Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Så blev det endelig forår og hermed kom regeringen med et nyt varmende tiltag. Folk skal ud af deres lejligheder ellers bliver de revet ned – i hvert fald hvis man er på integrationsydelse. Løkke er som bekendt den 1. marts kommet med et ghetto-udspil: ”Ét Danmark uden parallelsamfund.” Inden 2030 skal vi have udryddet ghettoerne, og hvordan gør vi så det? Bedste forslag indtil videre lader til at være indførelsen af ”happy hour” i særligt belastede områder: Dobbelt op på straf for én forbrydelse.  Til det har vores allesammens Kirsten Ketscher været ude at sige, at det forslag højst sandsynligt er i strid med både dansk lov, den Europæiske Menneskerettighedskonvention og FN konventioner – men kan det virkelig være rigtigt, når Simon Emil Amnitzbøll har anført, at man jo bare bør sammenligne ghettoerne med et straffesparksfelt? I det mindste skygger det en lille smule for et andet regeringsforslag, der også har vakt bekymring hos jurister…

Hvis vi lige lægger sarkasmen til side et øjeblik må Shuiabs Kahns frifindelse til gengæld roses som en sejr for det danske retssystem i en tid, hvor der gambles med retssikkerheden på højeste plan. Uafhængigheden får lov at træde flot frem i lyset, og det vækker naturligvis harme i politiske kredse, hvor den egentlig gerne sås minimeret… Som en art kompensation for den krænkede retsfølelse og kontrol, er en frikirkepræst i Silkeborg til gengæld blevet udvist for bestandig som følge af en dom for grove krænkelser og seksuelle overgreb på mindreårige.

I udlandet fornemmer man dog det blomstrende forår, der som altid bringer varme følelser og venskaber med sig. Israels premierminister har tilbragt mandagen i Trumps selskab, og det lader til, at de to har flere ting til fælles. Netanyahu har i hvert fald et par juridiske bekymringer han går og tumler lidt med, hvilket har vakt medfølelse hos den amerikanske præsident, der nu overvejer at tage med til åbningen af den amerikanske ambassade i Jerusalem i maj. I det hele taget lader det til, at Trump forsætter med at dyrke sine nyudviklede empatiske evner og varsler nu om reelle stramninger af våbenloven. Hvem havde set den komme? Desværre for Donald virker det til gengæld som om, at hans nationale modstandere stædigt forsætter kampen, og endnu en delstat vedtager nu en lov direkte i modstrid med den, han lige har afskaffet. Nemt skal det heller ikke være.

Tilbage i Danmark venter vi forsat spændt på at se, om overenskomstforhandlingerne bliver til noget eller ender i strejke. I mellemtiden er der igen nyt fra Schlüter og hans to kompagnoner. De er kommet til at “rode lidt i det” og har udbetalt bestyrelseshonorarer til dem selv fra en ikke-eksisterende bestyrelse… Om SKAT også er kommet til at rode lidt i det, må tiden vise – vi skal i hvert fald huske jer på at tjekke, om I nu skulle være en af de heldige, der skal have penge tilbage, når jeres årsopgørelse kommer på mandag.

Rigtig god læselyst!

 


En ny nationalsport? 


Peter Blume er bekymret for borgernes datasikkerhed 


Franskmanden der kæmper for demokratiets principper i Danmark


Lidt noget rod nu, når alle børn skal min. 30 timer i institution om ugen


En sejr for retssikkerheden – måske han med regeringens nye udspil kan blive dobbelt frifundet? 


Så fik vi da udvist nogen… 


Ærgerligt at Trump ikke også kan hjælpe med de iskolde anklager 


 


Ud med overdreven SEO-optimering og ind med forbrugerbeskyttelse


Man må trods alt rose dem for opfindsomheden

 

(Visited 426 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 130416

Aktuelt - 13, april 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner    Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 13. april 2016 Der er forår i luften, og det kan mærkes. Vinterdepressionen er så småt forsvundet og er i stedet erstattet af godt humør, ungdomsbesættelse af Dronning Louises Bro, solbriller og ikke mindst instagrambilleder i massevis, når Københavns tøser er ude og lufte stængerne og ja – solbrillerne. Også Elgiganten har i den forgangne været i forårshumør. Medens vi andre fejrer foråret med en småkølig gåtur og […]

Læs mere

Onsdagsposten 161116

Aktuelt - 16, november 2016

  Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 16. november 2016 Ja, det var altså ikke en joke. Trump – manden med egoet på størrelse med mandagens måne – vandt rent faktisk. Og sådan er verden nu så dejlig uforudsigelig. Én ting der dog ikke er uforudsigelig, er denne onsdag morgen. Det er koldt. Det er gråt. Du er træt. Men heldigvis nærmer semesterets afslutning sig med hastige skridt, og duften af risengrød nærmer sig i […]

Læs mere