Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 28. december 2016

Godt nytår! Ja jeg ved godt, at nytår synes som en menneskealder siden oven i eksamen, og jeg skal komme efter dig. Men det er den første Onsdagspost i år – den første Onsdagsposten i 2017. Og det fortjener da et ”godt nytår”! Året er blev skudt behørigt ind. Om du var ude og slå på tromme til den lyse morgen, eller om du sørgmodigt måtte erkende, at ej heller dette år gav jura dig lov til at feste, så skriver vi nu 2017. Og sikke et år det skal blive. 2017 er året hvor vi flytter til Amager. Det er nu ikke længere bøssebarer og Rundetårn, der er vores naboer, men i stedet humaniora og teologi. Det kan man da kalde en forandring.

2016 var året med terror. Nice, Paris og Bruxelles er blot nogle få. Men det ser ikke ud til at 2017 skal blive anderledes. Allerede nytårsnat skød og dræbte en terrorist en masse glade mennesker i Istanbul. En utrolig tragisk måde at indlede et år på, der helst skulle bringe forandring og glæde.

I USA sker der også ting og sager, og afhængigt at dit favorithold kan det både være godt og dårligt. Obama har gjort hvad han kunne for at presse det allersidste ud af sit præsidentembede. Og hvordan laver man den ultimative mic-drop som præsident? Man erklærer 35 russiske diplomater persona non grata og smider dem ud på røv og albuer. Det synes jeg nu er ret sejt gjort.

Nåh, men nok om nytår, Istanbul og Obamas udsmidning. Nu til ugens juridiske nyheder!


Altid godt at være up to date!

nye regler


Endelig lidt medvind til Somaliske flygtninge

Somalia


Hacker-koreaner bag lås og slå i dansk fængsel

koreansk skandala


Året sag er allerede undervejs – og det er kun januar!

højesteret


Nok er nok!

udvisning


Kavaleriet skal sættes ind, når folk går glip af Nytårstalen

yousee


Man kan komme langt med en undskyldning

undskyld


Ingen kan føle sig sikker fra Årets Dansker 2016

vestager


Så begynder snebolden vist at rulle i Storbritannien

england


Bestialsk morder på fri fod

ulv

(Visited 65 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagspost 070721

Aktuelt - 07, juli 2021

God formiddag og velkommen til Onsdagsposten! Denne onsdag står unægtelig i fodboldens tegn – men inden du trækker dig helt tilbage fra dagens gøremål, med en stadionpølse i den ene hånd og en congobajer i den anden, så får du lige denne lille godte til at stimulere den juridiske hjerne med. En 31-årig fynbo og familiefar besluttede tilbage i januar at tage på hyggelig søndagsudflugt til København. Manden skulle dog ende op midt i epicenteret af en demonstration afholdt af […]

Læs mere

Ligestilling mellem mænd og kvinder anno 2015

Aktuelt - 13, september 2015

I 1939 blev den første kvindelige jurist ansat i et ministerium ifølge en beretning, som gengives i ’Betænkning vedrørende ligestilling’ fra 1972. Det var en dag, som var værd at fejre. Sådan gik det ikke. Den kvindelige jurist blev modtaget af sine kolleger, som alle var klædt i sort tøj og slips. Ligestilling anno 1939 eksisterede som begreb, men det var ikke noget, som vakte udpræget begejstring blandt mændene. I hvert fald ikke i det ministerium, hvor den kvindelige jurist […]

Læs mere