Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 25. januar 2017

 

Ja, så skete det jo. Donald Trump er nu officielt præsident. Og sikke en måde at indtage Det Ovale Værelse på. De forhåbningsfulde tanker om at Trump nok ikke ville være så skør, når først han sad i Det Hvide Hus, må siges at være bristet allerede. Obama-care er på retræte. Det samme er kvindernes ret til fri abort. Frihandelsaftaler er for Trump en by i Mexico – og det skal han da slet ikke røre! Til gengæld har den hvide løgn fået en plads i Det Hvide Hus. Eller som Trump-lejeren kalder løgne: alternative fakta. Det var i hvert fald to forskellige udgaver af sandheden, der blev lagt for dagen, da antallet af deltager til præsidentindsættelsen skulle gøres op. Nuvel, alle har sin måde at håndtere pressen på.

Det med fejl i fakta er noget vi også kender i Danmark. En regnefejl gjorde nemlig at Helle Thorning fik ordentlige hug for den lave vækst – fuldstændigt på fejlagtigt grundlag. Mon lille-Lars havde været statsminister uden de ”alternative fakta”?

Nogle ting går dog bedre her i lille Danmark. Vores venner på fastlandet har lidt at fejre, nu hvor Aarhus er blevet Europas kulturhovedstad. Du kan rolig forsætte med at klappe, fordi Danmark har fået to nomineringer til årets Oscar-uddeling. I hvert fald på kulturfronten kan man sige, at det hele spiller.

Men nok om fejl, fakta og kultur. Nu til ugens juridiske nyheder!


Hvorfor er der ingen, der tror på ægte kærlighed?

Nevø


Uganda har altid været banebrydende på homo-området

Uganda


Menneskerettigheder er da også mere en fodnoteting, ik?

Menneskeret


Højesteret gør det ikke nemt for May

Brexit


Trump gør allerede ondt på Danmark

Lego


EUD kræver at Danmark retter ind

EUDOM


Men til gengæld giver EU nok lov til Dansk særbehandling

særaftale


Herre uretfærdigt at blive blitzet når man misser skiltet…

fartbøde


Drama på den svenske facebook

svensk voldtægt


Silikonebryster er også blevet så urimelig dyrt

silikone

 

(Visited 155 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 230817

Aktuelt - 23, august 2017

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 23. august 2017   Sommeren synger på sidste vers (hvis man overhovedet kan sige, at den har været i nærheden af at synge i år), og atter et semester står for døren. Inden vi for alvor kaster os over en ny tid, må det dog være tid til at gøre status. Status over en sommerferie, der særligt på to punkter har adskilt sig markant fra de sommerferier, vi er vant til. […]

Læs mere

100719

Aktuelt - 10, juli 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Folketinget har for længst skiftet taburetten ud med liggestolen og farvede drinks ved poolen, og mange danskere har fulgt trop og er gået på sommerferie. Journalisterne kalder det for agurketid – men det er ikke noget, vi kan mærke her på redaktionen. Hvis du, ligesom undertegnede, har tilbragt den sidste uge på Roskilde Festival, og derfor mistet en hver form for fodfæste og orientering i mediebilledet, så fortvivl ej; her kommer et lille udsnit at […]

Læs mere