Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 25. januar 2017

 

Ja, så skete det jo. Donald Trump er nu officielt præsident. Og sikke en måde at indtage Det Ovale Værelse på. De forhåbningsfulde tanker om at Trump nok ikke ville være så skør, når først han sad i Det Hvide Hus, må siges at være bristet allerede. Obama-care er på retræte. Det samme er kvindernes ret til fri abort. Frihandelsaftaler er for Trump en by i Mexico – og det skal han da slet ikke røre! Til gengæld har den hvide løgn fået en plads i Det Hvide Hus. Eller som Trump-lejeren kalder løgne: alternative fakta. Det var i hvert fald to forskellige udgaver af sandheden, der blev lagt for dagen, da antallet af deltager til præsidentindsættelsen skulle gøres op. Nuvel, alle har sin måde at håndtere pressen på.

Det med fejl i fakta er noget vi også kender i Danmark. En regnefejl gjorde nemlig at Helle Thorning fik ordentlige hug for den lave vækst – fuldstændigt på fejlagtigt grundlag. Mon lille-Lars havde været statsminister uden de ”alternative fakta”?

Nogle ting går dog bedre her i lille Danmark. Vores venner på fastlandet har lidt at fejre, nu hvor Aarhus er blevet Europas kulturhovedstad. Du kan rolig forsætte med at klappe, fordi Danmark har fået to nomineringer til årets Oscar-uddeling. I hvert fald på kulturfronten kan man sige, at det hele spiller.

Men nok om fejl, fakta og kultur. Nu til ugens juridiske nyheder!


Hvorfor er der ingen, der tror på ægte kærlighed?

Nevø


Uganda har altid været banebrydende på homo-området

Uganda


Menneskerettigheder er da også mere en fodnoteting, ik?

Menneskeret


Højesteret gør det ikke nemt for May

Brexit


Trump gør allerede ondt på Danmark

Lego


EUD kræver at Danmark retter ind

EUDOM


Men til gengæld giver EU nok lov til Dansk særbehandling

særaftale


Herre uretfærdigt at blive blitzet når man misser skiltet…

fartbøde


Drama på den svenske facebook

svensk voldtægt


Silikonebryster er også blevet så urimelig dyrt

silikone

 

(Visited 84 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 130716

Aktuelt - 13, juli 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 13 . juli 2016 Selv om du holder sommerferie, vil jeg vædde på, at du i løbet af den forgangne uge ikke har undgået at bemærke, at internettet i øjeblikket udelukkende handler om racisme. Eller Pokémon. Og så måske lidt om Griezmann. Og Cristiano. Mere behøver du heller ikke at vide. Den 5. og 6. juli blev Alton Sterling og Philando Castile på tragisk vis henrettet af amerikansk politi. […]

Læs mere

Løgndetektion

Aktuelt - 18, august 2014

Michael Sjøberg er ekspert i løgndetektion – evnen til at spotte en løgn. Det betyder populært sagt, at han ved hvornår man lyver. Den disciplin er der mange advokater på de københavnske advokatkontorer, der interesserede i at kunne mestre, f.eks. i en forhandlingssituation eller ved vidneskranken, og derfor har Sjøberg gjort det til sin levevej at uddanne dem i netop det.

Læs mere