Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Så oprandt d. 14 februar 2018, og Emma og jeg er nu officielt de nye Stud.Jur.-redaktører. Det betyder, at vi får ansvaret for både bladet og hjemmesiden, hvortil den eneste nyhedskanal der skærmer jer mod fake-news, Onsdagsposten, er en fast bestanddel. Vi glæder os meget til det nye ansvar, og håber på, at I kan bære over med vores dårlige jokes og lignende skavanker.. Med denne egocentrerede bagatel ude af verden bevæger vi os fluks videre til ugens nyheder – god læsning!

Det har været en hård uge for os allesammen, vejret har vist sig fra sin allergrimmeste side, og som et sidste søm i kisten har de forgangne syv dage været proppet til randen med ildevarslende opdateringer om manden, der havde det hele og lidt til – hele Danmarks prinsgemal. Det er med stor bedrøvelse, at jeg kan meddele, at han sov ind sent i går aftes. Vi har nok alle næret et spinkelt håb om, at manden snart ville rejse sig op, give journalisterne endnu et fabelagtigt sjovt billede, brokke sig lidt og atter føre den franske vin for munden, men sådan skulle det ikke blive. Manden der ikke blev konge, men i stedet endte som vinbonde, poet, skulptør, musiker og levemand. En på alle måder bred person, og ikke kun bogstaveligt, man vel næsten kunne tilsnige titlen som kongehusets renæssancemenneske. Herfra er der ikke andet for end at vente i spænding på, om han fik tilføjet det berømte “Roskilde Domkirke, merci” til sit testamente. Hans Kongelige Højhed Prins Henrik vil blive savnet, æret være hans folkelige og farverige liv.

Udover hovedhistorien, der naturligvis tilfalder prinsgemalen, er der også blevet støvet saftige (læs tørre) nyheder frem, som vi jurastuderende naturligvis sætter stort pris på. Tiden siden sidst har blandt andet budt på en af hovedpersonerne i kongen af copyrights sag – der kom søreme en retssag hr. Schlüter! –  store ankomst, og endvidere en god portion øvrige straffesager i forbindelse med retsopgøret mod de hjemvendte jihadister, der fik for meget af varmen og krigsturismen. Hvis vi vender blikket mod udlandet, er Rusland igang med at opruste med 190.000 i ungdomshæren, ‘Junarmija’, for børn i alderen 8-18, hvilket frembringer ubehagelige minder om en anden ungdomshær… I Tyskland er Facebook kommet i klammeri med loven og et så har et firma fundet løsningen til udkørte advokater – en panikknap i app-udgave. Vender vi blikket tilbage mod fædrelandet, er Løkke sluppet fra ikke bare førsteklassesflybilletter og jakkesæt, men nu også fiskekvotekonger. Spændende bliver det, om også Shuaib Khan viser sig at være en glat ål. Det ’tilstrækkelige’ tilhørsforhold til Danmark demonstrerede han under alle omstændigheder flot ved slå sig ned i udlandet (Pakistan?) frem for på anklagebænken, alt imens landsdommerne forholder sig til den eventuelle udsmidning. Endelig er det blevet besluttet at retssagen mod det 17-årige palæstinensiske frihedsikon, Ahed Tamimi, skal holdes for lukkede døre ved den militære domstol. En fin lejlighed for Israel retssystem til at demonstrere deres frie fortolkning af proportionalitet med den potentielle straf på 10 år for en lussing og spark.

 


Breaking: Prinsgemalen forlader Riget. For bestandig.


Susanne Fryland, du skriger af svindel.


Den latente jihadist-byrde.


Har vi ikke desværre hørt denne historie før?


Selv Facebook rammes nu af det 21. århundredes største udfordring for virksomheder – persondata. 


Så længe man har sin panikknap, kan man sagtens arbejde 20 af døgnets 24 timer.


Skål på den Lars, vi ses i uge 29!


Loyal To (Another) Familia?


En fri fortolkning af proportionalitet.

 


 

(Visited 259 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 290616

Aktuelt - 29, juni 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 29. juni 2016 Så blev det endelig sommerferie for alle os jurastuderende. Efter nogle hårde og varme uger i Bisp og Jurahuset og med alt for mange penge spenderet på Riccos og Risteriet er det endelig vores tur til at slappe af uden dårlig samvittighed.  Om man nyder den nyvundne frihed foran Orange Scene, under dynen til den nye sæson af OITNB, eller om man drikker Aperol Spritz […]

Læs mere

Onsdagsposten 231116

Aktuelt - 23, november 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 23. november 2016 Man har et standpunkt, til man tager et nyt. I hvert fald hvis man gerne vil med i regeringen. Og i hvert fald hvis man hedder Anders Samuelsen. For hvem behøver egentlig topskattelettelser, når det kommer til stykket? Og hvorfor skulle man ikke også blive blød i knæene ved udsigten til en ministerbil? Det kan Søren Pape Poulsen svare på: Fordi hvis man har en gammel […]

Læs mere