Af Rebecca Knutzen

Onsdag morgen d. 7. marts 2018 stod vi, seks jurastuderende, klar til et par skønne dage i Paris – alt sponsoreret af advokatfirmaet DLA Piper som præmie for vores store succes i Højesteret d. 21. november 2017.

L’arrivée, Cafe de Flore et Claude Monet

Da vi ankom til Paris, tog vi metro ind til byen, hvor René Offersen, som er det eneste danske medlem af The International Chamber of Commerce (ICC), straks gik i gang med at fortælle entusiastisk om besøget i ICC, institutionen overordnet og voldgiftsret i et internationalt perspektiv.  For os alle sammen var det et helt nyt område af juraen, som vi har beskæftiget os meget lidt med. Det var derfor enormt interessant at udvide vores horisont i den retning.

Vi ankom til hotellet, som lå meget centralt, og efter vi havde efterladt vores bagage, havde vi et par timer i solrige Paris, som skulle udnyttes til fulde. Vi spiste frokost på det instagramvenlige sted – Cafe de Flore – som nok er pænt, men maden er desværre både dyr, og lever ikke op til prisen. Efter en god insta-succes, men mindre fantastisk madoplevelse, gik vi lige forbi Louvre langs Seinen og ind i Tuilerierne. I Tuilerierne ligger Orangeriet, som er det berømte museum med de meget smukke Monet billeder. Et tip til en fattig studerende er, at er man EU-borger mellem 18 og 26 år, er de fleste kulturelle seværdigheder gratis. Hvilket er enormt sympatisk, og noget man klart bør benytte sig af. Efter en hurtig tur på museet gik vi videre op til Rue Saint Honoré og videre op til Gallerie Lafayette til en hurtig shoppetur. Herefter tog vi tilbage til hotellet for at hvile fødderne og skifte tøj, inden vi skulle mødes med René Offersen og Andreas Medom Madsen (advokat fra DLA Piper) på en libanesisk restaurant, som René ofte besøger på sine forretningsrejser til ICC.

Den libanesiske restaurant Al-ajami skuffede absolut ikke. Aftenens madoplevelse blev serveret med en tilpas mængde vin, og snakken gik med både faglige og private fortællinger. Efter middagen faldt vi over en hyggelig bar, hvor vi rundende aftenen af med et par drinks.

På besøg hos ICC og afrunding i Montmartre

Torsdag var der planlagt besøg hos ICC. Vi kom i god tid, og vi havde derfor tid til at se  Eiffeltårnet fra Place du Trocadéro. Vi mødtes med René og Andreas ude foran ICC, hvor vi fik et lynkursus i vigtige begreber inden for voldgiftsretten samt forskellige former for voldgiftsret. Der blev holdt oplæg af to kvinder, som sad i sekretariatet, der blandt andet monitorerer sagerne, der verserer i ICC og afgiver indstillinger til afgørelsen. Oplægget omhandlede, hvad ICC er, hvilke parter der søger ICC’s hjælp til konfliktløsning, internationale karrieremuligheder og meget andet. Det var et meget inspirerende oplæg, der gav indsigt i en del af juraen, som man ikke har stiftet bekendtskab med tidligere. Oplægget gav absolut et godt indblik i den internationale voldgiftsret og skærpede blot interessen for voldgiftsretten.

Efter oplægget var det frokosttid, og René havde selvfølgelig et meget lokalt sted, hvor han holder af at spise, når han er i Paris. Stedet var meget ydmygt, men maden smagte dejligt. René og Andreas skulle efterfølgende begge videre på grund af arbejde og ICC. Resten af os fortsatte videre ud i byen, hvor vi tog på opdagelse i bydelen Montmartre. Vi afsluttede aftenen med at spise på en restaurant, hvor det viste sig, at der blev både spillet og sunget jazz.

Turen var en perfekt præmie for et tidskrævende men lærerigt processpil, og besøget til ICC, et sted man ellers ikke besøger, var virkelig spændende. Processpillet og turen var en kæmpe succes på alle parametre, og det kan varmt anbefales herfra.

(Visited 534 times, 1 visits today)

Del denne artikel

060520

Aktuelt - 06, maj 2020

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Tilbage i 2012 blev læge, Søren Ventegodt, idømt en betinget fængselsstraf samt en fratagelse af sin autorisation. Han blev dømt for blandt andet at have været seksuelt manipulerende over for flere patienter. I går – tirsdag d. 5 maj – fik Søren sin autorisation tilbage. Han har dog ikke i sinde at bruge den. I Retten i Viborg foregår retssagen mod tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen, der er tiltalt for magtmisbrug og grov pligtforsømmelse. I mandags […]

Læs mere

Onsdagsposten 301116

Aktuelt - 30, november 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 30. november 2016 Julekalender, drillenisser, risengrød, juletræer og den helt særlige julehygge er lige om hjørnet. I morgen er det 1. december, og tømmermændene fra de første julefrokoster har måske lagt sig! Så hvis du lige et øjeblik lykkeligt glemmer, at du rent faktisk skal bruge din december på eksamenslæsning og ikke på julehygge, så er der grund til at gå næste måned i møde med et stort smil. […]

Læs mere