Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Så ramte den sibiriske kulde os endelig, og man må på baggrund af den intense dækning af alle nyhedsmedier næsten undre sig over, at der alligevel ikke var brug for statslig nødret. I sådan en kold tid er det en fortrøstningsfuld tanke, at Onsdagsposten er her hver uge til at varme sig på – vi holder ikke fri, og vi kærer os ikke om undtagelsestilstande. Men endnu mere hjertevarmende er det dog at kunne sige dette: Danmark er blevet kåret til verdens bedste retssamfund. Tillykke til dig, mig og Peter Madsen (dem begge to)!

Og gudskelov for at kåringen faldt, inden de gode mennesker i dommerpanelet nåede at læse Løkkes ghettoforslag. Et forslag der i følge ham selv er blevet misforstået, eftersom han åbenbart ikke bryder med princippet om lige straf for lige forhold. Det er nemlig ikke gerningsmanden, men -stedet der skal udløse en dobbelt straf, hvorfor alle stadigvæk er lige for loven. Vi parafraserer dig lige Lars: næsten lige for loven. Men hvem kan bebrejde den kære statsminister, når selv hans justitsminister har svært ved at finde hoved og hale i de juridiske principper. Klarhedsprincippet har i hvert fald ikke været vejledende for den ene ‘mørklægningsparagraf’, der nu er blevet to (Godt tænkt Søren! Så får journalisterne nok sværere ved at gennemskue den!). På den anden side af retssystemet er der af Bagmandspolitiet blevet rejst tiltale mod Genan-stifteren Bent A. Nielsen for omfattende svindel. Herudover er et helt andet fupnummer netop blevet kaldt i Information i anledning af den årlige læsefestival KBH Læser, der i år handler om manifester. Her klarlægger KU’s egen filsofiprofessor, Søren Gosvig Olesen, nemlig to store politiske bluffnumre: 1) at bilde folket ind at det kan komme til magten, og 2) bilde folk ind at de kan være deres identitet. Der er, som han siger, ikke noget personligt ved at have et ego.

Men nok om de egocentriske danske nyheder – i USA er to giganter oppe at slås, staten og Microsoft. På den anden side af kloden ser det imidlertid ud til, at Apple og Kina er blevet enige, hvilket har fået internetkrigere til tasterne. Hvis vi bliver i det Vilde Vesten, er Trump, midt i endnu et uvejr for NRA i kølvandet på endnu et skoleskyderi, blevet spottet med robotagtige instruktioner på noget så simpelt som at vise en smule empati.

Endelig bør vi alle holde en lille pause fra det vestlige navlepilleri og fæstne opmærksomheden ved den demokratiske krise i Myanmar.

 

God læstelyst!


Tillykke til os!


Vi er næsten lige for loven.


Justitsministeren leger med klarhedsprincippet.


493 mio. kr. for at være nøjagtig.


Tid til reflektion.

 


Den ældgamle diskussion: Apple eller Microsoft?


Robotten i det Vilde Vesten øver sig på empati.


En øjenåbner.

 


 

(Visited 579 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 211118

Aktuelt - 21, november 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Og farvel til mådehold indenfor udvisningssager. Det har i den seneste onsdagspostuge været spændende at følge den forholdsvist nye praksis indenfor udvisningssager, der mandag og tirsdag har affødt to meget interessante domme. Den første vedrører en fratagelse af dansk statsborgerskab, og den anden vedrører en kendt bandeleder, Shuaib Khan. Det interessante er ikke så meget udvisningerne, som det er begrundelserne – i særdeleshed i den sidstnævne sag. Særligt fremstår sætningen “[Shuaib Khan har] gennem mange […]

Læs mere

Onsdagsposten 300518

Aktuelt - 30, maj 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Med hele Danmarks frømand (ikke Kaj), et royal run og et britisk bryllup ude af verden, var det på tide at vende tilbage til virkeligheden. Det lykkedes imidlertid ikke helt, eftersom medierne i stedet satte kurs direkte mod Disneyland, da ‘Le Spiderman’ pludselig sprang ind i det parisiske bybillede og med afmålt ro besteg en bygningsfacade og reddede en fireårig. Ugen har ikke blot bragt velsignet bud til den firerårige og dennes forældre, men også […]

Læs mere