Stud.jur. byder sommerferien varmt velkommen, smækker benene op og slapper af med en podcast i ørene. Lad dig inspirere af følgende titler til at gøre det samme.

  1. 24 Mord

En Radio 24-Syv-julekalender tilbage fra 2013, men det gør den absolut ikke mindre værd at anbefale. Hør ”24 Mord”, hvis strandturen bliver lidt for hyggelig, og du får brug for et gyser-twist baseret på virkelige, retsmedicinske sager. ”24 Mord” er baseret på bogen ”Mord i virkeligheden – 24 retsmedicinske sager” og fortalt af en af Danmarks mest erfarne retsmedicinere, Jørgen Lange Thomsen, og forfatter Kristian Ditlev Jensen.

  1. Machine Learning Guide

I selskab med ord som ’ubåd’ og ’GPDR’ må ’LegalTech’ være blandt årets buzzwords i den danske juridiske sektor. Men hvad indebærer LegalTech, hvad er AI og ML aka. artificial intelligence og machine learning? Det kan du lære mere om i podcasten ”Machine Learning Guide”, der i episode to giver en god introduktion til teknologien bag et begreb, det uden tvivl bliver vigtigt at forstå på fremtidens juridiske arbejdspladser. Psst! Vil du have mere i samme genre, så lyt til ”Elektronista”.

  1. Politiradio

Få din ugentlig update på de seneste kriminalsager og det danske retsvæsen i selskab af den originale trio bestående af kriminalreporter Marie Louise Toksvig, tidligere bandeleder Nedim Yasar og tidligere bandebetjent Dan Bjerregård.

  1. Rejseholdet – Resten

En lettere nørdet podcast for de, der er vilde med DR’s 90’er-sensation Rejseholdet. Podcastens værter, de selverklærede rejseholdsfanatikere Emil Bach og Mathias Bundgaard, gennemgår serien ”med kirurgisk præcision, der kun er Boysen værdig”, og ingen detalje eller replik er for lille til minutiøs diskussion. Det anbefales, at man har set Rejseholdet, da der ellers nok er tale om sort snak.

  1. True crime-genren

Mange kender nok den amerikanske podcastserie ”Serial”, der for alvor satte gang i true crime-genren (hvis ikke, tag et lyt!), men har man lyst til mere i samme genre, kan man passende lytte til ”Up and Vanished”, ”S-Town”, ”In the Dark” og ”Unsolved Murdes”. Af danske podcasts i samme genre må man ikke gå uden om ”Kvinden med den tunge kuffert”, ”Man kan aldrig vide” og ”Ringbindsattentatet”.

  1. Psykologen i Øret

Det er ingen hemmelighed, at mange studerende på jura føler sig stressede, og der er stort fokus på at præstere semestret igennem. Få brugbare tips til at leve et liv med mindre stress, og hvordan du kan bringe mere ro ind i din hverdag i podcasten ”Psykologen i Øret”, hvor psykolog Birgitte Sølvstein kyndigt fortæller og vejleder.

  1. ”Man jager et bæst og fanger et menneske”

Okay, denne er ikke en podcast, men en lydbog, hvor Rejseholdets tidligere chef, Bent Isager Nielsen, fortæller om sin karriere i politiet og Rejseholdet. Interesserer du dig for kriminalsager, retspsykologi, efterforskningsarbejde, retsmedicin, gerningsmandsprofilering og alt i den dur, er der god chance for, at ”Man jager et bæst og fanger et menneske” er lige dig. Find bogen på e-Reolen (bibliotekernes gratis lyd- og e-bogs-app).

  1. Magtens Tredeling

Har du lyst til at holde dig opdateret på den juridiske sektor og den seneste udvikling inden for advokatbranchen, mens du ligger og slanger dig på stranden, skal du lytte til K-News’ podcast ”Magtens Tredeling”. Hør blandt andet om advokatens nye forretningsområder, få et indblik i forsvarsadvokaternes retsarbejde og hør diverse debatter om lighed for loven, ledelse i advokatbranchen, LegalTech og blockchain.

  1. Verden ifølge Gram

En absolut klassiker! Hold pause fra paragrafferne og tag med korrespondent Steffen Gram ud i verden og bliv klogere på politiske spændinger og den seneste udvikling verden over. Hør blandt andet om Modis Indien, om Facebook og demokratiet og Trumps vej mod global handelskrig.

  1. Third Ear

Alt fra Third Ear! Søg både efter ”Third Ear” og ”Third Ear x Politiken”. Start fx med ”Farfars to liv”, ”I et forhold med”, ”Rieper-Holm-sagen” og ”Historien om Lukas”.

Stud.jur. ønsker dig en rigtig god sommer!

(Visited 701 times, 1 visits today)

Del denne artikel

Lassen Ricard

Aktuelt - 08, september 2015

  DET HELE MENNESKE  I den smukke domicilbygning med udsigt til Kastellet, Gefionspringvandet og ikke mindst Amalienborg Slot har advokatfirmaet Lassen Ricard holdt til i snart tretten år. I de rummelige lokaler med højt til loftet og håndværksmæssigt sublime detaljer hvor end øjet rækker, udfolder sig en hverdag, hvor kvalitet, dygtighed, nærhed og menneskelig dannelse er i fokus.   Mulighederne for at ekspandere og blive føjet til listen over landets største kontorer har budt sig mere end én gang, men […]

Læs mere

Marlene Wind

Aktuelt - 15, august 2014

EU-Domstolen tog stilling til et spørgsmål vedrørende den danske lovgivning om studiestøtte. Domstolen fandt, at den danske lovgivning var i strid med EU-retten, og den danske stat var således nødsaget til at tage afgørelsen til efterretning. Det er ikke første gang, at EU-Domstolen afsiger domme, der har fået sindene i kog hos danske politikere såvel som hos dele af den danske befolkning. Domstolens fortolkningsstil er blevet kritiseret i skarpe vendinger, og alt lige fra politikere til erfarne jurister har sået tvivl om EU-Domstolens eksistensberettigelse. Stud.Jur. har mødt en af Danmarks dygtigste og mest velformulerede eksperter inden for EU-systemet til en samtale om forholdet mellem ret og politik.

Læs mere