Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Endnu en onsdag, men ikke en hvilken som helst onsdag. Denne onsdag er nemlig den sidste, inden du ikke længere kan få et vredesudbrud, der er Bertel Haarder værdigt, når dine venner fyrer op for Whams gode gamle julehits i højtalerne. Den sidste onsdag, hvor du kan tillade dig at hidse dig op over, at “de allerede sælger brunkager i Netto”, eller at “de da godt liiiige kan styre sig med at pynte op til jul i gaderne og på stormagasiner allerede i oktober?!” Og den sidste onsdag, inden du med god samvittighed, og uden (alt for mange) fordømmende blikke kan binge watche julefilm på Netflix. Med andre ord, den sidste onsdag, inden julen for alvor starter. Kalenderen skriver nemlig 1. december på fredag, og hvilken måde ville egentlig være bedre at fejre den første dag i december på, end med alle dine juravenner til semesterets sidste Jurabar på fredag?

Dette er ikke bare den sidste uge inden jul – dette har også været en uge, der har sat sit præg på den juridiske verden. Du kan i nedenstående artikler læse om, at der er blevet afsagt dom over Kundby-pigen, Pistorius har fået fordoblet sin straf, og Højesteret skal til at undersøge, hvor mange voldtægter, der egentlig skal til, før en person kan udvises.

Med disse ord henviser jeg jer til ugens juridiske nyheder!


Stakkel

 


Så faldt dommen


 Og der skal alligevel en del til at skræmme en, hvis man har set Peter Lundins psykologundersøgelse


Tre voldtægter burde måske kunne gøre det?


Forholdsvis mange, der skal “spørge om lov”


Endnu en dom afsagt i endnu en omdiskuteret sag


That is the question


Sjovt nok er især forsvarsadvokater betænkelige


Danmark for fa’en


 

(Visited 250 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Ligestilling mellem mænd og kvinder anno 2015

Aktuelt - 13, september 2015

I 1939 blev den første kvindelige jurist ansat i et ministerium ifølge en beretning, som gengives i ’Betænkning vedrørende ligestilling’ fra 1972. Det var en dag, som var værd at fejre. Sådan gik det ikke. Den kvindelige jurist blev modtaget af sine kolleger, som alle var klædt i sort tøj og slips. Ligestilling anno 1939 eksisterede som begreb, men det var ikke noget, som vakte udpræget begejstring blandt mændene. I hvert fald ikke i det ministerium, hvor den kvindelige jurist […]

Læs mere

Karrierekarrusellen: NJORD Law Firm

Aktuelt - 20, maj 2020

Med Stud.jur. Amalie Daugaard Pedersen, Stud.jur. Sophie Amalie Drejer Jensen og Advokat Jakub Zakrzewski   HVOR OG HVORNÅR SØGER I NYE MEDARBEJDERE? Vi opfordrer interesserede i at holde øje med vores hjemmeside, sociale medier og Graduateland, hvor ledige stillinger vil blive slået op. Vi søger løbende og ikke på bestemte tidspunkter af året. Du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning. Ansøgninger sendes til job@njordlaw.com HVILKET SEMESTER SKAL MAN VÆRE PÅ? Dette afhænger i høj grad af den specifikke […]

Læs mere