Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Det har været en uge i sorgens tegn. Ikke kun Prins Henrik, men faktisk hele Danmark har befundet sig i ”Castrum Doloris”. Vi har i den forgangne uge samlet os i sorgen – endda på trods af Kulturministerens forsøg på at splitte os ad ved beskyldninger for hykleri. Prinsen af Kongehuset, men Kongen af folket, har, som erklæret i sidste Onsdagspost, forladt Riget for bestandig. Hans minde lever dog videre, men har alligevel efterladt et tomrum – måske særligt for hans tidligere kritikere, der nu mangler et mobbeoffer, hvorfor de måske ikke burde anklages for at være hykleriske – sorgen er måske om nogen for dem reel. Dog er flagene på halvt nu hejst igen for første gang siden sidste Onsdagspost, bisættelsen er veloverstået og den første uge af den indledte ”sørge-måned” er nu passeret…

Man kunne så tro og håbe på, at der herskede en noget mindre dyster stemning i verdenen uden for Slotsholmen – hvor den i øvrigt, udover at være svøbt i et tæppe af sorg over Prinsen, også er helt gal, da Folketinget ifølge DR pønser på at forflytte borgernes værn mod magten, selveste vagthunden: Folketingets Ombudsmand. Den gode stemning skal man dog grave dybt for at finde. Ikke blot har en øksemand været på spil og forstyrret freden i Nordsjællands villakvarterer og sat politiet på en intensiv menneskejagt. Sidstnævnte er nu også kommet frem til, at Peter Madsen (overraskende nok) højst sandsynligt detaljeret har planlagt drabet på Kim Wall. To unge er døde, og to er indlagte som følge af MDMA-forgiftning, og uden for Danmark står det langt værre til. At dømme ud fra udtalelserne på den igangværende sikkerhedskonference i München er sandsynligheden for, at Rusland rent faktisk får brug for sin ungdomshær, efterhånden overvejende. Verden er eftersigende på ”afgrundens rand” og forsvarsminister, Claus Hjort Fredriksen, erklærer russerne for mestre i at forvride sandheden. I USA har endnu et skoleskyderi fået Trump til at genoverveje våbenlovgivningen, og trist, men sandt, kommer det gamle ordsprog, om at der er intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, nu engang til sin ret. Sidst men ikke mindst bør man ifølge CIA holde sig langt væk fra at købe kinesiske mobiltelefoner, da disse højst sandsynligt er et middel til spionage. Heldigt, at 99% af Danmarks befolkning sværger til Apple.

På den positive side kan nævnes, at det som følge af weekendens tragedier nu kraftigt overvejes, om man skal indføre en mulighed for at kvalitetstjekke sine stoffer – det kan da heller ikke være rigtigt, at der skal være en være en potentiel dødsrisiko ved at tage MDMA? Hertil har den korruptionsanklagede Præsident Zuma i Sydafrika erkendt sit nederlag og trådt af – måske til fordel for en ny Mandela?

… Og som en afsluttende bemærkning til de reeksamensramte og andre frustrerede sjæle kan vi også oplyse, at EU-domstolen nu også har fastslået, at eksaminander har ret til indsigt i eksaminators vurdering.

God læselyst!


BREAKING: MENNESKEJAGTEN ER ENDT


DECENTRALISERING ELLER PARLAMENTARISK KONTROL – HVAD VIL VI HELST? 


ENDNU ET GLIMRENDE STYKKE EFTERFORSKNINGSARBEJDE


HISTORIEN GENTAGER SIG ÅBENBART


SOM DEN MAND DOG KAN OVERRASKE..


CYBERKRIGEN FORSÆTTER…


ET LIBERALT FORSLAG? ENHEDSLISTEN STØTTER DET I HVERT FALD


GENKENDELSENS GLÆDE:


EN SAND FRYD I EN JURASTUDERENDES ØRE

(Visited 199 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 071216

Aktuelt - 07, december 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 7. december 2016  Du har formentlig netop sat dig til rette, parat til endnu en dags eksamensrelateret slid og slæb, og du ved faktisk ikke, om du overhovedet har tid til at læse Onsdagsposten og blive opdateret på ugens juridiske nyheder. Derfor lover jeg at gøre det kort. Thyra Frank har jokket i spinaten. Måske har hun ikke fået en spindoktor endnu. Trump har som sædvanlig sagt nogle pudsige […]

Læs mere

Onsdagsposten 090518

Aktuelt - 09, maj 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Det blev til et farvel til Danmarks mest populære minister, Esben Lunde Larsen, og dermed også et farvel til den kollektive råben ulven kommer. I mangel af bedre og mere seriøs journalistik er der imidlertid stadigvæk levnet spalteplads til ulvehistorier, og denne gang forsøger journalisterne at få Jakob Ellemann-Jensen puffet ind i trædemøllen. Uffe Elbæk har luftet visioner på Alternativets landsmøde, hvoraf det blandt andet fulgte, at vi godt kan unde naturen lidt – nærmere […]

Læs mere