Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 5. juli 2017

Velkommen tilbage til Onsdagsposten, der holder dig opdateret på juridiske nyheder, selvom det er sommerferie. Og velkommen tilbage til de jurastuderende, der i sidste uge, som undertegnede, indtog Roskilde Festival. En festival, der aldrig blev helt så regnfuld som spået og frygtet, men dog alligevel i et moment of weakness med regnskyl, der næsten medførte et savn til loftsvinduerne i atriet, fik de fleste festivalgængere til at overveje, hvorfor man egentlig ikke bare var blevet hjemme under dynen.

Dog elsker man jo den kære, gamle Roskilde alligevel – og måske kan det blive den sidste af slagsen for jurastuderende af hankøn. I hvert fald hvis Danmark følger det ellers yderst kønsneutrale Sveriges eksempel, der som følge af 17 seksuelle krænkelser på sidste uges festival, næste år har planer om at indføre en hankønsfri festival. Læs mere om det nedenfor.
Udover nyheder vedr. seksuelle krænkelser på festivaller, trådte en række nye regler i kraft den 1. juli. F.eks. kan vi sende et lille skud ud til Tesla, der sikkert klapper i hænderne efter et hårdt år i Danmark, da elbiler nu igen bliver billigere. Derudover bliver problemer med koblingspunktet og the struggle over ikke at kunne køre bil dagen derpå måske snart overflødige, da der indføres selvkørende biler i Danmark. (Dog under en række forudsætninger).

Vi håber her på redaktionen, at du nyder sommerferien, selvom der ikke er meget sommer over den (den kommentar skulle jo komme…:-))), hvad enten du arbejder, sover dagen lang, siger f*** 12 grader i DK og tager en afbudsrejse til syden, drikker dig stiv i Sunny Beach eller øver dine kompetencer i at drikke rosé op til uge 29. Nu til kernen af ugens juridiske nyheder!


Kollektiv afstraffelse tages til et nyt niveau

Skærmbillede 2017-07-04 kl. 18.32.44

_____________________________________________________________________________________________________

Den 1. juli var en god dag for potentielle ejere af elbiler og Tesla

Skærmbillede 2017-07-04 kl. 18.33.33

_____________________________________________________________________________________________________

Hvad gør man, når der ikke er plads til en fængselsdømt mand? Løslader ham

Skærmbillede 2017-07-04 kl. 18.34.14

_____________________________________________________________________________________________________

Det ser efterhånden mere og mere sort ud for Karsten Lauritzen

Skærmbillede 2017-07-04 kl. 18.36.40

_____________________________________________________________________________________________________

Hvis du ikke ved, hvad “Petya-ormen” er endnu, er det bare om fluks at læse nedenstående artikel

Skærmbillede 2017-07-04 kl. 18.39.14

_____________________________________________________________________________________________________

Om der rejser sig en shitstorm nu, vil kun tiden vise

Skærmbillede 2017-07-04 kl. 19.07.34

_____________________________________________________________________________________________________

(Visited 957 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Menneskerettigheder i cyberspace

Aktuelt - 20, august 2014

Det klassiske overvågningsbegreb har fået tilført en virtuel dimension, som har givet anledning til at spørge: Gælder menneskerettighederne også i cyberspace? Har en overvågende stat menneskeretlige forpligtelser overfor borgere, som overvåges på en anden stats territorium. Spørgsmålet om ekstraterritoriale menneskeretsforpligtelser er i sig selv kontroversielt og kompliceres yderligere ved at blive overført til cyberspace. Vi vil her forsøge at give en indføring i dette glødende aktuelle kernespørgsmål.

Læs mere

Humans of Søndre Campus – Udvekslingsstuderende

Aktuelt - 22, oktober 2017

Efter min sidste eksamen på andet semester var jeg rigtig træt af at læse jura. Fagene var svære, karaktererne var ikke som håbet, og det føltes som om, at der var uendelig lang vej igen.   Jeg besluttede mig hurtigt for, at hvis muligheden opstod for at ”spice” studiet lidt op, ville jeg tage chancen.   Det første, jeg gjorde, var at få et studiejob på et advokatkontor. Jeg kunne formentlig have fundet på noget sjovere, mere ”spicy” at foretage […]

Læs mere