Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 8. februar 2017

 

Et gammelt ordsprog siger, at “når en dør lukkes, åbnes der en ny” – og heldigvis da, for det betyder, at jeg i denne uge har fået lov at åbne døren til en ny verden med onsdagsposter. Det er mig en ære at bære stafetten videre og lade Onsdagsposten bevare sin triumferende plads blandt andre konkurrerende morgenrutiner, der nu ellers hersker midt på ugen. Ud over at være triumferende, må det erkendes, at Onsdagsposten således også er gået i retning af at være trumpferende. Jeg vil derfor ikke i denne udgave snyde jer for at læse om Trump, og hvordan han har hentet inspiration til sit indrejseforbud. Det viser sig nemlig sjovt nok, at Trump ikke har nogen baggrund som politiker, hvorfor hans håndtering af udenrigspolitikken formentlig må have resulteret i en googlesøgning af danske myndigheder og set, at vi også opdeler visumansøgere på baggrund af deres nationalitet?! Det er i hvert fald tankevækkende, at der kan findes paralleller til Trumps politik, hvorfor de danske retsanalytikere i en artikel vedrørende Trumps liste over 78 terrorangreb, har skyndt sig at udtale, at Trump og de danske myndigheder dog ser helt forskelligt på terror. Vi må altså konkludere, at vi stadig er uenige med Trump omkring politik og solarieindtag, men diskussionen om solarieindtag er vel også stadig udbredt blandt de fleste.

Men indledningsvis nok om Trump – nu til kernen af ugens juridiske nyheder!


Det er vel okay at blive inspireret, så længe man ikke kopierer…

Skærmbillede 2017-02-07 kl. 18.11.43


Helt enige er vi dog heller ikke.

Skærmbillede 2017-02-07 kl. 18.21.39


Spørgsmålet er vel, om Pia K. ikke har været i en sådan akavet situation før? 

Skærmbillede 2017-02-07 kl. 18.47.06


 Der røg den fejring af årsdagen på Noma

Skærmbillede 2017-02-07 kl. 18.54.48


Hvornår blev det besluttet, at buksevand i skolegården ikke var nok?

 Skærmbillede 2017-02-07 kl. 18.54.30


Retten til at bestemme over sin egen krop er fundamental? 

Skærmbillede 2017-02-07 kl. 18.21.26

 


 Nå ja, man må jo heller ikke dømme andres små feticher.

Skærmbillede 2017-02-07 kl. 18.25.47


Det er sjovt, som alle altid får en god griner på i Legoland 

Skærmbillede 2017-02-07 kl. 18.45.12


(Visited 69 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Portræt af Justitsministeriet – det samlede justitsvæsen

Aktuelt - 13, december 2016

Af  Sibel Savas   Justitsministeriet varetager opgaver vedrørende det samlede justitsvæsen, herunder bl.a. politi- og anklagemyndighed, retsvæsen og kriminalforsorg. Justitsministeren er således ansvarlig for et stort lovområde og er derfor også en flittig gæst i Folketinget. Typisk fremsætter justitsministeren mere end 30 lovforslag per folketingssamling. Justitsministeren modtager også mange spørgsmål fra folketingsmedlemmerne – de såkaldte § 20 spørgsmål – og fra Folketingets forskellige udvalg, herunder navnlig Folketingets Retsudvalg. Der er ca. 20.000 ansatte på hele ministeriets område. Af disse er […]

Læs mere

Verdens ældste erhverv får moderne rettigheder

Aktuelt - 28, marts 2016

Verdens ældste erhverv får moderne rettigheder   Af Yousif F. N. Al-Saif   Historien – jura og prostitution Prostitution har igennem hele menneskehedens historie været et omdiskuteret emne. Mennesket har siden Hammurabis Lov forsøgt at regulere adgangen til at sælge sex. Den lovmæssige regulering har igennem historien været styret af hensynet til at værne om den konventionelle kønsmoral, at forhindre kønssygdomme, at beskytte udsatte grupper mod udnyttelse og moralsk forfald.   I middelalderen indførtes en langt række love og forordninger, […]

Læs mere