Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 26. juli 2017

  Jeg håber, at de fleste af jer har haft en helt fantastisk uge 29 enten i Skagen eller Tisvilde. Har I heller ikke, ligesom jeg, fået nok af den danske sommer og det fantastiske sommervejr, kan jeg klart anbefale jer at nyde weekenden i Hornbæk, hvor der er noget af en havnefest på programmet. I vil ikke blive skuffede – det hele vil være som det plejer: regnvejr og temperaturer omkring 12-18 grader. Er I dog nødsaget til at forsømme det danske sommervejr, da der gemmer sig en reeksamen rundt om hjørnet, skal I altså ikke være helt kede af det: en varm sommeraften på Papirøen er stadig ønsketænkning!

Trods fest og glade dage, har denne uge dog også medbragt nogle mere tragiske hændelser. Du kan nemlig i denne uge læse om Wafande, der blev slået ned til “Musik i Lejet”. Derudover kan du læse om, hvordan tre personer skal fremstilles i grundlovsforfør i Retten i Næstved, hvor de er sigtet for afpresning og grov vold, fordi de angiveligt har truet en mand til at stjæle penge for dem på en tankstation i Sorø. Ja, desværre er der stadig nogle, der ikke helt kan finde ud af, hvordan man skal agere i et samfund med andre.

Til jer, der skal tage hul på forfatningsretten efter sommer, kan I  allerede nu tage et lille kig på “Gebyr-dommen”. Medierne fokuserer nemlig i høj grad på gebyrer for tiden, da der er store problemer med udlejning af biler på ferie. Her er det desværre oplyst, at såfremt man betaler med et Visa/Dankort, er der stor risiko for, at udlejningsfirmaet pålægger et ekstra gebyr. Og den ekstra udgift kan altså være svær at komme udenom, når man står på fremmed grund med sit danske debetkort.

Nå, nok om små juridiske referencer, men nu til ugens juridiske nyheder!


Overskrifter som disse burde snart være udryddet.

Skærmbillede 2017-07-24 kl. 17.50.57


Hvem gør sådan noget mod kunsteren, der står bag hittet: “Gi’ mig et smil”?

Skærmbillede 2017-07-24 kl. 17.51.12


Igen: Ubehagelige overskrifter.

Skærmbillede 2017-07-24 kl. 17.51.27


Præsident Duda har talt…

Skærmbillede 2017-07-24 kl. 17.51.41


Gebyr = Det mest hyppige ord i en forfatningsretstime.

Skærmbillede 2017-07-24 kl. 17.51.53


Den fjerde statsmagt…

Skærmbillede 2017-07-24 kl. 17.52.17


Når juraen bliver tung at danse med. 

Skærmbillede 2017-07-24 kl. 17.52.46


Man siger også man ikke er helt ansvarlig, når man har tømmermænd. 

Skærmbillede 2017-07-24 kl. 17.52.57


(Visited 71 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 010415

Aktuelt - 01, april 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere

Hørt i elevatoret i Jurahuset

Aktuelt - 18, august 2014

Akavet stilhed Nr. 1: ”Prøv at hør, jeg synes at individets grundlæggende rettigheder er vildt spændende. Det er jo, det jeg gerne vil arbejde med.” Nr. 2: ”Men man kan jo ikke tjene penge på at arbejde med menneskerettigheder?” Nr. 1: ”Kan man ikke? Får man ikke god løn i FN?” Nr. 2: ”Nej, ikke i forhold til dem på de store advokatkontorer.” Nr. 1: ”Nå ok, kan godt være jeg skal følge mere med i obligationsret så.” ”Det kan […]

Læs mere