Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 26. oktober 2016

Det er blevet onsdag, efterårsferien er forbi, og vi er atter vendt tilbage til bøgerne, ladet med fornyet energi, optimisme og entusiasme. Eller hvordan var det nu lige?

Sandt, vi har haft “ferie” – imidlertid en ferie, der for en del har betydet endeløse nætter fyldt med eksamenslæsning. Nætter der mandag og tirsdag i denne uge kulminerede i den endelige eksamen i International Law, der betyder, at de fleste andetårsstuderende nu forhåbentlig kan krydse yderligere (suk – kun) 5 ECTS point af deres fem år lange ECTS-to-do liste. Godt klaret!

Selv om ingen formentlig har knoklet så meget som jer i denne ferie, er der god grund for os alle til måske en gang i mellem at stoppe op, tage en dyb indånding og se den stress i øjnene, som desværre er hverdag for rigtig mange studerende, herunder jurastuderende. Selvsamme problemstilling var omdrejningspunktet for en artikel, som Politiken udgav i mandags, og som tog udgangspunkt i to jurastuderendes hverdag netop her på Københavns Universitet. Den tankevækkende artikel er linket nederst i denne Onsdagspost.

Nuvel, mens vi alle synes, at vi står i problemer til halsen, har ingen det vist for tiden sværere end vor kære Danske Folkeparti. Partiet har måske/måske ikke brugt lidt for mange penge, og det bliver spændende at se, om de har evner – lige så gode som Donald Trumps – til at vende en dårlig historie om dem selv til århundredets bedste.

Det kan kun tiden vise. Nu til ugens juridiske nyheder. God fornøjelse!

 


Sagen mod den mand, der knivstak en politiassistent sidste år er i gang. Er knivstikkeren radikaliseret eller bare meget troende?

is knivstikker


Kan en sædbank være ansvarlig for, at børn bliver født med genfejl?

sædban


Glem klovnene. Det her er meget uhyggeligere.

scream masker


Rimeligt udbytte ved et tyveri nede hos den lokale Borgerservice.

pastyveri


Og når du så alligevel er i gang med at beskytte din identitet, kan du lige så godt også beskytte dine penge, når du netshopper.

netsnyd


Virkelig ærgerligt forbud, hvis man er glad for sex. 

man banned from having sex


Er 500 pund i kompensation for ulovlig diskrimination virkelig nok?

homokage


Tankevækkende læsning for – mere eller mindre – enhver jurastuderende.

konkurrencestaten


 

(Visited 131 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 240615

Aktuelt - 24, juni 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere

Onsdagsposten 240816

Aktuelt - 24, august 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 24. august 2016 Dannebrog faldt ned fra himlen, vikingerne erobrerede England og EM ’92. Vi danskere har haft mange triumfer (vi glemmer lige den klare overvægt af nederlag), og vi har atter grund til at juble –  ”Halli, halli hallo – vi vinder sørme også i Ri’io”. Til dig der måske ikke har opdaget det, hvordan det end er muligt, så kan det danske herrelandshold for første gang kalde […]

Læs mere