Livet efter Indre by som 1. års studerende?

Af William Tornøe, 1. års studerende 

 

Hvordan tilpasser en ikke så omstillingsparat studerende sig til nye lokaler, samme undervisning og et væld af andre studerende? Her er mine 10 vigtigste ”hacks” til at overleve og nyde det første semester på Søndre Campus, set fra en førsteårsstuderendes perspektiv:

 

 1. Læs og arbejd på fakultetet.

Tilhører du en af dem, der var træt af de gamle lokaler i Trin, samt at de gode lokaler i Bisp var optaget, men samtidig fandt støvsugning enormt interessant, da det var alternativet til Gomard? Så er der råd for det. Du har nu fået en mulighed for et endeløst antal af studiepladser, både til stillelæsning og gruppearbejde, så du undgår selv at blive distraheret af rodet derhjemme, eller andre bliver distraheret af det. På denne måde slipper du for den ene af to dårlige samvittigheder og skal kun skamme dig over rodet i din lejlighed, når du kommer hjem fra din dag på dit nye fakultet.

 

 1. Muligheden for et afbræk.
  Med mange studiepladser, følger mange mennesker. Du vil uden tvivl blive overrumplet af dine medstuderende på gangene, læsesalen, kantinen og alle andre steder. I din i forvejen velstrukturerede dag har du naturligvis indlagt nøje planlagte pauser, hvor du skal hvile din hjerne for at optimere din indlæring og udbyttet, men som med al anden afslapning, så bliver det lidt anstrengt, når man prøver for hårdt. I stedet for bør du gribe chancen for at interagere socialt med dine medstuderende og styrke jeres, garanteret i forvejen allerede stærke, bånd, og i værste fald øve dine ”small talk”-evner som til begges fordel kan anvendes til næste jurabar, eller når du står og venter på metroen ved siden af din underviser. Det får mere ud af dine pauser, så længe du ikke lader det løbe helt af med dig.

 

 1. Overvældende mængder af mennesker.

Har du ikke sat dig i stillelæsesalen, eller har du glemt at låse dit lokale og vende dig med ryggen til ruden, så kan du vende de uundgåelige og endeløse småmøder med andre studerende til din egen fordel. Bliver det alligevel for meget hyggesnak og ikke fagligt nok til din smag, så er der stadig håb. Som ethvert andet aspirerende og ambitiøst karrieremenneske skal du se disse møder som en mulighed for at udbygge dit netværk. Der vil her være rig mulighed for at opgradere din LinkedIn-profil og ”networke” med andre studerende, som forhåbentligt vil se dit lysende potentiale i dine stålsatte øjne.

 

 1. Byggerod og vildfarne studerende.
  Skulle det stik mod al forventning visse sig, at du, lige som jeg, ikke altid har tid, eller for den sags skyld overskud nok, til at underholde de endeløse bølger, så frygt ej. Det muligvis mest anvendelige og praktiske råd hidtil er til dig. Som resten af fakultetet er du blevet kastet ud i nogle uvante omgivelser, ingen har rigtig lyst til at indrømme, at de ikke kan finde rundt og holder sig derfor kun til de vante rammer. Udnyt de andres forvirring og forsvind ind på en gang, hvor der muligvis roder lidt eller ser mennesketomt ud. Du vil, om muligt, sidde endnu mere uforstyrret her end på stillesalen, samtidig med at ingen andre vil se dig.

 

 1. Søndre Michelin.

Som det tidligere er blevet fremhævet, så har vi ikke bare fået vores egen kantine, men et sandt overflødighedshorn af kulinarisk perfektion, i hvert fald set i relation til prisen. Det er sandt, at vi har måttet give afkald på både Sunset Boulevard og Yoburger, men det skal vi nok alle sammen, inklusiv vores pengepunge, være taknemmelige for, da en glemt madpakke nu ikke længere betyder, at man bliver fuldstændig ruineret eller må nuppe 5 km ekstra på løbebåndet. Foruden vores egen kantine i KUA 3, er der massere af delikatesser at finde i både KUA 2 og 1. Så gør det til en tur i frokostpausen, i stedet for blot at spise på den samme beværtning hver dag. Der skal også slås et slag for kaffen, der udgør en væsentlig del af den ”sunde” jurists kost, og hvor er det bedre at hente den end på Parakaffen, hvor man samtidig kan nyde den med en af sine nye venner eller Linkedin-kontakter.

 

 1. Jurister på fremmed grund.
  I jagten på de kulinariske oplevelser bliver du nødt til at bevæge dig ud blandt studerende fra resten af KU, en helt ny udfordring for os jurastuderende, som vi må vende til vores fordel. Som Blume sagde det, så er DJØFisering farligt. Vi glemmer, hvordan resten af verdenen fungerer, og de andre studerende er en perfekt mulighed for at udbygge dit LinkedIn netværk fra tidligere, holde en finger i jorden, have nogle gode undskyldninger for at besøge de andre barer og kantiner.

 

 1. Frisk luft.
  Et nyt aspekt af universitetsoplevelsen er blevet introduceret på Søndre Campus med vores gårdhaver og tagterrasser. Det er en perfekt mulighed for at få klaret hovedet med noget frisk luft. Før var vi presset sammen i Trins trange gård, hvor vi måtte undvige budcykler med en hastighed noget nær udbryderne i Tour de France, samtidig med at være stuet sammen som sild i en tønde. Her har vi vores egne gårdhaver, hvor det ikke er nødvendigt at stå op hele seancen, men der også lægges op til nogle længere afbræk. Hvis du befinder dig på 3. sal bør du udnytte tagterrasserne mellem længerne til at få et glimt af udsigten over fælleden, DR-byen og de grønne arealer med tilhørende vandløb. Begge områder er oplagte steder at nyde en kold i en pause, med fordel fra vores egen kantine, hvis du ikke selv går rundt med sådan én i madpakken.

 

 1. Billige øl – ALTID!
  Et af de vigtigste tips til at klare sig på fakultets nye omgivelser må være at kende sine omgivelser, og det vil sige at være bekendt med udbuddet til de studerendes mest efterspurgte vare: Øl. Med kantinen har vi fået et fast holdepunkt, som vi også havde i jurahuset, men her er der til gengæld mulighed for lidt våde varer hver dag. Jurabarens nye højborg tjener sit formål og leverer trofast øl hver anden fredag, men hvorfor ikke udvide horisonten? Der er billige øl, drinks og shots allerede på den anden side af gangen hos teologerne, men både KUA 1 og 2 byder på flere forskellige barer, der kan slukke tørsten, når jurabaren er ved at fylde lageret op.

 

 1. Husk kontanter.
  På trods af, at Parakaffen og de nye kaffeautomater tager kort og af og til mobile pay, i skrivende stund, så er en god beholdning af kontanter at værdsætte. Ekspeditionen går hurtigere, og du kan nemt begrænse dit forbrug, så du ikke ender med at bruge al tiden på unisex-toiletterne efter for mange dobbelt espressoer. Desuden er det endnu uafklaret, hvorvidt de andre universitetsbarer alle tager kort, så kom forberedt, som du var vant til det i jurahuset!

 

 1. Bliv gode venner med dørmanden.
  Til slut kommer et tip som en naturlig forlængelse af snakken om fredagsbarer og kontanter. Det har vist sig, at det må være af meget høj prioritering i ens studieliv at være vellidt af dørmændene, hvis man vil snige sig ind i en af Søndre campus’ mest eksklusive klubber, hvor der er flere regler og strengere dørmænd end på Panama og Chateau Motel, nemlig jurabaren. Så forbered dig med en masse kontanter og glat snak, hvis du vil feste med juraens elite, som i gamle dage.
(Visited 727 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Jurastuderende anno 2012

Aktuelt - 13, august 2014

Jeg er blevet bedt om at tegne et billede af jurastuderende 2012. Mit perspektiv er naturligt historisk og måske også ind i mellem en anelse kritisk. Jeg tror nemlig ikke, at jurastuderende har ændret sig radikalt i årenes løb. De færreste kommer af interesse, men de fleste opdager under studiet, at jura, når det kommer til stykket, er mere interessant, end man skulle tro. De fleste opdager vist også, at det ikke er så svært at lære jura, men at det kræver en del at blive en god jurist.

Læs mere

Onsdagsposten 270219

Aktuelt - 27, februar 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den forgangne uge har stået i festlighedernes tegn. Fredagen bød på intet mindre end årets første jurabar, og dermed et fornøjeligt gensyn med beerpong, dans og flügel i lange baner. Semesteret er nu for alvor skudt i gang! Ugens næste festivitas foregik i The Dolby Theatres glamourøse rammer, da Oscaruddelingen fandt sted søndag nat. Hvis du – ligesom mig – igen i år måtte erfare, at du ikke har en chance i livet for at […]

Læs mere