Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Så gik der endnu en uge, og det har endda været en ganske begivenhedsrig én af slagsen. I Danmark har Regeringen og DF afsluttet forhandlingerne om medieforliget og truffet en ganske følsom beslutning: DR’s budget reduceres med 20% og licensen afskaffes. Hvad det kommer til at betyde for den indholdsmæssige uafhængighed, når der nu årligt skal bevilges midler gennem Finansloven, bliver interessant at følge med i, men ikke desto mindre er én ting sikkert: En helt masse studerende vil slippe for den dårlige samvittighed og et liv i konstant frygt for, hvornår licensmanden næste gang banker på døren.

EU og Strobritannien er imidlertidig også kommet frem til en aftale: Den endelige skilsmisse udskydes 2 år og indtil da er der fastlagt en plan for overgangsperioden. Hvis vi bliver i Storbritannien kan vi passende vende denne uges nok mest omtalte emne: Cambridge Analytics. Afsløringerne om selskabet, og hvordan ikke bare Trump men samtlige politiske partier – også i Danmark – anvender Facebook-brugeres personlige data til at føre målrettede politiske kampagner, har kastet Facebook ud i deres hidtil værste krise, som indtil videre har betydet, at de har måttet vinke farvel til deres øverste sikkerhedschef og 37 mia. af deres markedsværdi.

Herudover kan vi nok heller ikke undgå at sende en tanke til Putin. Alt i mens har har gået og ventet på, at 23 engelske diplomater har skulle pakke deres kufferter, har han kunne glæde sig over, at han igen har slået ny rekord med intet mindre end 76 % af stemmerne ved valget i søndags – mon han også kender til Cambridge Analytics? Det betyder, at vi kan glæde os til 6 år mere, og se frem til at kunne ønske ham tillykke med et 25 års jubilæum ved slutningen af denne valgperiode.

Afslutningsvist bør vi rette opmærksomheden mod de australske advokater, der som følge af forbrydelserne mod befolkningen i Myanmar, har stillet krav om retsforfølgelse af statsoverhovedet Aung San Suu Kyi, der i øjeblikket befinder sig i Sydney.

Rigtig god læselyst!


Vejen til et sikkert valgresultat:

 

 


Til kommende advokater: Inspiration til en ny forretningsmodel


Brexit er udskudt 2 år 

 


Med 76 % af stemmerne er det vel en forventelig reaktion


Politisk flertal kræver nu regler om bevaring af mails


Ny trend: Valgkampe kan ikke føres uden ulovlige bidrag


Endnu flere vennetjenester i det offentlige Han var da også ved at blive for blødsøden… 

 


Australske advokater kæmper for befolkningen i Myanmar


Dong skal bøde for deres uopfindsomhed

(Visited 93 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 021215

Aktuelt - 02, december 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere

Gylle-Gaten

Aktuelt - 14, marts 2016

Gylle-Gaten Af Sibel Savas   Drama på Christiansborg Vedtagelse af en ny landbrugspakke kan virke som business as usual i Folketinget, men den 23. februar 2016 opstod der drama på Christiansborg.   I forløbet op til vedtagelsen af ’Landbrugspakken’ kom (den nu tidligere) miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i alvorlig modvind. Striden om ministeren eskalerede for alvor tirsdag den 23. februar, da de Konservative meldte ud, at partiet ikke længere havde tillid til Eva Kjer. Det skete efter et […]

Læs mere