Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Onsdag er en god dag. Ikke bare pga det åbenlyse faktum, at det er den dag, Onsdagsposten udkommer, men det er også denne dag, Roskilde Festival i den forgange uge annoncerede, at Eminem indtager Orange Scene og dermed måtte melde udsolgt.
Derudover markerer denne onsdag en ny uge, et nyt semester, og at en ny bestyrelse er blevet valgt! Det er mange firsts for sådan en Onsdagspost, så det er svært at vide, hvor man skal starte. Men starten på et nyt semester er altid lidt paradoksalt. På den ene side føler man, at det er alt for tidligt, at man knapt nok har forbrændt det sidste alkohol fra skiferien, og at man da på ingen måde har nået at have ferie endnu, så hvordan skal man have energi til allerede at starte på 3 nye fag?! Men på den anden side rummer semesterstarten også nyt håb; håb om, at man dette semester dukker op til alle seminarerne, og at man har læst pensum inden seminaret, så man ikke sidder og føler sig mere uvidende end Bertel Haarder på vej hjem til risengrød med konen, mens underviseren udspørger dig om, hvad culpa er?! (Denne går især ud til studerende, der påbegynder 2. semester nu). Det er også rigtig fint at have målsætninger, men let’s be real, dette semester bliver nok ikke markant anderledes for os end de andre. Og det er måske også fint nok.

Foruden en af de mest hypede nyheder længe – nemlig at Kylie Jenner har født, er der også nok at tage fat på på den juridiske front. Der er blevet afsagt dom over nogen af de sigtede i sagen om videredeling af børnepornografi, og der har været mere snak om maskeringsforbud.

Og med disse ord slutter min sidste Onsdagspost officielt. Det har været en fornøjelse uge efter uge at bringe jer ugens juridiske nyheder, og det er derfor også med lidt vemod i stemmen, at stafetten viderebringes. MEN jeg ved med garanti, at det er i trygge hænder. Så nu til det vigtigste – nemlig ugens juridiske nyheder!


Ugens mest centrale nyhed


… Og når en jurist udtaler sig, er det altid rigtigt


Hvis jeg var journalist, ville jeg klart tage det første fly til Maldiverne og rapportere live derfra


Super god ide at provokere yderligere, når man er den eneste overlevende terrormistænkte fra terrorangribet i Paris 2015


Største fald siden 2011 er ikke ligefrem en glædelig nyhed


At kalde sig selv kongen af copyright burde i sig selv få røde alarmklokker til at ringe


(Visited 256 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Per Wimmer

Aktuelt - 13, august 2014

Slår man Per Wimmer op på Wikipedia, lyder den første sætning:”Per Wimmer is a Danish philanthropist, space advocate, entrepreneur, financier, adventurer, author and future space tourist.” Intet af det er forkert, og faktisk er Per Wimmer meget mere end det. Her følger et portræt af en dansk jurist, som fra sin helt normale opvækst i Slagelse har opnået fire forskellige mastergrader, praktikophold i FN og EU, jobs hos McKinsey & Co., Goldman Sachs og The MAN Group og til nu at være ejer af sin egen investeringsbank i London. Her følger et portræt af manden, som en erhvervskommentator engang har skrevet som ”a true Indiana Jones meets 007 James Bond”.

Læs mere

Aktiv dødshjælp – i konflikt med livet

Aktuelt - 09, marts 2017

Af Rebecca Knutzen Aktiv dødshjælp omhandler essensen af menneskets eksistens; livet. Derfor er det sådant et følsomt emne, der har været omdiskuteret i mange år, og som de fleste har vidt forskellige holdninger til. For hvordan kan man berettige at tage et andet menneskes liv, og hvem skal have autorisation til at gøre dette?   Hvad er aktiv dødshjælp? Aktiv dødshjælp, også kaldet eutanasi, stammer fra græsk og oversættes til ”den gode død”. Der sondres mellem tre former for dødshjælp. […]

Læs mere