Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 10. maj 2017

Endnu en onsdag i maj, og det forekommer stadig ikke at være tilnærmelsesvis tæt på sommer endnu. Til gengæld kan du glæde dig over, at det på fredag er Store Bededag, hvilket betyder helligdag og varme hveder med et 2 cm tykt lag smør. Den kære hellidag betød i gamle dage, at man skulle holde fri og bede, at al handel var forbudt, og at man skulle møde “ædru i kirke næste morgen”. Undertegnede mener, at I skal tage noget af denne helligdag til jer. Det vil sige ingen læsning – det er alligevel sidste dag, hvor du med (forholdsvis) god samvittighed kan lade være med at læse, inden eksaminerne hænger os over hovedet. Derudover kan du vel i dagens anledning bede en lille bøn om, at du klarer dig igennem den næste 1,5 måned uden varige psykiske mén.
Om du vil tage ædru i kirke næste morgen, eller om du vil have en høj promille for sidste gang, inden du er dømt til at være buret inde i halvanden måned uden nogen form for social interaktion, andet end med Gomard, vil jeg lade være op til dig selv.

Udover en forestående helligdag, har denne uge budt på en hel del nyheder. Der er sket en tragisk ulykke i Københavns Havn, hvor 2 unge drenge er tiltalt for uagtsomt manddrab og 6 personer for hensynsløs fareforvoldelse. Derudover har der været et præsidentvalg i Frankrig, jeg vel godt kan kalde glædeligt, uden at træde for mange over tæerne. Derudover kan du læse en hel del andre spændende juridiske nyheder for ugen. Men den vigtigste nyhed kommer alligevel til sidst, hvor det afsløres, hvad du skal spise for at score et 12-tal til eksamen! Ja, en rigtig clickbaiter…

Men indledningsvis nok om helligdage, præsidentvalg og eksamensråd – Nu til ugens juridiske nyheder!

________________________________________________________________________________________

Nok ugens mest omtalte, tragiske nyhed

Skærmbillede 2017-05-08 kl. 08.33.26

________________________________________________________________________________________

Udover en 25 år ældre førstedame, får Macron ret meget med ind i Élysée-palæet

Skærmbillede 2017-05-08 kl. 08.41.47

______________________________________________________________________________________

Og så lige op til Stor Bededag…

Skærmbillede 2017-05-08 kl. 08.36.45

________________________________________________________________________________________

Det bliver nok ikke nemmere at bevise, at hensigten ikke var terror

Skærmbillede 2017-05-08 kl. 08.38.40

________________________________________________________________________________________

Bare rolig, han vender tilbage til Makedonien og ikke Amager, hvis han bliver løsladt

Skærmbillede 2017-05-09 kl. 10.44.06

________________________________________________________________________________________

Ingen onsdagspost uden Trump, og han når da også lige at komme med på en “breaking” her fra morgenstunden

Skærmbillede 2017-05-10 kl. 08.34.14________________________________________________________________________________________

Strafferet er åbenbart temaet for ugens Onsdagspost

Skærmbillede 2017-05-09 kl. 10.39.53________________________________________________________________________________________

At spise sig til et 12-tal i Obligationsret lyder umiddelbart ikke helt dårligt

Skærmbillede 2017-05-08 kl. 08.39.35

________________________________________________________________________________________

(Visited 148 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Politisk El Clásico

Aktuelt - 16, november 2017

Den 1. oktober 2017 gik over to en kvart million mennesker på gaden for at afgive deres stemme på spørgsmålet: ”Ønsker du, at Catalonien bliver en selvstændig stat i form af en republik”. Siden da har debatten været særdeles hed mellem den spanske autonome provins, der med Carles Puigdemont i spidsen proklamerer, at selvstændigheden er ”folkets vilje” og den spanske regering, der fastholder, at afstemningen og resultatet er forfatningsstridigt.   Fakta: Catalonien er en af 17 selvstyrende stater i Spanien, […]

Læs mere

Guide til Årsfest

Aktuelt - 18, august 2014

Hver november inviterer Juridisk Diskussionsklub til årets flotteste fest – årsfesten. Årsfesten er en aften fyldt med smukke kvinder, stilede mænd og gamle traditioner i altid storslået lokaler, som sætter de perfekte rammer for den perfekte fest. Hvis du også vil med i år (måske for første gang) så læs denne guide, og få afklaret hvad årsfesten egentlig er.

Læs mere