Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Det var ikke kun Mette Frederiksen og Anders Bondo, der kæmpede en kamp på 1. maj i går. Danmarks liberale parti, Venstre, led også et tab og vandt en sejr.

Som maj måned begyndte, begyndte ligeledes en ny æra i dansk politik. En ny æra uden Søren Pind. En ny æra uden studehandler om lovgivninger og Ronald Reagan statuer. En ny æra uden valgplakater lige så malplacerede som mandens hår og dog lige så befriende.  Vi har mistet en af Danmarks mest markante og dedikerede politikere, men værst af alt har vi mistet en jurist i Folketinget. En jurist, som gik efter en chef-stilling i Det Kongelige Teater og en jurist, der med sin høje emotionelle intelligens og stålfaste værdier, de sidste mange år har rådgivet danskerne med store som små problemer lørdag morgen i Mads og Monopolet. En på alle måder yderst udsædvanlig farverig og menneskelig jurist. Et smerteligt tab for venstre, lyder Berlingskes analyse.

Men som nævnt, vil nogen mene, at Venstre ikke kun tabte i går. Lige som partiet gik to skridt tilbage, gik de sørme også et frem. Blot som vi fik den sørgelige besked om en knækket Pind, fik vi samtidig en meddelelse, som Peter Falktoft –  som den ”SoMe-kendis” han er –  har re-postet på samtlige medier, han kunne komme i nærheden af. Esben Lunde Larsen forlader til Peter og Danmarks grundvands store glæde sin stilling som Miljø- og fødevareminister, og Løkke står derfor i dag kl 11 klar med en rokade, der skal forsøge at redde partiet i den kommende valgkamp. En ikke mindre end turbulent dag i dansk politik.

Hvis vi så lige et øjeblik vender blikket væk fra Danmark og ud i verden, så har Trump midlertidigt afbrudt en handelskrig med EU og udskudt toldsatserne på stål og aluminium til næste måned. Det kommer desværre formentlig ikke som følge af, at Trump lige pludselig er gået hen og blevet mindre protektionistisk, men derimod som en følge af, at selv den amerikanske præsident simpelthen ikke kan have så mange jern i ilden på en gang. Handelskrig med Kina, atomaftaler med et –  ifølge Netanyahu – løgnagtigt Iran, og en potentiel konflikt med Nordkorea er simpelthen nok for nu.

Tilbage i Danmark har vi en del nyheder med juridisk relevans fra den forgangne uge. Pape er blevet stævnet for ulovlig overvågning, Højesteret har afsagt en principiel dom over lejere i Vollsmose og to politifolk er, som Kirsten Birgit rigtig nok forudsagde for et par fredage siden, blevet tiltalt for falsk vidneforklaring i Tibet-sagen. Og så er der lige lidt mere om Schlüter og Copydan.

Rigtig god  onsdag og rigtig god læselyst!


ANKLAGEMYNDIGHEDENS ØVERSTE CHEF ENDER NU SELV PÅ ANKLAGEBÆNKEN


LIGE I LØKKE OG HANS GHETTOPAKKE’S ÅND: EN NY PRINCIPIEL HØJESTERETSDOM SMIDER KRIMINELLE OG DERES FAMILIER UD AF VOLLSMOSE


TO BØNDER OFRES PÅ SKAKBRÆTTET I TIBETSAGEN:


FØRST DØMT AF ‘KONTANT’ OG NU OGSÅ AF DE RIGTIGE DOMSTOLE


ET FARVEL TIL EN STOR JURIST SOM PASSENDE OGSÅ KUNNE HAVE FORSVARET PETER MADSEN


 SENATSHØRINGEN VAR ÅBART IKKE NOK


ENDNU EN SKANDALE I DEN KATOLSKE KIRKE


ØSTRE LANDSRET SER FORMILDENDE PÅ SMUGLING AF 349 KG COKE


EN UALMINDELIG DÅRLIG IDE ENDTE MED EN DOM FOR UAGTSOMT MANDDRAB


6 ÅR TIL SCHLÜTER OG FRYLAND OG SELVFØLGLIG KUN TRE TIL HAL(V)GREN

(Visited 565 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 240216

Aktuelt - 24, februar 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner   Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 24. februar 2016   I dag er det 627 år siden, at Margrete den 1. besejrede svenskekongen Albrecht af Mecklenburg og fik hele Sverige i sin magt. Det er 300 år siden, at Peder Wessel blev adlet under navnet “Tordenskjold”, 145 år siden, at Dansk Kvindesamfund blev stiftet, 35(!) år siden, at Princess Diana og Prince Charles blev forlovet, 26 år siden, Danmark satte varmerekord i februar […]

Læs mere

Onsdagsposten 220715

Aktuelt - 22, juli 2015

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner

Læs mere