Af Charlotte Otken

Efteråret byder på et hav af begivenheder. Den nok mest spektakulære af dem alle løber af stablen lørdag den 28. oktober. På denne aften inviterer JD nemlig til Årsfest i Moltkes Palæ, der har været hjemsted for adelsmænd, grever, en enkedronning, en statsminister, andet finere godtfolk, og nu, om end blot for en aften, os jurastuderende.

I den forbindelse synes det på sin plads – naturligvis i bedste Emma Gad-stil – at opfriske kendskabet til den korrekte opførsel, den acceptable adfærd og den finere bordskik, som trænger sig på, når en så festlig og traditionsrig sammenkomst er i vente. Hvis du fx ikke helt har styr på, at kniven har hjemme i højre hånd og gaflen i venstre, eller bare ikke kan huske, hvordan man danser les lanciers, vil du takke dig selv for at læse med her.

Program for aftenen:

Velkomstdrink
En god aften starter altid ud med et glas bobler. Alle årsfestens deltagere bydes derfor velkommen med et glas.

Foto
Alle ankomne, hvad enten der er tale om par, grupper eller singler, bliver fotograferet. Husk at se godt ud, for billederne kommer efterfølgende på JD’s hjemmeside!

Klokken ringer
Når klokken ringer, er det tid for mændene til at slippe velkomstdrinken og tage deres date under armen. Hende skal de følge galant til bords, hvor man desuden hilser på de otte andre mennesker, som man skal dele aftenen med.

Kor
Inden alle får lov til at sætte sig og nyde vin og mad, er der korsang.

Velkomst
Efter korsang byder årsfestens arrangør velkommen. Dette års arrangør er klubmester Simon Lange, der vil gøre alt, hvad der står i hans magt for, at alle får en fantastisk aften.

Toastmasteren
Toastmasteren er en af årsfestens mest synlige skikkelser. Der bliver hvert år valgt en toastmaster, der skal sørge for, at aftenen går som planlagt, og at vi når igennem alle de traditionsrige indslag. Desuden vil toastmasteren sørge for at give praktiske informationer. Fortvivl derfor ej, hvis du ikke kan huske hele denne guide på selve dagen.

Konference
Toastmasteren vil kalde til konference flere gange under middagen. Konference er et af aftenens traditionsrige elementer, som indebærer, at alle herrerne rejser sig og svinger deres servietter over hovedet. Når dette sker, er det tid for alle til at gå ud af lokalet. Her kan pigerne sikre sig, at hår og makeup stadig sidder, som det skal, alt imens herrerne holder konference. Under konferencen indgår en meget gammel tradition og en af de mest essentielle dele af årsfesten, nemlig at tage en tår af lommelærken, som herrerne selvfølgelig har fyldt hjemmefra.

Formandens tale
JD’s formand, Adrian Fritze Simonsen, holder tale til medlemmerne.

Herrernes tale
Hver år vælges en af jurastudiet veltalende og charmerende herrer til at holde tale på herrernes vegne til glæde for alle damerne.

Damernes tale
Konceptet er det samme som bag herretalen. Her er det blot en af studiets smukke og skarpe piger, som holder en tale til herrerne.

Æresmedlems tale
JD’s æresmedlemmer inviteres med til årsfesten, og i denne anledning skal en af dem holde en tale. JD’s æresmedlemmer er alle personer, der har haft indflydelse og gjort indtryk på den juridiske verden.

Sang på stolene
Hen ad aftenen er det tid til herrernes og damernes sang “mod hinanden”. Dette foregår stående på stolene, hvor der bliver skrålet ord mod det modsatte køn. Gå ikke i panik, hvis du ikke kender sangen – den ligger printet på bordet.

Sidste konference
Imens de to første konferencer foregår på samme måde, skiller den tredje og sidste konference sig ud. Her skal alle nemlig under bordet med lommerlærkerne, stearinlys og rødvinsglas og have en lille fest derunder med deres bordkompagnoner.

Les Lanciers
Til en traditionsrig aften hører selvfølgelig også Les Lanciers! Dette vil blive danset sidst på aftenen, hvor de deltagende endelig kan vise deres værd efter øvelsestimerne.
Efter lanciers vil den stå på DJ og fest natten lang.

Tjekliste piger

Det er essentielt at finde den rigtige kjole og de rigtige stiletter, og lige så essentielt er det at lære at danse les lanciers i dem.

Mød derfor op til les lanciers træning på Søndre Campus, så du er sikker på at have den allerbedste quadrille. Hold øje med vores JD’s Facebook for dato og tidspunkt.

Gem din indre feminist lidt væk for en aften og vær ikke flov over i bedste stil at lade dig opvarte af din galante date.

Øv dig i smalltalk – der er intet mere akavet end pinlig tavshed, når du er ude for at pudre næsen med resten af aftenens kvindelige deltagere.

Tjekliste drenge

Se at få sendt smokingen til rens, eller hvis du endnu ikke har én, så se at få købt én – du ser garanteret ikke så godt ud i din fars fra 1980, selv om din mor siger det.

Gem dine Jordans væk og find lakskoene frem– de passer bare bedre til en smoking, end sneakers gør.

Få styr på dit afslappede, overskudsagtige, sexede og (ikke mindst) naturlige gentlemanagtige pose til billedet. Det betaler sig, når du efterfølgende ser billederne på JD’s hjemmeside.

Mand dig op og inviter hende den søde pige fra Jurabar med som din date.

Øv dig hjemme i stuen, når du alligevel holder læsepause, på at trække stolen ud og ind – det skal du nemlig gøre for din date hele aftenen. Samtidig kan du også øve et par banale komplimenter.

 

Vi glæder os til at se jer til en uforglemmelig aften!

(Visited 1.596 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Kend din medstuderende

Aktuelt - 03, april 2015

  SKYSKRABER    Skrevet af Zacharias Grassmé Taj    Det er en kold og vindblæst onsdag aften. Lettere ængstelig parkerer jeg min cykel og begiver mig ind i et kulsort Østre Anlæg. Her er det eneste lys det, der kommer fra døren ned til en underjordisk bunker. Idet jeg går tættere på bunkeren og så småt kan fornemme forstærkerens skratten, ved jeg, at jeg er gået rigtigt. Det første, der møder mig, er følelsen af cigaretrøg, der svier i øjnene […]

Læs mere

Onsdagsposten 080616

Aktuelt - 08, juni 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 8. juni 2016 ”I dag er det retsstatens fødselsdag, hurra, hurra, hurraaa… ” – eller sådan da i hvert fald. Lige 3 dage forsinket. Men euforien over Grundlovens fødselsdag har heldigvis næppe lagt sig blandt os jurastuderende, og en fødselsdagssang er altså på sin plads sådan en dejlig onsdag morgen! For dejlig er den, denne morgen. Hvis du lige prøver at løfte øjnene fra bogen og computeren, og […]

Læs mere