Kære juridiske Haner og Høner.

Mit navn er Peter Emil Colding, jeg studerer på mit 5. semester af bacheloren, og jeg har fået ”æren” af at fortælle jer lidt om min hverdag på jurastudiet. Jeg håber, at I vil slå benene op på læsesalens hæve-/sænkeborde, tage en stor tår af jeres billige filterkaffe og gribe muligheden for en overspringshandling i form af en række hverdagsprægede røverhistorier fra mandag til fredag.

 

Mandag

Noget af det lækreste ved studielivet på jura er, at man under de hektiske eksamensperioder altid kan se frem til en meget, meget lang ferie. Denne mandag brugte jeg i de italienske alper, hvor jeg var taget af sted med tyve venner og veninder på JDs skitur til Sestriere.

Hvis der er noget, man fortjener efter måneder præget af læsning og paragraffer, så er det da at være omgivet af nyfalden sne, solskin og en Long Island til den nette sum af 5 euro. Dette blev kombineret med fællessang, danmarksflag og bas-arm 7 dage i streg, og jeg vil derfor kraftigt opfordre alle til at gøre jer selv den tjeneste at tage med næste år.

Når man ofrer lidt i den ene ende, må man også kompensere i den anden. Så til alle os, der (igen) misser nytår, fordi den står på eksamen den 3. januar, virker det kun retfærdigt, at der skal kompenseres med 7 dages fri leg i kolde og smukke oplevelser.

 

Tirsdag

Set de to sidste års tirsdage i bakspejlet, danner der sig et klart mønster, som primært florerer om et og samme sted; læsesalen. Om det har været den gamle, flotte, stille og faldefærdige i Indre By, eller de nye, larmende specialepladser på KUA, så er tirsdag meget en læsesalsdag for mit vedkommende.

Det er dog på læsesalen, at jeg gang på gang bliver mindet om den smukke blanding af det sociale og det faglige liv på jurastudiet. En dag med bøgerne suppleres nemlig her af mine grimme venner, søde veninder og min smukke kæreste og imellem frokost,- kaffe,- og evt. rygepauser, får man altså hurtigt udvekslet en del røverhistorier, der gør hverdagen lettere. Dette kan være om alt fra weekendens strabadser til diskussioner om pant efter gammel gæld, til generel brok over fremadbrusende facebook-brugere i JURA-gruppen, og man ender derfor tit dagen med et smil på læben, når man endelig kan hoppe på jernhesten hjemad.

 

Onsdag

En særlig mindeværdig onsdag for mit vedkommende faldt midt i min eksamensperiode. Her ankom jeg til min faste plads på studiet med mine tunge bøger solidt plantet foran mig og klar til endnu en dag i overstregningstuschens tegn. En dag, der ellers vanen tro, så ud til at bestå af EU-ret, tårer og en revurdering af livet, endte dog ganske anderledes. Kl. 15:00 skiftede jeg nemlig til en hjemmelavet ”BOING” t-shirt, hoppede på metroen mod Ørestad og mødtes med en række venner foran Royal Arena. Pludselig følte man sig nemlig ”Ung, smuk, rig og berømt”, da aftenen stod på koncert med ingen ringere end Nik & Jay.

Det har aldrig været sjovere at sidde på læsesalen dagen efter, når man aftenen forinden har været i selskab med venner og sine to idoler, alt imens man har råbt sig hæs til den mest legendariske musik i dansk historie. En klar påmindelse om, at man ikke skal snyde sig selv for de små glæder, OGSÅ selvom det er i eksamensperioden.

 

Torsdag

En af de bedste torsdage, jeg har haft siden studiestart, indtraf for nyligt i det forjættede sted, München, hvor jeg var draget med syv studiekammerater til Oktoberfest. Her blev hverdagens gruppearbejde erstattet af en omgang fællesskrålen til ”Ein Prosit”, og den daglige rugbrødsklapsammen med filterkaffe blev erstattet af en stor kold øl og en Hendl (grillkylling).

Det blev for nyligt af Emil Thorup og hans hotdog-teori anført, at jo gladere du er for dit studieliv, jo bedre klarer du dig. Jeg har sjældendt været lykkeligere end torsdag i Paulaner-teltet og forventer derfor også et strålende semester.

 

Fredag

Det mest karakteriserende ved studielivet på jura er, efter min mening, blandingen af det sociale og faglige fællesskab. Og dette kommer i sin klareste form til udtryk, når alle de kvikke og smukke hoveder samles hver anden fredag til jurabar. Personligt har jeg været velsignet med et legendarisk hold, der siden den første dag i introugen, og hver eneste dag siden, har passet perfekt sammen, både socialt og fagligt. Det har derfor været en leg at hive sig selv op til undervisning på en kold regnvejrsdag, når man er blevet mødt af søde piger og grimme drenge, alle som man holder af. Når dette er blevet kombineret med, at jeg har været tutor to år i træk, og derved også har fået en masse søde venner, veninder og kæreste herigennem, så har jurabar for mit vedkommende tit været månedens højdepunkt(er).

Hermed også en opfordring til alle de nye studerende, der sidder og frygter for kvaliteten af deres socialliv de næste par år: BRUG JERES HOLD! Charmen ved studielivet er diversiteten mellem de forskellige studerende samlet i klasselokalerne. Læg derfor de forudindtagede holdninger om bopæl og alder fra jer og gå sammen hånd-i-hånd til jurabar, hvor alle er ligemænd rundt om beer-pong bordet, og hvor det sociale trumfer det faglige.

 

Tak fordi I gad at læse med. Håber I vil læse med næste gang, hvor jeg vil skrive lidt om processpil, opstart på studiejob, årsfest, eksamensperioder, samt hvordan det går, når jeg skal til champagnearrangement det samme sted, hvor jeg for nøjagtig et år siden brækkede mig bag en sofa til fredagsbaren foran HR-direktøren.

(Visited 850 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 090316

Aktuelt - 09, marts 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 9. marts 2016 Kun ni dage inde i marts måned, og foråret har allerede budt på flere usandsynligt absurde nyheder end vanligt. Om end der ikke er tvivl om, at det mest bemærkelsesværdige ind til videre har været, at Leonardo DiCaprio endelig fik sin Oscar, er det også værd at bemærke, at Donald Trump til Super Tuesday har vundet lige så mange delstater som Hilary Clinton, samt at samtlige danskere i […]

Læs mere

080720

Aktuelt - 08, juli 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Breaking news: Trump har opsagt USA’s medlemskab af Verdenssundhedsorganisationen, WHO. I maj meddelte Trump, at USA – som er den største bidragyder til WHO – ikke længere vil være medlem af organisationen. USA har nemlig kritiseret WHO for deres håndtering af corona-situationen. Kritikken går blandt andet på, at organisationen har fremmet Kinas “falske informationer” om coronaudbruddet. Senator Robert Menendez kritiserer beslutningen og udtaler, at en udtræden vil efterlade amerikanere syge og Amerika alene. En 22-årig […]

Læs mere