Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 21. december 2016

 I en tid, hvor panik, trængsel og alarm udelukkende burde være forbundet med køen i Magasin den 23. december, kan man undres over, at dette langt fra er tilfældet. Verden er af lave, og det lader ikke til, at juleroen har planer om at sænke sig lige foreløbig.

I går hævdede Islamisk Stat at stå bag mandagens angreb på et julemarked i Berlin, der har kostet 12 mennesker livet. Der må siges at være tale om endnu et tragisk, men ynkeligt terrorangreb, der i hvert fald ikke skal ødelægge undertegnedes glæde ved julemarkeder.

En (u)venlig reminder om ikke at glemme resten af verdens problemer, herunder at Aleppo står for fald, gav en tyrkisk betjent, da han for åbne kameraer i Ankara henrettede en russisk ambassadør i mandags.

Det kan uden den store analyse konkluderes, at verden ikke har det for godt for tiden. Og vist nok også, at mandag bare er en skoddag. Imidlertid skal det ikke stoppe os studerende fra at holde en velfortjent pause fra eksamenslæsningen og fejre juleaften i allerbedste stil med alle dem, vi elsker. Sammen må vi bevise, at der stadig findes næstekærlighed. Også selv om man har et lidt anstrengt til sin studiegruppe efter eksamen i retshistorie. Og se så at få købt de sidste julegaver, så du ikke skal udsættes for Magasin den 23. Verden har ikke brug for den slags panik.

Nu til ugens juridiske nyheder. Rigtig god læselyst og god jul!

 


 

I et blodigt år i Tyskland var den yngste anholdte 12 år.

12-årig anholdt


Verden har det ikke for godt for tiden.

aleppos fald


I det mindste er der godt nyt til de arbejdsløse advokater.

advokat familiesammenføring


Og knap så godt nyt for Benedikte Utzon, hvis hun altså stadig må hedde det…

benedikte utzon


Det er lidt som om, Søstrene Grene ikke bekymrer sig så meget om god markedsføringsskik.

kopikæder


Det er et travlt job at være EU’s s konkurrencekommissær.

vestager EU-kommission


334 mio. dollars må lune så dejligt i den kolde tid.

bech-bruun


Grådigt…

julefri


Knap så juridisk, men ikke desto mindre utrolig vigtig læsning. God jul!

julemenu


(Visited 411 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Spioner på internettet

Aktuelt - 20, august 2014

Brugen af cookies har længe været et stort diskussionsemne herhjemme og i udlandet. De fleste har en idé om, hvad en cookie er, men formentlig ikke, hvorfor dette ellers så uskyldige ord har fået menneskerettighedsaktivister til at løfte pegefingre, fået sendt ansatte i Erhvervsstyrelsen ud på ekstra arbejde og måske er grunden til, at du betaler overpris for produkter på internettet. Hvad er cookies, og hvordan bliver de brugt? Stud.Jur. har undersøgt begrebet cookie nærmere.

Læs mere

Er grænsen for foreningsfriheden nået?

Aktuelt - 26, november 2017

Bandekrigen har kostet menneskeliv og ressourcer. Store dele af landet er blevet støvsuget for politifolk. De lokale beboere har henover sommeren og efteråret forsøgt at råbe politikerne op. De har krævet, at politikerne greb ind. Nu er deres opråb blevet hørt.   Rigsadvokaten har givet grønt lys til, at Københavns Politi skal indlede retssager mod medlemmer fra Loyal To Familia (herefter LTF). Formålet er klart. LTF skal opløses, og det skal ske med grundloven i ryggen. Begivenhederne vidner om, at […]

Læs mere