Stud.jur. byder sommerferien varmt velkommen, smækker benene op og slapper af med en podcast i ørene. Lad dig inspirere af følgende titler til at gøre det samme.

  1. 24 Mord

En Radio 24-Syv-julekalender tilbage fra 2013, men det gør den absolut ikke mindre værd at anbefale. Hør ”24 Mord”, hvis strandturen bliver lidt for hyggelig, og du får brug for et gyser-twist baseret på virkelige, retsmedicinske sager. ”24 Mord” er baseret på bogen ”Mord i virkeligheden – 24 retsmedicinske sager” og fortalt af en af Danmarks mest erfarne retsmedicinere, Jørgen Lange Thomsen, og forfatter Kristian Ditlev Jensen.

  1. Machine Learning Guide

I selskab med ord som ’ubåd’ og ’GPDR’ må ’LegalTech’ være blandt årets buzzwords i den danske juridiske sektor. Men hvad indebærer LegalTech, hvad er AI og ML aka. artificial intelligence og machine learning? Det kan du lære mere om i podcasten ”Machine Learning Guide”, der i episode to giver en god introduktion til teknologien bag et begreb, det uden tvivl bliver vigtigt at forstå på fremtidens juridiske arbejdspladser. Psst! Vil du have mere i samme genre, så lyt til ”Elektronista”.

  1. Politiradio

Få din ugentlig update på de seneste kriminalsager og det danske retsvæsen i selskab af den originale trio bestående af kriminalreporter Marie Louise Toksvig, tidligere bandeleder Nedim Yasar og tidligere bandebetjent Dan Bjerregård.

  1. Rejseholdet – Resten

En lettere nørdet podcast for de, der er vilde med DR’s 90’er-sensation Rejseholdet. Podcastens værter, de selverklærede rejseholdsfanatikere Emil Bach og Mathias Bundgaard, gennemgår serien ”med kirurgisk præcision, der kun er Boysen værdig”, og ingen detalje eller replik er for lille til minutiøs diskussion. Det anbefales, at man har set Rejseholdet, da der ellers nok er tale om sort snak.

  1. True crime-genren

Mange kender nok den amerikanske podcastserie ”Serial”, der for alvor satte gang i true crime-genren (hvis ikke, tag et lyt!), men har man lyst til mere i samme genre, kan man passende lytte til ”Up and Vanished”, ”S-Town”, ”In the Dark” og ”Unsolved Murdes”. Af danske podcasts i samme genre må man ikke gå uden om ”Kvinden med den tunge kuffert”, ”Man kan aldrig vide” og ”Ringbindsattentatet”.

  1. Psykologen i Øret

Det er ingen hemmelighed, at mange studerende på jura føler sig stressede, og der er stort fokus på at præstere semestret igennem. Få brugbare tips til at leve et liv med mindre stress, og hvordan du kan bringe mere ro ind i din hverdag i podcasten ”Psykologen i Øret”, hvor psykolog Birgitte Sølvstein kyndigt fortæller og vejleder.

  1. ”Man jager et bæst og fanger et menneske”

Okay, denne er ikke en podcast, men en lydbog, hvor Rejseholdets tidligere chef, Bent Isager Nielsen, fortæller om sin karriere i politiet og Rejseholdet. Interesserer du dig for kriminalsager, retspsykologi, efterforskningsarbejde, retsmedicin, gerningsmandsprofilering og alt i den dur, er der god chance for, at ”Man jager et bæst og fanger et menneske” er lige dig. Find bogen på e-Reolen (bibliotekernes gratis lyd- og e-bogs-app).

  1. Magtens Tredeling

Har du lyst til at holde dig opdateret på den juridiske sektor og den seneste udvikling inden for advokatbranchen, mens du ligger og slanger dig på stranden, skal du lytte til K-News’ podcast ”Magtens Tredeling”. Hør blandt andet om advokatens nye forretningsområder, få et indblik i forsvarsadvokaternes retsarbejde og hør diverse debatter om lighed for loven, ledelse i advokatbranchen, LegalTech og blockchain.

  1. Verden ifølge Gram

En absolut klassiker! Hold pause fra paragrafferne og tag med korrespondent Steffen Gram ud i verden og bliv klogere på politiske spændinger og den seneste udvikling verden over. Hør blandt andet om Modis Indien, om Facebook og demokratiet og Trumps vej mod global handelskrig.

  1. Third Ear

Alt fra Third Ear! Søg både efter ”Third Ear” og ”Third Ear x Politiken”. Start fx med ”Farfars to liv”, ”I et forhold med”, ”Rieper-Holm-sagen” og ”Historien om Lukas”.

Stud.jur. ønsker dig en rigtig god sommer!

(Visited 181 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Onsdagsposten 100816

Aktuelt - 10, august 2016

Onsdagsposten er sponsoreret af Plesner Godmorgen og velkommen til Onsdagsposten. Onsdag den 10 . august 2016 Rio, Rusland og rape. Så kort kan et tilfældigt scroll ned over enhver dansk nyhedsside opsummeres. Internettet handler i denne uge nemlig i det store hele egentlig ikke om andet. Det kan man så mene om, hvad man vil. Sådan er virkeligheden nu engang. Skulle du alligevel være i tvivl om, hvad der helt præcist menes med ovenstående, kommer her en uddybning Først og fremmest er det værd […]

Læs mere

Kend din medstuderende

Aktuelt - 10, november 2015

Fra elitedanser til advokatfuldmægtig Luk øjnene. Tag en dyb indånding. Lad langsomt den verdenskendte rødhvide neonoplyste mølle tone frem i mørket bag dine øjenlåg. Bevæg dig igennem den massive glasdør og ned langs den røde løber. Sæt dig godt til rette. Hvis du lytter godt efter, kan du høre lyden af stilethæle, pailletter og perler vimse rundt bag det tunge kongeblå forhæng. Åben dine øjne. Godt gættet, du er på Moulin Rouge. Se forhænget glide fra hinanden og lad dig […]

Læs mere