Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten.

Onsdag den 11. oktober 2017

Mens Catalonien koger, Peter Madsen steger, og LTF-leder Shuaib Khan jubler, sidder du formentlig og tænker over, at det i dag er netop 20 år siden, at det danske fodboldlandshold ved at spille 0-0 mod Grækenland i Athen, kvalificerede sig til VM i 1998. I den forbindelse undrer du dig givetvis også over, hvordan Danmark med 1-1 kampen mod Rumænien i søndags ikke formåede at booke den direkte billet til Rusland i 2018. Der er dog ingen grund til at fortvivle helt endnu – håbet om en dansk VM-kvalifikation lever stadig i bedste velgående. Danmarks andenplads i gruppe E betyder nemlig, at Danmark skal ud i to play-off kampe, som afgør, om klaphatten og Nicklas Bendtner også vil være at finde i Rusland til sommer. Danmark vil endda være seedet ved lodtrækningen til play-off kampene. Såfremt Danmark alligevel ikke skulle formå at kvalificere sig, er der naturligvis altid afbudsbilletten, som fik Danmark til EM i 1992 – og vi kan vist alle sammen godt huske, hvordan det gik.

Nuvel, nok om fodbold og Danmarks muligheder for en VM-sejr – det er blevet tid til at kaste sig over ugens juridiske nyheder. Der er nemlig rigeligt at tage fat på. Rigtig god læselyst, onsdag, kulturnat, Jurabar og efterårsferie – International Law eller ej!


Hvornår skal vi udvise?


Noget fortæller mig, at de formentlig ikke er helt så tilbageholdende med strafudmålingen i Dubai.


 

Altid smart at have styr på sig selv, inden man begynder at pege fingre.


 

Hvem skal have skylden for milliardfordyrelsen af Niels Borh Bygningen?


 

Historien om et presset sundhedssytem.


 

Var der nogen, der sagde materiel atypicitet?


 

Pape kan tilsyneladende ikke få nok at Netflix og “Orange is the New Black”…


 

Retten i Helsingør kendte i går en 28-årig håndværkerlærling skyldig i drab og fire drabsforsøg.


 

(Visited 96 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Guide til Årsfest 2016

Aktuelt - 10, oktober 2016

Efteråret byder på et hav af begivenheder. Den nok mest spektakulære af dem alle løber af stablen lørdag den 29. oktober. På denne aften inviterer JD nemlig til Årsfest i Moltkes Palæ, der har været hjemsted for adelsmænd, grever, en enkedronning, en statsminister, andet finere godtfolk, og nu, om end blot for en aften, os jurastuderende.   I den forbindelse synes det på sin plads – naturligvis i bedste Emma Gad-stil – at opfriske kendskabet til den korrekte opførsel, den […]

Læs mere

#Panamapapers: ulovligheder eller kreativ bogføring?

Aktuelt - 25, april 2016

#Panamapapers: ulovligheder eller kreativ bogføring? Af Sara Mia Petrovic   Panama Papers har i de forgangne uger været på alles læber. Det har fået samtlige politikere op i det røde felt, og som Konkurrencekommissær ynder at udtrykke det, så ”bliver vi pisse sure, når vi ser sådan noget”. Imidlertid er det rungende spørgsmål, man i sit stille sind kan stille sig selv, hvorvidt Panama Papers er udtryk for gement skattesnyd eller blot kreativ bogføring?   Historiens største datalæk I en […]

Læs mere