Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Jeg ville egentlig have pyntet denne Onsdagspost med et billede, der var forbundet med kommunalvalg, stemmesedler og politiske dramaer, men da billederne forbundet hermed, består af de mest kedelige nuancer af farverne rød, blå og grøn og har overskriften, “tænk dig om, før du ikke stemmer”, synes jeg ikke jeg ville berige jer med sådan et kedelig post på en ellers dejlig onsdag. Jeg har derfor valgt et billede af cupcakes. De er flotte og delikate, ligesom jer på Søndre Campus. Men hold nu den flotte figur og bliv ikke fristet af partierne, der morgen efter morgen på Dronning Louises Bro, deler croissanter og high fives ud. Ja, for kommunalvalget er over os, og det betyder, at der er skruet ekstra godt op for charmen på alle parametre. En gang for alle må jeg bare sige, at både croissanter og high fives hjælper på studerende, så måske det er en idé, at i bare kronisk står ved indgangen til vores kantine, så vi kan skåne vores SU endnu en gang. Ej, spøg til side, men en god reminder, da du d. 21. november skal sætte et kryds på din favorit.

Udover kommunalvalg, er der også andre øv-nyheder på banen. Højesteret har nemlig godkendt, at Danmark kan have en tre års ventetid for familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus. Højesteret mener her, at Mosalam Albaroudi skal vente mindst et år mere, før han må se sin kone igen, hvilket Højesteret ikke anfægter er en krænkelse af hans menneskerettigheder. Ja, kære Højesteret, man kan spørge, hvilket ben de fik ud af sengen her til morgen. Derudover er der igen flere historier om svindel på boligmarkedet. Så, hvis du ikke troede, at det var svindel nok, at du i en alder af 26 år stadig skal være bosat i et kollektiv, hvor I deles om kaffekopperne, så læs med om de andelsboliger, der er gået til politiet i forbindelse med millionsvindel. Måske Højesteret i stedet skulle godkende, at det ikke er okay, at man skal have en 3 års ventetid på en lejlighed.

Nå, nok om politikere, domstole og menneskerettigheder. Nu til ugens juridiske nyheder!


Tre år på gymaniset er kort, men tre år i det virkelige liv er for meget.


Da klart med det danske boligmarked. 


På tide.


Nej, hvem vil også frivilligt gerne betale skat?


Dagen blev en realitet. 


Slut med Macbooks på læsesalen :) 


Vælg din favorit! 


(Visited 143 times, 1 visits today)

Del denne artikel

260619

Aktuelt - 26, juni 2019

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! I lørdags fik vi i fællesskab budt sommeren velkommen med kolde drinks til JD’s sommerfest, og det er vist safe to say, at sommerfreden nu for alvor har sænket sig over KUA. Hvad end du så småt er ved at være klar til Roskilde, ser frem til MIL eller allerede er gået i hi under sydens varme stråler, vil vi fra JD takke for endnu et vellykket semester og ønske dig en fantastisk og (forhåbentlig) […]

Læs mere

60:40

Aktuelt - 13, september 2015

Skrevet af Zacharias Grassmé Taj    Det er den generelle tendens, at der optages flere kvinder end mænd på landets videregående uddannelser. På Københavns Universitet har kønsfordelingen mellem antal optagede bachelorstuderende været stort set uændret de sidste fem år. Omkring 60% er kvinder og selvsagt er omkring 40% mænd. Har man været til en jurabar, er man ikke tvivl om, at der er flere kvinder end mænd på jurastudiet. 60/40 er tallene som de fleste studerende slynger ud, når de […]

Læs mere