Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten!

Det var ikke kun Mette Frederiksen og Anders Bondo, der kæmpede en kamp på 1. maj i går. Danmarks liberale parti, Venstre, led også et tab og vandt en sejr.

Som maj måned begyndte, begyndte ligeledes en ny æra i dansk politik. En ny æra uden Søren Pind. En ny æra uden studehandler om lovgivninger og Ronald Reagan statuer. En ny æra uden valgplakater lige så malplacerede som mandens hår og dog lige så befriende.  Vi har mistet en af Danmarks mest markante og dedikerede politikere, men værst af alt har vi mistet en jurist i Folketinget. En jurist, som gik efter en chef-stilling i Det Kongelige Teater og en jurist, der med sin høje emotionelle intelligens og stålfaste værdier, de sidste mange år har rådgivet danskerne med store som små problemer lørdag morgen i Mads og Monopolet. En på alle måder yderst udsædvanlig farverig og menneskelig jurist. Et smerteligt tab for venstre, lyder Berlingskes analyse.

Men som nævnt, vil nogen mene, at Venstre ikke kun tabte i går. Lige som partiet gik to skridt tilbage, gik de sørme også et frem. Blot som vi fik den sørgelige besked om en knækket Pind, fik vi samtidig en meddelelse, som Peter Falktoft –  som den ”SoMe-kendis” han er –  har re-postet på samtlige medier, han kunne komme i nærheden af. Esben Lunde Larsen forlader til Peter og Danmarks grundvands store glæde sin stilling som Miljø- og fødevareminister, og Løkke står derfor i dag kl 11 klar med en rokade, der skal forsøge at redde partiet i den kommende valgkamp. En ikke mindre end turbulent dag i dansk politik.

Hvis vi så lige et øjeblik vender blikket væk fra Danmark og ud i verden, så har Trump midlertidigt afbrudt en handelskrig med EU og udskudt toldsatserne på stål og aluminium til næste måned. Det kommer desværre formentlig ikke som følge af, at Trump lige pludselig er gået hen og blevet mindre protektionistisk, men derimod som en følge af, at selv den amerikanske præsident simpelthen ikke kan have så mange jern i ilden på en gang. Handelskrig med Kina, atomaftaler med et –  ifølge Netanyahu – løgnagtigt Iran, og en potentiel konflikt med Nordkorea er simpelthen nok for nu.

Tilbage i Danmark har vi en del nyheder med juridisk relevans fra den forgangne uge. Pape er blevet stævnet for ulovlig overvågning, Højesteret har afsagt en principiel dom over lejere i Vollsmose og to politifolk er, som Kirsten Birgit rigtig nok forudsagde for et par fredage siden, blevet tiltalt for falsk vidneforklaring i Tibet-sagen. Og så er der lige lidt mere om Schlüter og Copydan.

Rigtig god  onsdag og rigtig god læselyst!


ANKLAGEMYNDIGHEDENS ØVERSTE CHEF ENDER NU SELV PÅ ANKLAGEBÆNKEN


LIGE I LØKKE OG HANS GHETTOPAKKE’S ÅND: EN NY PRINCIPIEL HØJESTERETSDOM SMIDER KRIMINELLE OG DERES FAMILIER UD AF VOLLSMOSE


TO BØNDER OFRES PÅ SKAKBRÆTTET I TIBETSAGEN:


FØRST DØMT AF ‘KONTANT’ OG NU OGSÅ AF DE RIGTIGE DOMSTOLE


ET FARVEL TIL EN STOR JURIST SOM PASSENDE OGSÅ KUNNE HAVE FORSVARET PETER MADSEN


 SENATSHØRINGEN VAR ÅBART IKKE NOK


ENDNU EN SKANDALE I DEN KATOLSKE KIRKE


ØSTRE LANDSRET SER FORMILDENDE PÅ SMUGLING AF 349 KG COKE


EN UALMINDELIG DÅRLIG IDE ENDTE MED EN DOM FOR UAGTSOMT MANDDRAB


6 ÅR TIL SCHLÜTER OG FRYLAND OG SELVFØLGLIG KUN TRE TIL HAL(V)GREN

(Visited 501 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 280318

Aktuelt - 28, marts 2018

Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten! Den sidste testkamp for landsholdet inden VM udtagelserne endte jævnt kedeligt med uafgjort mod Chile. Det er til gengæld også den eneste jævnt kedelige nyhed i denne onsdagspostuges farverige mediecirkus. Med alt fra et rigtigt cirkus’ førtidspensionister med fire ben og lange snabler til USAs ‘hotteste’ pornostjernes stævning af Trumps advokat, er der rig lejlighed til at få et smil på læben over nyhedsmediernes overskrifter! Værd at fremhæve er eksempelvis, at Scarface hører fortiden til […]

Læs mere

Folkeretten udfordres af politikerne

Aktuelt - 19, oktober 2015

Skrevet af Niels Frederik Balling Larsen Folkerettens konventioner har traditionelt set været fredede i dansk politik. Nye udfordringer, herunder især det massive flygtningepres fra Middelhavet, har dog bevirket, at folkeretten i disse år er mere udfordret end nogensinde før. Spørgsmålet er, hvad det betyder for vores samfund. Skal vi mon være bange, eller kan vi være trygge ved udviklingen?   I foråret strejkede en gruppe lufthavnsarbejdere, fordi det Irske flyselskab RyanAir nægtede at indgå en dansk overenskomst med sine ansatte […]

Læs mere