Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 25. januar 2017

 

Ja, så skete det jo. Donald Trump er nu officielt præsident. Og sikke en måde at indtage Det Ovale Værelse på. De forhåbningsfulde tanker om at Trump nok ikke ville være så skør, når først han sad i Det Hvide Hus, må siges at være bristet allerede. Obama-care er på retræte. Det samme er kvindernes ret til fri abort. Frihandelsaftaler er for Trump en by i Mexico – og det skal han da slet ikke røre! Til gengæld har den hvide løgn fået en plads i Det Hvide Hus. Eller som Trump-lejeren kalder løgne: alternative fakta. Det var i hvert fald to forskellige udgaver af sandheden, der blev lagt for dagen, da antallet af deltager til præsidentindsættelsen skulle gøres op. Nuvel, alle har sin måde at håndtere pressen på.

Det med fejl i fakta er noget vi også kender i Danmark. En regnefejl gjorde nemlig at Helle Thorning fik ordentlige hug for den lave vækst – fuldstændigt på fejlagtigt grundlag. Mon lille-Lars havde været statsminister uden de ”alternative fakta”?

Nogle ting går dog bedre her i lille Danmark. Vores venner på fastlandet har lidt at fejre, nu hvor Aarhus er blevet Europas kulturhovedstad. Du kan rolig forsætte med at klappe, fordi Danmark har fået to nomineringer til årets Oscar-uddeling. I hvert fald på kulturfronten kan man sige, at det hele spiller.

Men nok om fejl, fakta og kultur. Nu til ugens juridiske nyheder!


Hvorfor er der ingen, der tror på ægte kærlighed?

Nevø


Uganda har altid været banebrydende på homo-området

Uganda


Menneskerettigheder er da også mere en fodnoteting, ik?

Menneskeret


Højesteret gør det ikke nemt for May

Brexit


Trump gør allerede ondt på Danmark

Lego


EUD kræver at Danmark retter ind

EUDOM


Men til gengæld giver EU nok lov til Dansk særbehandling

særaftale


Herre uretfærdigt at blive blitzet når man misser skiltet…

fartbøde


Drama på den svenske facebook

svensk voldtægt


Silikonebryster er også blevet så urimelig dyrt

silikone

 

(Visited 94 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Humans of Søndre Campus, Udvekslingsstuderende, part 2

Aktuelt - 17, januar 2018

Min forrige artikel omhandlede mine tanker omkring tilværelsen som jurastuderende og hvilke overvejelser, jeg gjorde mig, inden jeg tog på udveksling. Denne artikel vil handle om mine oplevelser og tanker om det at være på udveksling.   Vi var fem danskere fra KU, der studerede på ESADE Law School i Barcelona. Jeg boede sammen med Christopher, som jeg faktisk kendte. før vi tog afsted. Før jeg tog afsted, havde jeg en følelse af, at det var en smule åndssvagt, at […]

Læs mere

Dommer Søren Holm Seerup

Aktuelt - 13, august 2014

I retssalen har dommeren i sin kappe magten til at dømme i konkrete sager, og dermed retten til at bestemme over andre menneskers skæbne. Dommeren har samtidig magten til at fortolke de love, som den Folketinget har vedtaget, og på den måde skabe ret. Stud.Jur. har talt med byretsdommer Søren Holm Seerup og fået hans syn på, hvordan dommerembedet og magtudøvelse går hånd i hånd.

Læs mere