Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Det har været påskeferie, og det har kunnet mærkes. 21 Søndag og Tæt på Sandheden har holdt påskeferie, hvilket betyder, at de primære inspirationskilder til Onsdagspostens indhold har været savnet. Selv Paradise Hotel har holdt ferie, og har dermed efterladt os i helligdagenes ro. Det faktum har til gengæld givet os mulighed for at dvæle ved påskens velsignende budskaber. Påsken handler overordnet om tre ting: Lidelse, forsoning og tilgivelse, og selvom temaerne er ædgamle har deres tilstedeværelse eller mangel på samme alligevel været tydelig i den forgangne uges nyhedsbillede.

LIDELSE: Peter Madsen og hans ubådssag har tilført vores forståelse af lidelse og ondskab nye dimensioner. Jesus led på korset af kærlighed til menneskeheden, men Kim Wall led til ingen verdens nytte. Og dog lader det forfærdeligt og paradoksalt nok til, at Kim Walls lidelser har frelst hendes egne for agurketid. Sjælendt er en sag blevet fulgt så intenst af medierne og sjælendt har køen foran Københavns Byret været så lang. I går afluttedes ottendedagen af den selvfølgelig livestreamede retsag, og samtlige nyhedsmedier har allerede givet deres analyse af de vigtigste punkter fra gårsdagens retsmøde.

FORSONING: Sidste onsdag udskød forligsmanden storkonflikten, så der tidligst kan udbryde strejke den 22. april og lockout den 28. april.Selvom Sofie Løhde, Anders Bondo og resten af klubben formentlig ikke føler, at de har haft mulighed for at fejre påske, virker de på trods af stadig uafsluttede forhandlinger og en Michal Ziegler, der efterhånden ser lidt træt ud, til at være bare en lille smule påvirket af påskens fredlige budskab.

TILGIVELSE: Anderledes står det desværre til ude i verden angående påskens sidste og nok vigtigste budskab. Her handler det tværtimod om gengældelse og hævn: øje for øje og diplomat for diplomat. Putin og vesten forsætter magtkampen og efter masseudvisninger af diplomater fra begge sider blev det amerikanske konsulat i Sankt Petersborg i torsdags lukket. Ifølge Lars Løkke er næste skridt fra Danmarks side formentlig et boykot af VM i Rusland.

Mellem Trump og Kina hersker der nogenlunde samme stemning; her hedder det bare told for told og efterhånden ligner det mest af alt en åben handelskrig. Som følge af Kinas reaktion mandag, der indførte told på 128 amerikanske varer, har Trump henover natten frigivet en liste med 1300 kinesiske varer, der fremover skal pålægges en told på 25 %.

Her på redaktionen håber vi selvfølgelig på, at påskens varmende budskaber om kærlighed og frelse vil hjælpe jer alle, når eksamensvirkeligheden her efter ferien inden så længe banker på døren..

Rigtig god læselyst!


 

Danmark vil heller ikke finde sig i Putins magtdemonstrationer 

 


Uenighed i retten: 


En kamp i #MeToo-ånden sætter fokus på Irlands restriktive abortlovgivning

 


Retfærdighed er dyr


En vigtig afgørelse for landets læger: 


PET på kant med GDPR


Anklageren endte som anklaget


DF har mistet troen på udvisningssager, og med inspiration fra Australien lægger de nu en ny strategi 
Tarface


Ikke at forveksle med Svendborgsagen: 

(Visited 298 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Kender du typen – jurafyren

Aktuelt - 18, august 2014

Ironiserende fordomme om en typisk jurafyr

Læs mere

Marlene Wind

Aktuelt - 15, august 2014

EU-Domstolen tog stilling til et spørgsmål vedrørende den danske lovgivning om studiestøtte. Domstolen fandt, at den danske lovgivning var i strid med EU-retten, og den danske stat var således nødsaget til at tage afgørelsen til efterretning. Det er ikke første gang, at EU-Domstolen afsiger domme, der har fået sindene i kog hos danske politikere såvel som hos dele af den danske befolkning. Domstolens fortolkningsstil er blevet kritiseret i skarpe vendinger, og alt lige fra politikere til erfarne jurister har sået tvivl om EU-Domstolens eksistensberettigelse. Stud.Jur. har mødt en af Danmarks dygtigste og mest velformulerede eksperter inden for EU-systemet til en samtale om forholdet mellem ret og politik.

Læs mere