Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Eksamenspresset er nu for de fleste ved at være på sit højeste, og du bruger sandsynligvis de fleste af dine vågne timer på jura pt. De få gange, du alligevel får forvildet dig ud af din læsehule og møder andre virkelige mennesker, kan du nu kende din med-jurastuderende fra andre mennesker på et par opspilede øjne, der vidner om et ekstremt overforbrug af koffein, et flakkende og desorienteret blik, der vidner om, at det eneste, der foregår bag disse koffein-opspilede øjne pt er repetition af paragraffer, og derudover et generelt look, der vidner om, at det ikke er udseendet, der bliver prioriteret højest i disse dage. Til at pleje dit overeksponerede forbrug af kaffe, skal du huske, at JD gi’r kaffe hver tirsdag og torsdag fra kl. 10.30-12.00.

Selvom vi måske ikke har meget andet for øje end eksaminer pt, sker der altså en del, der er værd at være opdateret på ude i verden. Lige, som man troede, at Trump ikke kunne være mere uden for rækkevidde, anerkendte han Jerusalem som Israels hovedstad og vakte som følge af dette ramaskrig verden over. Der har endvidere været uroligheder i regeringen – ja, der har endda svirret valgrygter, men nu er den omstridte finanslov kommet på plads. Læs mere om dette i ugens juridiske nyheder!


Lad os håbe, de får ret


Kom LA’s skattelettelser så med?


Det kan man da kalde tillid


Nok kan man være irriteret på Skat, men altså…


Ikke en Onsdagspost uden bitcoins for tiden


En blackliste, du helst ikke vil komme på 


Breaking!!! Eller…..?


Hvis dette “angiveligt” er rigtigt, er det da en nyhed, der skal fejres


 

 

(Visited 136 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Bag om en terrororganisations straffelov

Aktuelt - 31, marts 2017

Af Yousif F. N. Al-Saif Baggrund   Siden Islamisk Stat i Irak og Levanten (ISIL) i 2014 deklarerede sit kalifat, har terrororganisationen fyldt meget i medierne med deres skrækindjagende henrettelser af journalister, religiøse grupper og andre, som ISIL anser for uønskelige i deres ønskede verdensorden. Et interessant og overset aspekt af ISIL er imidlertid deres strafferetssystem. Man må ikke glemme, at ISIL ønsker at opbygge en fuldt funktionel, teokratisk stat ud fra en bestemt forståelse af religiøse skrifter. ISIL’s stat […]

Læs mere

Dommer Søren Holm Seerup

Aktuelt - 13, august 2014

I retssalen har dommeren i sin kappe magten til at dømme i konkrete sager, og dermed retten til at bestemme over andre menneskers skæbne. Dommeren har samtidig magten til at fortolke de love, som den Folketinget har vedtaget, og på den måde skabe ret. Stud.Jur. har talt med byretsdommer Søren Holm Seerup og fået hans syn på, hvordan dommerembedet og magtudøvelse går hånd i hånd.

Læs mere