Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 19. april 2017

Godmorgen og velkommen til den første Onsdagspost ovenpå påskeferien. Hvis man skulle sætte en form for overskrift på denne uge (udover for meget mad og alkohol), må det nok være valg. Med dette menes der både valg ude i den store verden, men som jurastuderende har man også stået over for en form for valg i påskeferien. Lad mig uddybe;
Der findes to former for jurastuderende – dem, der anser påskeferien for at være en tid, hvor man kan læse op på pensum og de eksaminer, der langsomt nærmer sig. Og så findes der dem, der har brug for at distancere sig lidt fra virkeligheden og drømme sig ind i en anden virkelighed, hvor obligationsret ikke findes, og hvor påskeferien er til for at sove længe, opføre sig latterligt i snapsebranderter og i det hele taget slippe alle forventningerne og presset for en stund. Hvis du har dårlig samvittighed over at have valgt at befinde dig i sidstnævnte kategori, kan jeg i hvert fald fortælle dig, at du ikke er den eneste. Undertegnede er i den grad i samme båd.

Men selvom det har været tiltrængt med en pause fra det hele, er der stadig sket en del ude i den store verden. Og for at vende tilbage til udgangspunktet for denne uges Onsdagspost, kan det berettes, at Theresa May har udskrevet valg i England, og at Tyrkiet har stemt ja til en forfatningsændring, der kan betyde et endegyldigt farvel til håbet om et EU-medlemskab.

Men indledningsvis nok om valg – Nu til kernen af ugens juridiske nyheder!

__________________________________________________________________________________________

Forfatningsændring til Tyrkiet

Skærmbillede 2017-04-17 kl. 09.53.33   __________________________________________________________________________________________

Hvorfor mon de har så travlt med at udskrive parlamentsvalg i England?

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 13.54.35

__________________________________________________________________________________________

At kalde forslaget kontroversielt, er vist en underdrivelse

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 14.05.47

__________________________________________________________________________________________

Måske kan du huske fra dansk i gym, at naturen kunne personificeres – nu er det juridisk set faktisk også korrekt

Skærmbillede 2017-04-17 kl. 10.03.23   __________________________________________________________________________________________

Måske, man skulle udvide straffeloven med en bestemmelse om “livedrab”?

Skærmbillede 2017-04-17 kl. 10.06.03   __________________________________________________________________________________________

Til dem, der stadig ikke har fået nok af OW Bunker-sagen

Skærmbillede 2017-04-17 kl. 10.09.12

__________________________________________________________________________________________

Hvis du bor i en andelsbolig, er dette interessant. Burde lovgivningen ændres, så det er udbud og efterspørgsel, der definerer andelspriserne?

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 11.39.26

__________________________________________________________________________________________

Fire drenge på 15-16 år nægter sig skyldige i at have kastet en benzinbombe på deres ven…

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 12.04.02

__________________________________________________________________________________________

“Vi ved godt, at den er ulovlig”, udtaler stifteren af app’en

Skærmbillede 2017-04-18 kl. 13.52.13

__________________________________________________________________________________________

(Visited 100 times, 1 visits today)

Del denne artikel

060520

Aktuelt - 06, maj 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Tilbage i 2012 blev læge, Søren Ventegodt, idømt en betinget fængselsstraf samt en fratagelse af sin autorisation. Han blev dømt for blandt andet at have været seksuelt manipulerende over for flere patienter. I går – tirsdag d. 5 maj – fik Søren sin autorisation tilbage. Han har dog ikke i sinde at bruge den. I Retten i Viborg foregår retssagen mod tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen, der er tiltalt for magtmisbrug og grov pligtforsømmelse. I mandags […]

Læs mere

Onsdagspost – 21042021

Aktuelt - 21, april 2021

Kære læser – velkommen til onsdagsposten! I dag er dagen, mange af os har ventet på. Restauranter, barer, cafeer m.v. åbner i dag for såvel ude som inde servering, og mon ikke byen kommer til at summe de kommende dage. Der er dog den lille krølle på halen, at hvis du skulle få lyst til en frokost indenfor på din yndlingsrestaurant, skal du huske at have bestilt bord 30 minutter inden. Et krav som erhvervsministeren angiveligt skulle have sneget ind […]

Læs mere