkandidat gang på gang har vist sig fra en mere eller mindre skingrende vanvittig side. Absurditeten ved den amerkanske valgkamp kulminerede for alvor efter søndagens debat, da en meme-video, hvor Donald og Hillary optræder med Dirty Dancing, brød internettet. Er du gået glip af videoen, kan den kort opsummeres således: Donald og Hillarys forhold bliver aldrig nogen kærlighedsaffære som Johnny og Babys.

Og lige som man syntes, at der måske på trods af dette vanvittige kaos, alligevel var en lille mulighed for, at kosmos havde indfundet sig, har Badgalriri valgt at droppe Champagnepapi. Ak ja. Intet er længere sikkert, andet end, at verden er af lave. Og der skal helt sikkert mere end end enkelt dirty dance til for at råde bod på problemerne.

I mellemtiden kan vi glæde os over, at vi hverken er Jacob Scharf, Donald, Hillary eller Drake, og i stedet fordybe os i ugens juridiske nyheder. God fornøjelse!

 


 

Frem og tilbage er lige langt.

pet


Kærestesorger kan håndteres på flere forskellige måder.

jalousidrab


Når forvaltningsrettens regler om aktindsigt (omsider) bliver relevante.

aktindsigt


I dagens globaliserede verden kan en observation være meget forskelligt.

gps


Så er der endelig nye spor i ugens absolut mest ophidsende sag.

kim k


Det er blevet 2016, og det må efterhånden være tid til at gøre op med slaveri!

slaveri


Held og lykke med at få solgt dit Lala Berlin tørklæde på Trendsales.

trendsales


NY Times har talt efter, og fornærmelserne har også ramt jurister.

trump fornærmer igen


(Visited 93 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 200219

Aktuelt - 19, februar 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den forgangne uge har budt på en forsmag på foråret. Fuglene kvidrer, luften er blevet lunere, og vi kan for alvor mærke at dagene bliver lysere. Forårsfornemmelserne sniger sig langsomt ind under huden her på Stud.Jur-redaktionen. Har du også kæmpet en ihærdig kamp med at forstå Zahles kringlede sætninger, eller har du mon tilsidesat Gomard for det gode vejr? Og i samme ombæring misset ugens nyheder? Så frygt ej! Stud.Jur-redaktionen bringer dig hermed ugens nyheder. […]

Læs mere

Onsdagsposten 221117

Aktuelt - 22, november 2017

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Tiden for julefrokoster er atter på vej, hvilket for nogle er forbundet med sjov og ballade, og for andre forbundet med en reminder om, at man har fået forbud mod at tage til julefrokoster igen. Ja, julefrokosten er et besynderligt fænomen, som jeg, (uden at være mor), vil tillade mig at sammenligne med et 10-årigt barn. Sommetider er det virkelig sjovt, uforglemmeligt og et minde for livet, og andre gange er det røvirriterende, røvdominerende og […]

Læs mere